Avem dreptul sa-l ingropam pe Cristiano Ronaldo

Cristiano

Nu poate fi vorba de trecut, de ceea ce a fost, ci este vorba despre ceea ce este! Iar pentru un astfel de jucator, negociezi un transfer, doar in situatia in care ii lipsesc ambele picioare.

Pare firesc ca Ronaldo sa vrea sa plece de la Real Madrid pentru a schimba ceva in cariera lui, dar pare mult mai putin firesc ca Real Madrid sa nu se aboneze la clauza de 1 miliard de euro a fotbalistului, sau macar sa solicite pentru un transfer al legendei sale, jumatate din aceasta suma. Ar fi de preferat ca Realul sa nu-l trateze pe Cristiano ca pe un fotbalist de 33 de ani, asa cum o face, ci ca pe un jucator care a bifat 9 ani la acest club, la cel mai inalt nivel posibil.

Cand esti fericit intr-un loc, nu cauti sa fugi de fericire, chiar daca stii ca la un moment dat ea se poate termina in orice moment. Nu se arunca nimeni dintr-un roller-coaster in ultimul moment, nu? Nu poti sa vinzi ceva ce iti ofera in prezent bucurie si satisfactie, gandindu-te ca mai tarziu nu o va mai putea oferi?! Daca ar fi asa, atunci nu ne-am mai indragosti niciodata, nu am mai consuma alcool niciodata, nu am mai calatori niciodata…

Ei bine, Madridul din nefericire abordeaza situatia lui Cristiano Ronaldo exact asa, chiar daca discutam despre un fotbalist mitic, care in noua sezoane a marcat 500 de goluri si a contribuit la castigarea a patru Uefa Champions League.

Iar unui fan Cristiano Ronaldo nu-i poti spune ca Ronaldo va inceta sa fie Ronaldo, inainte ca acest lucru sa se intample!

Pentru ca dincolo de un buget impresionant, Real Madrid gestioneaza milioane de emotii din intreaga lume. Oameni buni, exista fani Real Madrid care acum 9 ani cand Cristiano semna cu Real Madrid aveau poate 6-7 ani, iar acum au 16 ani: copiii astia nu cunosc un Real Madrid fara Cristiano Ronaldo!

Copiii astia merita ca Real Madrid sa incerce sa-l pastreze pe Cristiano Ronaldo, asa cum Barcelona a incercat si a reusit sa-l pastreze pe Messi. Iar daca Cristiano vrea sa plece pentru ca este un insensibil, Madridul trebuie sa-i spuna ca este cel mai bun jucator al lumii, actualul Balon de Aur si ca trebuie sa continuie sa scrie istorie aici,pentru ca este cel mai bun jucator al sau. Iar Baloanele de Aur nu se VAND la Madrid, ci se CUMPARA. In orice caz, nu pentru 100 de milioane.

Pentru ca pentru ceea ce a oferit in ultimele sezoane, pretul de plecare al lui Cristiano chiar si la aceasta varsta trebuie sa fie de 300 de milioane de euro.

Cu cei 100 de milioane pe care Cristiano ii aduce acum la Madrid, clubul poate cumpara un tanar fotbalist de 24 de ani care cu siguranta va reusi in patru sezoane sa marcheze golurile pe care, probabil, Cristiano le va marca intr-un an la Torino. Sau poate ca nu: cine stie, poate acum incepe sfarsitul. Insa madrilenii merita dreptul de a verifica asta, nu de a-si imagina ce-ar fi fost daca…

Noi, madrilenii, meritam dreptul de a ne ingropa idolul! Meritam sa-l vedem pe Cristiano in picaj, in acelasi mod in care fondatorul unui imperiu nu e indepartat bursc, ci tinut acasa, la Palat, pana cand moare. Mai ales cand tipul asta acum trei luni reusea un salt imposibil pentru un om, marcand un gol din foarfeca, care probabil ca este cel mai frumos din viata sa. Nu poate fi vorba de trecut, de ceea ce a fost, ci este vorba despre ceea ce e! Iar pentru un astfel de jucator, negociezi un transfer doar in situatia in care ii lipsesc ambele picioare.

Editorial semnat de Manuel Jabois in rubrica sa saptamanala din El Pais, cel mai mare cotidian spaniol si totodata ziarul cu cel mai mare tiraj din Spania.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap