Bomba la MARCA: Directorul Oscar Campillo a fost demis!

Browse By

Unidad Editorial a decis sa schimbe directorul la MARCA. Oscar Campillo, unul dintre dusmanii declarati ai presedintelui Florentino Perez a fost demis din functia de sef al celui mai important cotidian sportiv spaniol urmand a fi inlocuit de Juan Ignacio Gallardo. Oficial, Unidad Editorial a decis demiterea lui Campillo in urma celui mai slab an din punct de vedere al vanzarilor inregistrat de MARCA in ultimele doua decenii. Neoficial, sefii Unidad Editorial ar viza sa stopeze campania agresiva anti Real Madrid din ultimii ani. La ultima analiza, MARCA aduna in acest moment doar 2.337.000 de cititori, un numar mai mic spre exemplu decat cel inregistrat de cotidianul Adevarul de la noi. Cifra inseamna ca MARCA a pierdut 16% dintre cititori numai in 2 ani de zile.

Cand Campillo a ajuns la carma cotidianului MARCA, acesta inregistra cele mai mari cifre din istoria sa. Antipatia evidenta si declarata fata de Real Madrid si campania condusa impotriva presedintelui a condus catre o indepartare vizibila a publicului atat in mediul online cat si in cel offline se arata intr-un articol publicat azi de agentia EFE. Conform indicatorului OJD la finalul anului 2010, MARCA avea un tiraj de 245.600 de ziare in toata Spania, in timp ce astazi cifra atinge doar 122.385 de mii. In acelasi timp diferenta in materie de vanzari fata de principalul competitor AS, s-a micsorat alarmant, Campillo scapand lucrurile de sub control in special in 2011 si 2012.

Noul director, Juan Ignacio Gallardo lucreaza pentru MARCA din 2001, iar din 2007 este unul dintre redactorii sefi ai cotidianului iberic. Gallardo s-a remarcat prin cateva carti scrise despre Real Madrid in anii 2000 si prin editorialele de senzatie scrise dupa castigarea Uefa Champions League de gruparea blanco in aceeasi perioada.

 • bembiluna

  I-auzi sarba, Flore isi bubuie adversarii din presa frumusel in ultimul timp. Sa dea cum trebuie si in aia din interior si e bine.

 • Torpyla

  in spania nu exista presa sportiva..exista doar manipulare. toate ziarele din spania,dar absolut toate,sunt dog shit.

  • zece

   Doar ziarele franceze mai merită citite

 • COSTEL

  saracia i-a lovit rau de tot .
  iar PEREZU a mai dat odata in ei.
  de aici ura lor fata de noi.
  sa spera ca va fi mai bine …..

 • Rileyy

  “Nos cansamos de ver las mismas caras todos los días. Eso pasa con Cristiano. Pitos a uno de los mejores jugadores del mundo. Os digo una cosa. Yo no lo haría. Cristiano es el Madrid. Representa los valores del Madrid. Es un jugador que no se esconde nunca. Que siempre da la cara. Y que se rebela ante los pitos. Cristiano está comprometido con el club. Perder no forma parte de su vocabulario. Nunca baja los brazos. Nunca se da por vencido. ¿Cómo se pueden plantear vender a Cristiano? ¿Cómo un madridista se lo puede plantear? Antes de decir eso, hay que pensar. Hay que pensar un poco. Cristiano es el pichichi de la Liga.Es el máximo goleador en una mala temporada del Madrid. ¿Qué más quieren? Hay que mirar en Europa y en América. ¿Quién hay mejor que Cristiano? ¿Quién podría mejorar a Cristiano? La respuesta es nadie. A Cristiano no hay que criticarle. A Cristiano hay que apoyarle. Hay que entenderle. Los antimadridistas le machacan. Le machacan un día sí y otro también. Pues, el Bernabéu debe defenderle. Cristiano es muy grande. A los mejores no se les vende. A los mejores se les protege”. Pedrerol jurnalist spaniol

 • Dorian Preda

  Campillo hijo de puta! Du-te invartindu-te!!!!

 • psycho
 • psycho

  nimic nu poate sterge raul facut acestui club de cele doua grupuri media spaniole.
  nu le-a cerut nimeni sprijinul dimpotriva ele au apelat la bunavointa clubului si au trait de pe seama renumelui si numelui clubului spaniol as putea spune…fisa postului i-ar fi obligat la un comportament deontologic dar asta presupune si meseria de jurnalist care este fermacatoare in cazul de fata dar lipseste cu desavarsire.

 • Gherase Daniel

  [url=http://postimage.org/][img]http://s27.postimg.org/g6bv4my83/12512270_1112299098790525_5092666291596930237_n.jpg[/img][/url]

  [url=http://postimage.org/]imgupload[/url]

  • zece

   Trece repede timpul, nu glumă.

Real Madrid Romania