Real Madrid – Valladolid 1-1. Fara orizont, fara goluri, fara fantezie

Real Madrid nu a putut trece pe teren propriu de Real Valladolid intr-un meci din etapa a doua din La Liga. S-a terminat 1-1 cu goluri Karim Benzema, respectiv Sergi Guardiola.

“Cred ca trebuie sa recuperam cea mai buna versiune a unor fotbalisti precum Gareth Bale si James Rodriguez care pentru mine este unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume”. Asa a vorbit capitanul Sergio Ramos la finalul meciului despre columbianul pe care Zidane l-a bagat la joc dupa 826 de zile de la ultimul meci pe Bernabeu.

Iar James nu a dezamagit. In cele 55 de minute cat a evoluat a fost unul dintre cei mai activi de pe teren si cu siguranta fotbalistul cu cea mai buna atitudine alaturi de Casemiro.

Nu a fost suficient. Nimic nu a putut retusa un joc pe care l-am mai vazut de atatea ori in sezonul trecut, fie ca pe banca au stat Lopetegui sau Solari. Ba chiar, de cateva ori si in sezonul anterior, cand pe banca se afla magul francez care si astazi este antrenorul echipei noastre.

Fara orizont, fara gol, fara fantezie

Cand ai in teren jucatori ca Isco, Marcelo, James Rodriguez, Toni Kroos, Benzema sau Dani Carvajal te astepti sa vezi un Real Madrid capabil sa creeze ocazii peste ocazii la poarta unui Real Valladolid care alta data se multumea cu 4-5 pe Bernabeu. Nu doar ca Masip nu prea a avut emotii in acest meci, dar publicul de pe Bernabeu si cel din fata televizoarelor nu a vazut nimic: nici orizont, nici ocazii, nici goluri si nici fantezie.

Ultima parte lipseste cu desavarsire. Daca absenta golurilor o punem pe buna dreptate pe seama plecarii lui Cristiano Ronaldo, absenta fanteziei e din ce in ce mai apasatoare. Ok, Hazard poate fi o solutie care sa reaprinda aceasta scanteie, dar pare insuficienta. Poate ca si din punctul asta de vedere se impune (scris boldat sau cu litere mari, cum doriti) transferul lui Neymar!

“Am spus-o mereu, Neymar este un fotbalist de clasa mondiala, printre cei mai buni 3 din lume. Vom vedea ce se va intampla” a reactiona pana si Sergio Ramos, capitan de plai la Madrid.

E clar ca si ei simt asta. E clar ca Madridul a pierdut tot ce avea mai spectaculos de oferit fanilor, iar senzatia asta de gravitatie in jurul fotbalului spectacol o poti recastiga avand in atac jucatori ca Hazard si Neymar. Preferabil IMPREUNA!

Altfel, meciuri ca cele cu Valladolid se vor repeta de multe ori in acest sezon. Asa cum s-au repetat si anul trecut. Lumea trebuie sa inteleaga ca Real nu mai are aceeasi forta din perioada Ronaldo. Si mai trebuie sa inteleaga ca un al doilea Ronaldo nu vei mai gasi. Probabil niciodata! Daca publicul blanco si conducerea tehnica si administrativa are senzatia ca il poate astepta pe Vinicius sa se transforme sau pe Isco sa-si aminteasca ce talentat e, ori pe Bale sa nu se mai accidenteze, iar pe Hazard sa marcheze etapa de etapa, atunci traim intr-o mare eroare. Nu mai ai un Cristiano, nu mai poti cumpara un alt Cristiano,dar poti avea un duo Hazard-Neymar care sa reaprinda sperantele pe Bernabeu. Si langa ei un Karim Benzema care da, poate marca atunci cand pofteste.

Despre autor

Tags:

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap