Ancelotti dupa esecul de pe San Mames: “Avem un joc lent”

Carlo Ancelotti a apărut la conferinţa de presă de după meciul cu Athletic Bilbao, pentru a explica motivele care au dus la înfrângerea echipei sale, în urma unui alt meci foarte slab. Iată declaraţiile antrenorului italian:

Superioritatea lui Bilbao: „ A fost un meci echilibrat. Athletic s-a apărat bine, compact şi a reuşit să marcheze. Problema noastră nu apare în apărare, ci în atac. În două partide, am marcat un singur gol, şi acela din penalty. Trebuie să ne reglăm eficacicatea, asta ne lipseşte.”

Dificultăţi: „ Jucăm mult prea individual şi căutăm soluţii individuale, când ar trebui să jucăm mai rapid, din mai puţine atingeri. E destul de ciudat ceea ce facem în atac. Avem un joc lent şi fără o bună circulaţie a mingii, iar atacanţii nu au spaţii libere. Apare o problemă de timp între pasă şi demarcarea jucătorului.”

Schimbările făcute: „ Am vrut să ofer prospeţime echipei cu introducerea lui Jese, am căutat să jucăm mai mult pe benzi. Pe Kroos l-am scos, pentru că avea un cartonaş galben, la fel în cazul lui Illarramendi.”

Oboseala: „ La nivel fizic, am stat bine şi am jucat mult în jumătatea adversarilor. Problema nu este de natură fizică, ţine de de claritatea în faza de atac.”

Real a oferit lui Bilbao cel puţin 45 de minute din meci: „ Am făcut cadou tot meciul. Ei au marcat în prima repriză, iar noi nu am fost capabili să facem acelaşi lucru în cea de-a doua.”

Responsabilitatea pentru rezultat: „ A mea e cea mai mare. Unii spun că aceasta nu este echipa lor. Această echipă este a mea. Şi echipa aceasta joacă rău şi liga se va complica, însă încă nu s-a terminat. Vom încerca să reglăm acest aspect cât mai repede.”

Lipsa de atitudine: „ Nu are nicio legătură lipsa de atitudine. E o chestie care ţine de calitatea atacului, o greşeală tehnică, nu de atitudine.”

BBC, încă intocabili: „ Nu avem o problemă la nivel individual. E adevărat că nici ei nu au făcut o partidă bună, însă nu e doar vina lor. Toată echipa e răspunzătoare pentru felul în care se desfăşoară atacul, fiecare are câte ceva de făcut.”

Control: „ Cu o atmosferă bună şi cu motivaţie, totul este sub control. Echipa este unită şi concentrată asupra obiectivelor. Acum, trebuie să reglăm problemele, trebuie să jucăm mai bine.”

Despre autor

Tags: ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap