Cristiano Ronaldo nu are ruptura! Care sunt sansele sa joace miercuri?

Cristiano Ronaldo nu este “rupt”. Asta cel putin anunta cotidianul MARCA, sursa care face trimitere la rezonanta magnetica pe care super starul merengue a facut-o miercuri la clinica madrilena Ruber, dupa revenirea de la Manchester. Totul pare sa decurga normal asa cum ar trebui sa decurga recuperarea unor astfel de accidentari si in particular conform fizionomiei lui Cristiano Ronaldo. Stafful blanco spera ca Ronaldo sa fie la dispozitia lui Zinedine Zidane pentru mansa retur a semifinalelor Ligii Campionilor dintre Real Madrid si Manchester City.

Superstarul lusitan a absentat de la partida cu Rayo Vallecano si de la mansa tur din Anglia dupa ce a resimtit dureri la antrenamentul pe care Real Madrid l-a facut pe Etihad Stadium. Dureri care nu i-au permis lui Cristiano sa evolueze impotriva formatiei lui Manuel Pellegrini. Conform sursei citate, Zidane a luat aceasta decizie de comun acord cu jucatorul si cu stafful medical, considerand cu totii ca eventuala utilizare a lui Cristiano Ronaldo mareste riscul unei leziuni mai grave.

Cronologia accidentarii lui Ronaldo

1. Miercuri 20. Se retrage din timpul meciului cu Villarreal in urma unui sprint. Ridica bratele si face un semn catre banca tehnica. La Madrid se trag primele semnale de alarma, chiar daca jucatorul ramane optimist.

2. Joi 21. Primele probe medicale la Valdebebas. Se realizeaza o ecografie care nu-l scoate din carti pentru meciul cu City de pe Etihad. Dar stafful medical nu se pronunta pana la efectuarea RMN-ului

3. Vineri 22. RMN-ul subliniaza problemele dar arata ca leziunea nu e atat de grava si ca exista o sesizabila micro-ruptura la muschiul lateral, un muschi care nu ridica atat de multe probleme. Se da ca sigura prezenta lui Ronaldo contra lui City. Inclusiv Zidane declara ca Ronaldo ar fi vrut sa joace cu Rayo pentru ca se simtea in regula.

4. Duminica 24. Iese la antrenament. Se antreneaza singur la Valdebebas cu doua zile inainte de partida cu City. Cristiano nu resimte dureri.

5. Luni 25. Primele grimase dupa antrenament, dar Zidane sustine ca atat Ronaldo cat si Benzema “se recupereaza bine”. Dupa antrementul de seara insa, Cristiano resimte dureri. Apar primele semne de intrebare legate de jocul sau impotriva lui City

6. Marti 26. Probleme le bicepsul femural. Cristiano pleaca din hotelul unde Real Madrid este cazata pentru a face inca un RMN. Acesta confirma o noua leziune la nivelul bicepsului femural, foarte probabil in stransa legatura cu cea de la muschiul lateral.

7. Miercuri 27. Din fericire nu este vorba de ruptura. Optimism la Madrid. La Clinica Ruber (atentie, nu la Sanitas) CR7 face inca un RMN. Leziunea este usoara. Daca nu vor fi surprize mari din nou, Ronaldo ar putea juca miercuri impotriva lui City. Este 100% scos din calcul pentru Anoeta, fiind protejat.

Mai mult, Ronaldo va lucra in aceasta saptamana cu Joaquin Juan, cel mai important preparator fizic spaniol al momentului, omul care se ocupa personal de starul baschetului spaniol Pau Gasol.

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap