Sergio Ramos are ADN blanco: nu va fi niciodata un tradator

Sergio stie cum sta treaba. Nu are niciu dubiu. E un tip principial, dar de cuvant. Neintelegerile cu Real Madrid din pricina banilor nu fac decat sa puna gaz pe focul arzand care-l anuta pe vicecapitan la Barcelona. Acum patru ani de zile, fotbalistul originar din Camas si-a prelungit contractul cu Real Madrid si a fost chiar si atunci victima iesirilor demagogice dinspre Catalunya. La acea vreme, Sergio si-a facut publica opinia si a trasat odata pentru totdeauna linia de demarcare intre tradare si pasiune: “Nu voi juca niciodata la Barcelona, sangele meu este de andaluz, dar este alb”. Sergio, la fel ca Di Stefano, la fel ca Gento, la fel ca Puskas, la fel ca Marquitos, la fel ca Amancio, la fel ca Zoco, la fel ca Pirri, la fel ca Butragueno, la fel ca Iker Casillas, la fel ca Raul, la fel ca Del Bosque n-au lucrat, nu lucreaza si nu vor lucra niciodata la FC Barcelona tocmai pentru ca se identifica indubitabil cu Real Madrid. Andaluzul este omul care la 0-5 cu Barcelona i-a amintit lui Pique de ce nu e bine sa te joci cu Real Madrid. Tot el e omul care la 0-5 in acel meci, a parasit Camp Nou dupa eliminare, sarutand emblema clubului blanco. Da, Ramos isi doreste un salariu care sa-i asigure batranetea, dar are principii. Si va avea mereu…

Dupa alti patru ani, o pleiada de candidati la alegerile clubului numarul 1 din Catalunya incearca sa profite de diferentele economice dintre Sergio Ramos si Real Madrid. Nu atat pentru a-l convinge pe vicecapitan sa semneze cu Barca, cat sa incendieze atsmosfera deja incendiara de pe Concha Espina. Acesti oameni stiu insa ca n-au nicio sansa in a-l convinge pe Ramos sa accepte orice propunere din partea Barcelonei, pentru ca Ramos poate fi acuzat de multe, dar niciodata nu poate fi catalogat drept un “tradator”. Sergio este madridista, are acel ADN care apare odata la cateva generatii si impatureste perfect standarul de spirit absolut blanco. ┬áChiar daca pentru moment, problemele economice condamna cele doua parti la negocieri insuportabile, acestea nu sunt neaparat si insurmontabile.

Ramos cere un salariu de 10 milioane de euro net per sezon, ceea ce pentru Real Madrid inseamna 20,2 milioane de euro pe an. Real Madrid ii ofera 8 milioane pentru patru ani, in conditiile in care actualul angajament expira in 2017. Cerintele lui Sergio pot costa Real Madrid 100 de milioane de euro in urmatorii cinci ani de zile, dar Ramos este o garantie si viitorul capitan al echipei. Sa spargi piata pentru un alt fundas central pentru care platesti 50 de milioane de euro si inca 25 pentru contract, fara garantia ca vei reusi sa descoperi un viitor lider al defensivei (atentie la cazurile Samuel, Woodgate etc) este un risc pe care nici macar Florentino Perez nu si-l poate asuma. In plus, o foarte mare parte din presa spaniola pare sa ignore un detaliu aparent minor, dar care poate conta decisiv: Sergio Ramos este copilul de suflet al presedintelui blanco!

Acum patru ani, Sergio Ramos semna un nou contract cu Real Madrid, in conditiile impuse de club, desi primise oferte aproape de doua ori mai tentante. Astazi, omul care a adus Decima pe Santiago Bernabeu si fotbalistul spaniol care vinde cele mai multe tricouri in Europa, isi cere dreptul de a-si incheia cariera la clubul pe care-l iubeste. Iar Real Madrid, aproape sigur nu va sta deoparte de acest gand. In ciuda dorintei generale a unora: Sergio Ramos si Real Madrid sunt cuvinte care nu pot fi scrise in fraze separate. Nici macar in termeni economici.

Despre autor

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap