VIDEO: Reportaj senzational L’Equipe: “Les Grands docs: Benzema par Karim”

Karim Benzema a fost protagonistul emisiunii “Les Grands Docs” de la L’Equipe 21, un reportaj despre viata, cariera si ascensiunea fulminanta a celui mai valoros fotbalist francez al momentului. “Benzema par Karim” a fost cea mai urmarita emisiune din Franta in primele sase luni ale anului, aspect care reliefeaza pasiunea francezilor pentru atacantul lor numarul 1. Benzema, care face in acest moment un Mondial de exceptie in tricoul Frantei, se destainuie si abordeaza orice subiect pe care reporterii L’Equipe il propun pentru discutie.

“Viata in Bron este dura. Este cel mai rau famat cartier din Lyon. Grupuri de baieti suparati, imbracati destul de ieftin in stil rap, duri si inflacarati, traficanti de droguri si teama sfasietoare de a iesi dupa ora 7 seara din casa. Ca sa rezisti aici trebuie sa fii tare, puternic, dur. Karim a reusit sa supravietuiasca acestui infern si sa-l invinga” povesteste un vecin al familiei Benzema. Masina scumpa a lui Karim patrunde din nou pe strazile cartierului sa de suflet. A visat mereu clipa in care se va intoarce aici, altfel decat sarac. “Acesta este terenul unde jucam in fiecare zi. E terenul campionilor, trebuia sa fii tare bun ca sa poti juca aici” spune Benzema folosindu-se de al sau umor timid.

Pentru multa lume, Karim Benzema este un tip timid. Pentru mama sa, omul care il cunoaste mai bine decat oricine, “timiditatea lui Karim se traduce prin bun simt” spune Malika Benzema. Benzema a visat sa imbrace tricoul lui Olympique Lyonnais si a reusit. Si-a dorit sa ajunga “cocos galic” si aduna astazi 68 de selectii in nationala si 24 de goluri. Si-a propus ca daca viitorul ii va surade sa-si forteze norocul si sa incerce sa ajunga la Real Madrid…si a reusit din nou. “Visul copilariei sale, sa poarte tricoul pe care l-a purtat Ronaldo pe Bernabeu” asa cum spune tatal lui Karim. “Cand am pasit pe Bernabeu la prezentare mi-au tremurat picioarele ca unui copil, nici n-am indraznit sa visez la acel moment” marturiseste si Karim la ani buni de la acel eveniment extraordinar.

Pasiunea lui Benzema pentru Real Madrid a intalnit pe drum si vechea sa pasiune pentru muzica. Benzema si cativa dintre prietenii sai au lansat de curand un album muzical in care cateva piese sunt dedicate clubului madrilen. “Attaque phénoménale, faites place à la BBC” este refrenul care se asculta astazi in Franta mai des ca orice melodie de top. Itunes-ul a fost doborat in cateva zile de descarcarile acestei piese, iar Karim pare fericit. Aflat in cel mai bun moment al carierei sale, atacantul ce masoara 1,87cm pare decis sa-si continuie visul pe Santiago Bernabeu, acolo unde marturiseste ca cel mai greu i-a fost atunci cand fanii s-a intors impotriva sa: “Daca fac un meci slab, in care nu marchez, sunt contestat. La primul meci in care marchez, sunt ovationat. E viata atacantului, trebuie s-o accepti asa cum e” sustine Karim. Va lasam sa urmariti insa in urmatoarele 50 de minute reportajul care a facut senzatie in Franta in luna iunie. Descoperiti-l pe Karim Benzema alaturi de celebrul realizator TV Stephane Groussard.

Partea I “Benzema par Karim”

Partea II “Benzema par Karim”

Partea III “Benzema par Karim”

Partea IV “Benzema par Karim”

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap