Cat de mult acuza Real Madrid absenta lui James Rodriguez?

James Rodriguez a marcat pe 4 februarie 2015 in meciul contra Sevillei, apoi a iesit accidentat. “Albii” au disputat de-atunci cinci meciuri in La Liga, iar cifrele jucatorilor lui Carlo Ancelotti au scazut vizibil. Coincidenta sau efect al accidentarii columbianului?

In La Liga, Real Madrid a disputat din 3 februarie alte cinci partide, dintre care a pierdut doua, a castigat doua si a remizat o data. Madrilenii au marcat de cinci ori si au primit sase goluri, avand astfel un bilant negativ. Fara Rodriguez, pe Calderon, Real Madrid a sutat o singura data pe poarta, iar procentajul paselor reusite a scazut la 71%. Contra lui Atletico, Real Madrid a schimbat 376 de pase reusite, fata de 301 ale gazdelor, numai ca elevii lui Simeone si-au creat sase oportunitati de gol, iar cei ai lui Ancelotti niciuna! Avand un aport important si pe faza defensiva, absenta columbianului a contat mult si la acest capitol, Real Madrid reusind numai 11 interceptii pe Calderon, fata de cele 26 ale gazdelor. A urmat jocul contra celor de la Deportivo, un adversar facil, dar contra caruia, Madrilenii au cadrat numai sase suturi pe poarta si si-au creat doar patru oportunitati de gol conform celor de la Opta. Nici in deplasarea de la Elche, Madridul nu a impresionat, cadrand numai patru suturi pe poarta (dintre care doua au fost goluri) si creandu-si alte trei ocazii de gol la poarta gazdelor. Realul si-a imbunatatit capitolul acuratete a paselor reusite (78%), un procent insa inferior oricarui joc in care James Rodriguez a fost titular.

Meciurile cu Villarreal si Bilbao au confirmat momentul prost al “Albilor”, absentele lui Ramos, Modric sau James cantarind tot mai mult. Contra elevilor lui Marcelino, Real Madrid si-a creat in sfarsit mai multe ocazii de gol (opt, dintre care sapte l-au avut protagonist pe Cristiano), dar au cadrat din nou foarte putine suturi pe spatiul portii: sase! Madrilenii au avut un procent al paselor reusite de 80% in cele 423 de pase schimbate.

Dezastrul a continuat aseara pe San Mames, iar Real Madrid a impresionat din nou negativ. Doua suturi pe spatiul portii in 95 de minute, un numar bun de pase schimbate si o posesie mare, dar perfect inutila. Acuratetea centrarilor trimise de Los Blancos a fost de 14%, procentaj depasit in aceasta runda de echipe precum Elche, Granada, Levante sau Deportivo la Coruna. Madrilenii au recuperat doar 10 mingi in acest duel, doar doua insa in terenul advers.

Cu James in teren, lucrurile din punct de vedere al cifrelor au stat altfel pentru Real Madrid. Columbianul aduna 1539 de minute in Primera Division, marcand de 8 ori si pasand decisiv in  meciuri (12 goluri si 8 pase decisive in tot sezonul). Rodriguez ajuta foarte mult echipa la capitolul cursivitate a jocului (ceea ce lipseste astazi echipei in multe momente) avand un procentaj de 88,1% in ceea ce priveste pasele reusite si de 93.3% in ceea ce priveste procentajul paselor scurte reusite. Decarul madrilen trimite in medie 2,5 pase cheie pe meci si are un procentaj de 73% in ceea ce priveste centrarile reusite. Foarte interesant este ca, asa cum sustin cei de la Opta, James trimite in medie pe meci cel putin doua pase de gol colegilor sai, fie ca acestea sunt fructificate fie ca nu (cu Getafe a trimis 6, cu Barcelona 3). Cu Rodriguez in teren, Madridul si-a creat in medie de la inceputul anului minimi patru-cinci ocazii de gol pe meci, in timp ce in ultima vreme, are partide in care nu-si creaza nici macar una! Si din punct de vedere defensiv, columbianul conteaza enorm: 1,8 tacklinguri in medie reusite pe meci, 3,3 recuperari per partida si o medie de 10,9km alergati per meci.

Vom reveni cu o statistica si in ceea ce priveste absenta croatului Luka Modric si efectele acesteia asupra jocului echipei.

Despre autor

Tags: ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de vergüenza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap