Alberto Toril despre Rafa Benitez: “Daca esti prieten cu jucatorii, nu inseamna ca esti un antrenor mai bun”

Browse By

Fostul antrenor de la Real Madrid Castilla, Alberto Toril a oferit un interviu cotidianului AS in care a analizat sosirea lui Rafael Benitez pe Santiago Bernabeu. Toril a fost elevul lui Benitez la juniorii Madridului: “L-am cunoscut pe Benitez acum aproape 15 ani. Veneam de la un nivel modest si am facut saltul spre un club extrem de profesionist. Era un alt nivel, un nivel impus chiar de Rafa” isi aminteste Toril.

Rugat sa-l descrie pe tanarul antrenor Rafa Benitez din acea vreme, Alberto Toril precizeaza: “In acei ani, Benitez era foarte studios, la fel ca si azi. As spune ca era cu un pas inaintea rigorilor de-atunci. Imi amintesc ca lucram la antrenamente aspecte care nu se mai lucrau la niciun alt club la nivel de juniori, situatie care m-a surprins teribil. Benitez era influentat puternic de Sacchi si stilul acestuia,italianul fiind la acea ora cel mai in voga antrenor din lume. N-a fost deloc simplu, pentru ca noi eram foarte tineri insa Rafa era o motivatie pentru noi. Deja se folosea de computer, ceea ce era o noutate completa in lumea fotbalului acelor ani. Ne organiza sedinte video, ceea ce nu se intampla nici la prima echipa. Calitatea noastra nu era extraordinara, insa reusea sa ne modeleze cumva. Pe teren eram o echipa, ne miscam la unison” povesteste omul care a promovat Castilla in Segunda Division.

Toril a rememorat detalii putin stiute din acea perioada: “Erau multe de invatat pentru un fotbalist tanar ca mine. Cu Benitez antrenor, fiecare dintre noi iesea cu lectia invatata perfect pe gazon. Pe acea vreme, sa analizezi adversarul si sa-l cunosti in detaliu, desi vorbeam despre nivel juvenil, era un amanunt fara precedent. Rafa studia insa fiecare jucator advers, chiar daca pe multi fotbalul i-a uitat intre timp” continua Toril. Una dintre preocuparile antrenorului Benitez in perioada sa de inceput era alimentatia: “Da, imi amintesc ca inca de atunci era un maniac al alimentatiei. Ceea ce azi ni se pare normal, atunci ni se parea o nebunie. In Spania, a fost primul antrenor care a impus aceasta rigurozitate in privinta alimentatiei si cred ca a procedat perfect, a anticipat aceasta perioada a zilelor noastre. Pana sa lucram cu Rafa, mancam ce apucam, ce ne placea. Cand a venit el, statea langa bucatar pentru a observa cum si ce ne pregateste. Totul era fiert! Astazi e o practica obisnuita, atunci era o excentricitate” marturiseste Alberto.

Se spune ca starurile echipelor la care Benitez a activat nu au avut deloc o relatie apropiata cu antrenorul spaniol pentru ca nu s-au bucurat niciun moment de favoritisme. Toril nu crede insa ca Benitez va avea probleme cu vestiarul merengue: “Stie sa lucreze cu ei. Daca esti prieten cu jucatorii, nu inseamna ca automat esti un antrenor foarte bun. Eu pot sa vorbesc din punctul meu de vedere, relatia mea cu el, raportata la jucator-antrenor, a fost una foarte buna” a incheiat Toril.

 • psycho

  curios si cumva neasteptat pentru mine citand parerile unor colegi de pe comunitate dar pana acum doar feedback-uri pozitive.ma gandesc ca nu-s chiar toate gesturi de politete si curtuazie gratuita…ceva ceva trebuie sa fie acolo.

  • sanbk2002

   psycho, poate e doar wishful thinking.
   Cert e ca eu imi doresc foarte mult sa ma fi inselat!

 • Andrei Fox

  Voi ieși de pe acest site unde sunt doar hateri! Deci, cum să nu remarcați valoarea domnului Carlo Ancelotti, care a făcut atâtea lucruri bune pentru noi?! A adus La Decima, a împăcat vestiarul, l-a readus la viață pe simbolul acestui club, don San Iker Martin de mi vida, am dominat tot, 22 de victorii. Băi, deci cât de hateri puteți fi? 🙂
  Am dat afară cel mai bun antrenor din lume!

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   Ba, eu chiar sunt hater ca si pe Rafa l-am atacat…dar parca – parca…lucrurile se mai schimba in perceptia mea…:))

   • psycho

    pana acum nimic de zis,omul pare implicat 110%

   • Andrei Fox

    Ancelotti, 4 trofee. Hala Madrid y nada mas! Gracias por todo, Don Carlo. 🙁

   • Andrei Fox

    :))))

 • COSTEL

  deabia astept meciurile numar zilele……………
  atunci se opresc cuvintele si vorbesc faptele.
  din gara suntem cei mai buni ,,noi oameni” asta ne diferentiaza pana la urma ….
  PRACTICA NE OMOARA !!!!

Real Madrid Romania