Barca – Real Madrid 2-2. El Clasico a fost al Madridului, arbitrul a fost al Barcelonei

Barca-Real Madrid 2-2

A fost El Clasico si s-a terminat 2-2, intr-un duel in care Zidane si ai sai au refuzat sa faca “pasillo” in fata marilor rivali. L-a facut totusi centralul Hernandez Hernandez care a tinut sa sarbatoreasca titlul castigat de catalani prin cateva favoruri evidente acordate trupei lui Ernesto Valverde.

Madridul a jucat mai bine aseara decat Barcelona, dar a facut-o in superioritate numerica. Asta pentru ca Sergi Roberto a reusit sa-i aplice o lovitura lui Marcelo in plina figura. Genul de lovitura care nu-l atinge niciodata pe Mayweather. Semn ca fundaso-mijlocasul catalan ar fi avut sanse mai mari sa impresioneze in box.

Cu o istorie aparte pro FC Barcelona, centralul Hernandez Hernandez s-a transformat insa in erou nedorit al serii si a pierdut de sub control jocul.

Ce a facut de fapt Madridul in acest El Clasico a fost sa supravietuiasca. Dintr-un astfel de duel fara miza, Realul putea mai mult pierde decat castiga. Cristiano, marcatorul golului egalizator (Suarez deschisese scorul pentru gazde) a iesit la pauza, accidentat de Pique. Iar cu cateva minute inainte de finalul primei reprize, Messi a avut o intrare foarte dura la Ramos. O intrare pe care Messi o face o data la 3 sezoane. Chiar daca Marcelo s-a ales si el cu o lovitura puternica, din fericire, Realul a scapat ieftin. Sau, a supravietuit, asa cum am scris si mai sus.

Cu toate ca acest site a evitat de atata timp sa discute despre arbitraj, e aproape imposibil sa eviti sa-l aduci in discutie pe Hernandez Hernandez si brigada sa. Pentru inceput, centralul l-a iertat de la eliminare pe Rakitic in chiar minutul 1. Stim, stim, era prea devreme?! Intrarea croatului e insa de rosu, iar legea nu tine cont de momentul agresiunii. Hernandez Hernandez a tinut si nu l-a trimis la cabine pe Rakitic. Se scrie azi in Spania ca centralul a arbitrat pro Barca in partea a doua pentru ca stia ca a gresit pro Real la intrarea lui Bale la Umtiti. Inainte sa scrie abominatiile astea, presarii spanioli ar trebui sa vada care moment a fost primul in care a gresit marele cavaler al fluierului. Nu cumva asta, la Casemiro-Rakitic???

Patru minute mai tarziu, cavalerii fluierului au ridicat destul de usor fanionul, cand Cristiano scapase lansat spre poarta lui Ter Stegen, dupa pasa lui Modric. Prima senzatie a fost ca Umtiti il cam scotea din joc pe Ronaldo.

ronaldo

A urmat controversata actiune a lui Bale, care a scapat si el de eliminare, desi (prin imprudenta) l-a lovit clar pe Umtiti. Galezul trebuia eliminat in acel minut, chiar daca a cautat mingea. In mod firesc se impunea cartonasul rosu pentru fotbalistul merengue. Cateva secunde mai tarziu l-a dat insa afara, corect, pe Sergi Roberto.

Bale

Ce-a urmat din acel moment e greu de explicat. Cu Messi mai guraliv ca niciodata, punand reala presiune pe centralul jocului, Hernandez a cedat. N-a vazut un fault clar comis de Luis Suarez la Varane la golul doi, un fault recunoscut dupa meci si de uruguayan. Acelasi uruguayan care trebuia sa primeasca in urma infractiunii cartonasul galben si, fiind al doilea, urma sa fie trimis la cabine.

Spiritele s-au incins, iar Jordi Alba a ajuns cu mana in gatul lui Modric. Hernandez n-a considerat ca se impune sa intervina cum n-a facut-o nici la faultul evident comis in careu asupra lui Marcelo. Pana la urma, s-a terminat 2-2, dupa ce Bale a reusit un gol spectaculos de la marginea careului, printr-o executie de fotbalist mare.

La final, Pique a luat evident microfonul (cred ca in casa se cearta cu nevasta-sa pentru asta) si a cerut staff-ului echipei sa faca “pasillo”. Ca, “daca rivalii n-au vrut…” merge si-asa. Un moment de-un ridicol absolut care a continuat unul dintre cele mai modeste Clasicos vazute in ultima vreme.

Despre autor

Tags: , , , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap