97 de milioane de euro investiti in aceasta vara in jucatori crescuti de Real Madrid

“Real Madrid nu produce jucatori” este o fraza pe care am auzit-o atat de des, incat m-am plictisit. Atunci cand se satura de aceasta, detractorii o folosesc si pe cealalalta: “Real Madrid produce, dar nu-si promoveaza jucatorii, nu-i pastreaza, doar cumpara pe multi bani”. A doua fraza e din ce in ce mai contrazisa de politica noua a clubului de pe Santiago Bernabeu, care in aceasta vara a platit bani greu pentru a-si rascumpara atacantul crescut si imprumutat la Juventus Torino.

Revenind insa la prima fraza “Real Madrid nu produce jucatori”, cotidianul MARCA realizeaza astazi o mini analiza foarte interesanta. Din aceasta analiza, reiese ca 9 jucatori crescuti in curtea clubului Real Madrid au fost vanduti in aceasta vara cu aproape 100 de milioane de euro. Unul dintre ei este chiar Morata, cel mai scump, rascumparat de Real Madrid pentru 30 de milioane de euro. Jese a fost vandut de Real Madrid pentru 25 de milioane la Paris Saint Germain, in timp ce Marcos Alonso a fost cumparat de Chelsea de la Fiorentina pentru alte 25 de milioane de euro, fara bonusuri. Cheryshev a ajuns la Villarreal de la Real Madrid pentru 10 milioane de euro, in timp ce Jose Rodriguez a costat-o pe Mainz 2.5 milioane de euro.

Real l-a vandut si pe Medran la Valencia pentru 1.5 milioane de euro (suma care insa poate creste pana la 8 milioane), in timp ce Omar Mascarell a fost transferat la Eintracht Frankfurt pentru 1 milion de euro. Jurado, crescut si el in La Fabrica a fost cumparat de Espanyol Barcelona pentru 1.2 milioane de euro, iar Pablo Sarabia a ajuns la FC Sevilla pentru 1 milion de euro. Diego Lopez, Juan Carlos, Juanfran, Joselu si Ruben Sobrino au ajuns si ei in Primera, dar pe sume mai mici sau imprumutati gratis de alte cluburi. Total: 97 de milioane de euro. O suma platita in vara anului de gratie 2016 pentru jucatori trecuti in ultimii ani pe la pepiniera clubului merengue!

Despre autor

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap