Carlo Ancelotti a lucrat in cariera sa doar cu portari cu talie

Carlo Ancelotti prefera portarii cu talie. Cel putin asa reiese dintr-un calcul simplu al sitatiei portarilor pe care italianul i-a pregatit de-alungul carierei sale. Odata cu plecarea lui Diego Lopez (1,96cm), Real Madrid se va putea baza din sezonul viitor pe doi portari cu inaltimi apropiate: Iker Casillas si Keylor Navas. Mai mult, chiar si al treilea portar al clubului, foarte probabil Fernando Pacheco Flores are o talie foarte apropiata de cei doi portari de baza din lotul lui Ancelotti, fiind si el mai mult un portar de reflex decat unul cu alonja.

La AC Parma, Ancelotti l-a antrenat pe Gianluigi Buffon, un portar care masoara 1,91cm. Trecut la Juventus Torino, italianul a dat de Edwin van der Saar, un portar care masura 1,99cm. Perioada AC Milan, una lunga si fructuoasa pentru Carletto, i-a rezervat lui Ancelotti sansa de a colabora cu trei portari. Brazilianul Dida a fost primul dintre ei, iar goalkeeperul carioca masura 1,91 cm. A urmat apoi Christian Abbiati care avea aceeasi inaltime, pentru ca spre finalul perioadei AC Milan, Ancelotti sa apeleze si la Zeljko Kalac, un portar de 2,02cm.

Devenit antrenor al lui Chelsea Londra, Carlo Ancelotti l-a avut ca elev pe Petr Cech, un portar de 1,97cm, pentru ca odata ajuns pe banca lui PSG sa lucreze cu conationalul sau, Sirigu, un portar ce masoara 1,92cm. La Real Madrid l-a preferat in Primera Division pe Diego Lopez (1,96cm) si in Liga Campionilor pe Iker Casillas. Capitanul legendar al “albilor” se anunta titularul viitorului sezon pentru Real Madrid, iar concurenta sa va fi reprezentata de Keylor Navas.

Toti cei trei portari din lotul blanco pentru sezonul 2014-2015 nu depasesc insa 1,90cm, o inaltime sub care Ancelotti n-a coborat de-alungul prestigioasei sale cariere atunci cand a fost vorba de a alege portarul titular al echipei sale. Iker Casillas masoara 1,85cm, Keylor Navas are 1,84cm in timp ce Fernando Pachecho are 1,87cm.

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap