Real Madrid in finala Euroligii la baschet, dupa 96-87 cu Fenerbahce

Final Four 2015 începe cum nu se poate mai bine. Real Madrid va juca duminică pentru a 17 oară ultimul act al Euroleague. Semifinalele ne-au oferit două meciuri diametral opuse. În prima partidă, Olympiakos s-a impus la două puncte diferenţă 70-68 în faţa ruşilor de la CSKA Moscova, după ce pe parcursul întregii partide a fost în urmărirea adversarului. Până când a ieşit la rampă Vassilis Spanoulis . Inexistent 80% din partidă, în ultimul sfert, precum pasărea Phoenix, învie şi îşi duce echipa în finală.

Al doilea meci al serii, privit de mulţi ca fiind mult mai echilibrat, a dovedit contrariul. De la început partied însă apare şocul provocat de ultraşii oaspeţi, care transformă Palacio într-o arenă a turcilor. Zgomotoşi, aceştie huiduie fiecare atac al Realului, creând o atmosferă “a la Istanbul “.

Echilibrul a existat doar în primul sfert, încheiat cu avantaj Fener 20-21. Ce a urmat în sfertul doi reprezintă extrase din manualele de baschet. Defensivă excelentă , contraatacuri ucigătoare şi un Ayon magistral. Cireaşa de pe tort a fost Rivers cu 3 triple pe final de sfertdoi . Scorul pe sfert e neverosimil pentru o semifinală 35-14, astfel pauză aducându-ne avantaj confortabil de 20 de puncte , 55-35.

Repriza a doua Laso urmăreşte conservarea avantajului, însă nu uită să blocheze shooter-ii de triple ai Fenerului , în special Bogdanovic şi Goudelock . Evident că turcii îşi joacă ultimele şanse, reusesc sa se apropie însă nu suficient încât să creeze presiune. Ideală strategia lui Laso de a juca pivoţii fără rotaţie, până la eliminare, schimbarea realizându-se cu forţe proaspete. E o strategie adoptată de un sistem defensiv, cu riscuri, însă eficientă dacă o ai sub control. Aşa s-ar explica eliminările lui Slaughter, Reyes şi Ayon.

Pe lângă defensive de exceptie, cu un mare “0” la pauză la rubrica turnover pentru Madrid, trebuie menţionat şi fluxul ofensiv al echipei, cu nu mai puţin de şase jucători în “double” la coşaveraj. Meciul se încheie cu scorul de 96-87 şi ne trimite în finala mare!

Am câştigat o luptă. Însă, în joc, e doar un trofeu.. E încununarea unui sezon European. Care poate fi înmânat unei singure echipe. Nu suntem echipă care să-şi dorească doar finala. Iar duminică vom vedea. Speranţa şi certitudinea este că analiza adversarului nu va avea ca pornire sau exemplu evoluţia grecilor din semifinală. Meciul ce se anunţă va fi infernal de greu. Însă putem şi ne permitem să credem că titlul va rămâne gazdelor turneului.

Meciul începe duminică seara la ora 21:00 în transmisiune direct pe Digisport 3 HD

Într-un an gri-cenuşiu pentru Real, putem să fim din nou albi imaculaţi !!!
Hala Madrid, Vamos Palacio !

Despre autor

Tags: , ,

Gogoloius

Gogoloius

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap