Athletic Bilbao – Real Madrid 1-1. Prima piedica din nou sezon

A fost primul test adevarat al noului sezon pentru Real Madrid. Sau cel putin primul din campionat, daca includem si partida din Supercupa Europei, pierduta cu Atletico Madrid. La final, la Bilbao, formatia lui Lopetegui nu a reusit sa castige un meci pe care, desi l-a controlat in mare, putea chiar sa-l piarda pe final.

Fara Casemiro si Isco in primul unsprezece, dar cu Ceballos si Asensio, Real Madrid s-a vazut condusa in prima parte la una dintre fazele care au subliniat spatiile uriase dintre compartimente. Iker Muniain s-a aflat la finalizare si l-a invins pe Courtois in minutul 32 al meciului.

Madridul a egalat dupa pauza, prin Isco, servit excelent de Gareth Bale, in urma unui atac care a fost departe de ideea de posesie pe care vrea s-o insufle Lopetegui formatiei blanco. Kroos a ridicat o minge peste toata defensiva lui Bilbao, Bale a patruns si a centrat, iar Isco a finalizat usor, din interiorul careului. Pare mai mult o imagine din era Zidane, decat un automatism creat de Lopetegui.

Ce a creat pana acum noul antrenor se vede in casuta tehnica. 60% a avut posesie Real Madrid pe San Mames si 15 suturi spre poarta lui Unai. Gazdele au avut insa si ele 10 suturi la poarta lui Courtois, care a prins 3 dintre ele. Lopetegui a surprins prin absenta din primul unsprezece a lui Casemiro, care a intrat la pauza in locul lui Ceballos. Semn ca Lopetegui a sesizat ce spatii uriase erau intre liniile madrilene, blocate excelent de gazde si surprinse aproape mereu.

Dupa intrarea lui Casemiro, Madridul a prins mai multa consistenta. Dar nu si-a creat ocazii foarte mari de gol. Poate doar Asensio in situatie de (aproape) unu contra unu cu Unai Simon sa fi ratat desprinderea. In rest, salvatorii Bale si Benzema n-au mai fost atat de buni ca in primele meciuri cu Leganes, Girona si Getafe, iar Asensio n-a fost nicidecum cel de la nationala. Modric a confirmat si el ca nu traverseaza un moment prea bun, in timp ce doar Toni Kroos s-a ridicat cu adevarat la inaltimea duelului. Care duel n-a fost chiar atat de dificil. Sigur, cel mai dificil de pana acum, insa bascii au castigat o singura data in ultimele 17 meciuri cu Los Merengues, asa ca parca era loc de ceva mai mult.

Problemele s-au vazut si teama cea mai mare pare sa fie ca Madridul nu poate reintra in meciuri atat de usor pe cat o facea in anii trecuti. Pentru ca per total, formatia lui Lopetegui nu a facut un meci atat de rau, dar sincer, ocaziile au lipsit.

Urmeaza Uefa Champions League si un duel cu AS Roma, destul de abordabil la ceea ce au aratat romanii in acest start de sezon. Apoi un nou meci abordabil in campionat cu Espanyol. Problema e ca la mijlocul lunii, urmatoarea deplasare e la Sevilla, pentru ca apoi sa vina Atletico Madrid. Asta in conditiile in care Barca joaca in urmatoarele trei meciuri cu Girona si Bilbao acasa, si in deplasare la Leganes. Semn ca cele doua puncte pierdute azi, pot cantari greu daca Real nu incepe sa se exprime altfel. Sa speram ca o va face. Hala Madrid!

Despre autor

Tags: , , , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap