5 motive pentru care Real Madrid a renuntat la ideea de a-l aduce Paul Pogba

Paul Pogba a devenit cel mai scump fotbalist din toate timpurile, dupa ce Manchester United a anuntat ca s-a inteles cu Juventus pentru transferul fotbalistului francez. Revista Bernabeudigital ofera astazi in exclusivitate motivele pentru care Real Madrid a ezitat sa incerce transferul lui Paul Pogba, jucator pe care tehnicianul Zinedine Zidane il simpatizeaza foarte mult.

1. Comisioanele agentului Mino Raiola

Considerat multa vreme “persona non-grata” in birourile de pe Santiago Bernabeu, Mino Raiola va incasa de pe urma acestui transfer suma de 25 de milioane de euro!! Un comision pe care Real Madrid nu s-a aratat dispusa niciun moment sa il achite impresarului lui Pogba. Florentino Perez a transmis clar colaboratorilor sai ca agentul fotbalistului trebuie sa isi justifice acest comision pentru a putea fi luat in calcul de conducerea clubului in cazul in care se va incerca un transfer al lui Pogba. Raiola n-a marsat la aceasta idee si gasind complicele ideal in Jose Mourinho l-a directionat pe fotbalist catre Manchester United, dupa ce lucrase cu tehnicianul portughez la transferul lui Zlatan Ibrahimovic pe Old Trafford.

2. Concurenta cu Manchester United

Chiar daca Pogba si Zidane si-au propus sa lucreze impreuna la Real Madrid, interesul lui Manchester United a fost mult mai mare. Englezii nu s-au dat in laturi in a accepta aproape toate conditiile impuse de jucator, impresar si Juventus Torino, astfel ca transferul devenise o formalitate. Avand ca sponsor tehnic tot compania germana Adidas, United a profitat si de acest aspect si a reusit transferul stelar pe care Mourinho l-a cerut inca de la primele negocieri purtate dupa plecarea de la Chelsea. Interesant este ca Raiola a incercat sa forteze mana Madridului pentru a egala oferta lui United, insa Florentino Perez a refuzat aceasta tentativa

3. Salariul astronimic cerut de Pogba

Paul Pogba va incasa la Manchester United 18 milioane de euro anual! O suma care la Madrid ar fi insemnat sa depaseasca destul de clar salariile unor fotbalisti ca Sergio Ramos, Gareth Bale, Toni Kroos, Luka Modric sau Karim Benzema. Ba chiar s-ar fi apropiat extrem de mult de salariul lui Cristiano Ronaldo, un detaliu pe care Florentino Perez l-a gasit ca inacceptabil. Riscul era urias: vestiarul abia linistit de Zidane putea sari din nou in aer, mai ales ca Pogba nu era un transfer atat de necesar in linia mediana deja asigurata de titularii Kroos, Casemiro si Modric.

4. Concurenta mare in linia de mijloc

Paul Pogba
Paul Pogba

James Rodriguez a comunicat oficialilor madrileni ca nu doreste sa plece de pe Santiago Bernabeu. La scurt timp, acelasi lucru l-a facut si Isco Alarcon, jucatori care ar fi devenit concurenti directi cu Pogba, dar care – atentie – nu sunt in acest moment titulari la Real Madrid. Cei doi jucatori sunt practic rezerve ale titularilor Modric si Kroos, alti doi jucatori care i-ar fi facut concurenta lui Paul Pogba. Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru ca Real Madrid ii mai are in lot pe Casemiro, Kovacic si Marco Asensio. Ultimul este jucatorul care l-a cucerit in pre-sezon pe Zidane si l-a pus serios pe ganduri: unde ar mai putea avea loc Pogba in acest angrenaj, atat timp cat Asensio, Isco, James sau Kovacic se lupta pentru a-i putea scoate din primul unsprezece pe Kroos sau Modric.

5. Prea multe dubii pentru un transfer ce urma sa sara de 145 de milioane de euro

Cu tot cu comisionul lui Raiola, Pogba ar fi costat peste 145 de milioane de euro. Adaugand salariul pe urmatorii cinci ani de zile, francezul urma sa coste Real Madrid peste 200 de milioane de euro, ceea ce inseamna enorm pentru orice club. Pogba nu este inca un top seller in ceea ce priveste partea de marketing (va deveni probabil la United, unde este mare star al echipei, la Madrid nu putea sa fie jucatorul numarul 1, nici macar 2 sau 3). Cifrele din jurul sau au fost considerate exagerate de oficialii madrileni, mai ales ca s-au analizat toate detaliile de mai sus. S-a decis astfel ca Real Madrid sa nu inainteze nicio oferta oficiala pentru Pogba catre Juventus Torino, desi prin intermediari, Pogba acceptase ideea de a veni pe Santiago Bernabeu

sursa: Bernabeudigital

Despre autor

Tags: , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap