Cristiano Ronaldo – Real Madrid: istoria unei rupturi

Cristiano Ronaldo si Florentino Perez

MARCA anunta in editia sa tiparita de astazi ca Real Madrid este dispusa sa asculte oferte pentru Cristiano Ronaldo. Acelasi cotidian, face o radiografie a rupturii dintre clubul blanco si probabil cel mai bun jucator din istoria sa. Poate ca motivele pe care le veti citi mai jos vor fi date uitarii daca Ronaldo decide sa ramana la Madrid. Dar ele nu pot fi ignorate, pentru ca din pacate, ele exista.

Cristiano Ronaldo a decis de mai mult timp ca este momentul sa plece de la Real Madrid. “Efectiv nu mai pot. Ma simt lipsit de sprijin aici, de incredere. Daca trece o luna fara sa marchez la fel de mult, ma fluiera tot stadionul, iar in club incepe sa se vorbeasca despre inlocuitori sau de alte transferuri. Nu mai pot asa”. Asta a fost esenta durerii lui Cristiano Ronaldo si a fost des auzita in anturajul sau, sustine MARCA.

Medicamentul pe care Cristiano l-a gasit era insa la indemana. Chiar daca vreme de cateva luni bune a suferit de pe urma a tot ceea ce scrie mai sus, Ronaldo s-a tratat cu goluri. Epicentrul evolutiei sale senzationale din ultima vreme s-a produs la Torino, acolo unde Cristiano a fost aplaudat de un intreg stadion advers dupa un gol uluitor si o prestat fantastica, pentru a continua cu succesul de la Kiev, al patrulea din ultimii cinci ani. Dupa “Decimotercera” insa, Cristiano a explodat.

“Ceva obisnuit pentru el” s-au pronuntat cei din club, carora nu li s-a parut nimic iesit din comun in declaratiile lui Cristiano de la Kiev. Dar portughezul era decis.

Ceea ce se credea a fi alintul unui copil temperamental si sincer era mai mult decat atat. Cuvintele si mai ales momentul nu l-au avantajat, insa au servit drept moment de reflectie. Inca inainte de finala de la Kiev, prin anturajul sau, Cristiano stia ca e dorit de cel putin trei echipe importante din Europa. Si mai stia ca Real Madrid nu face mare lucru pentru a-l retine.

MARCA a gasit motivele potrivite pentru ruptura dintre Cristiano si Real Madrid. Si au mare legatura cu fraza de mai sus.

Cristiano simte ca Madridul nu-l apreciaza asa cum merita. Intelegeti ce vreti din asta, insa e un adevar trist pentru toti cei care iubesc acest club. Lipsa de apreciere pe care o resimte Cristiano vine si din faptul ca, desi a implinit 33 de ani si traverseaza cel mai bun debut de an din cariera, portughezului i se cauta inlocuitor. Cand esti fotbalist la cel mai inalt nivel si joci pentru cel mai mare club al lumii, in mod sigur nu vei crede ceea ce scrie presa. Dar traiesti intr-o lume a fotbalului care vorbeste. Orice discutii, fie ele si principiale, de inceput, pot ajunge la urechea ta. In cazul sau, s-a intamplat.

Si asta fara ca Ronaldo sa uite ca la Gala Balonului de Aur, Florentino Perez, presedintele sau, i-a facut in public “ochi dulci” lui Neymar, cel care se presupune ca ar trebui sa-l inlocuiasca pe Ronaldo. In timp ce figura sa se ridica in acea seara la nivelul miticului Di Stefano, la Paris, Cristiano a experimentat ciudata senzatie de a fi trecut in planul doi de presedintele sau. “Neymar trebuie sa vina la Madrid ca sa castige Balonul de Aur” spunea Perez, trezind suspiciuni intre cei din sala si grimase pe chipul legendei aflate langa el. Chiar si Raul, prezent la eveniment s-a uitat nedumerit. A fost unul dintre momentele care au produs ruptura.

La Cardiff, dupa ce Cristiano a fost decisiv in castigarea La Duodecima, Florentino i-a telefonat. Au vorbit cateva minute si s-a ajuns la o promisiune: “Iti marim contractul, meriti mult mai mult!”. Pana la urmatoarea finala de la Kiev, Cristiano a ramas la acelasi standard salarial. Si totusi, n-a vorbit despre asta in presa, “desi putea sa o faca oricand”, sustin apropiatii sai.

N-a fost tot. Ronaldo a inceput sezonul fenomenal cu un gol magnific pe Camp Nou si cu Supercupele Spaniei si Europei in brate. Prestatii foarte bune si un moment mai putin placut cand a fost suspendat pentru 5 meciuri (complet injust) de Bengoetxea. A fost un moment in care Cristiano s-a simtit pacalit si umilit. Stia ca nu facuse nimic gresit si totusi urma sa stea departe de gazon dupa o decizie arbitrala eronata. Dar cel mai tare l-a durut ca Real Madrid n-a comentat acel gest si nu l-a aparat sub nicio forma. Madridul a inceput fara el campionatul si n-a inceput deloc bine.

In decembrie insa, Ronaldo ridica al cincilea Balon de Aur din cariera sa si…promisiunea de la Cardiff de dupa Duodecima era inca o promisiune. In acelasi timp, Florentino ii facea ochi dulci lui Neymar, iar presa scria ca Real Madrid este dispusa sa mearga pana la 250 de milioane de euro pentru a-l aduce pe brazilianul minune de la PSG.

Si, din nou, n-a fost tot! Printre mici fluieraturi pe Bernabeu si toate problemele enuntate mai sus, a venit lovitura finala.

Amenintat cu inchisoarea, cu numele batjocorit in public si umilit din nou fara ca Madridul sa aiba o replica in favoarea sa, Cristiano Ronaldo s-a lovit puternic de problemele cu Fiscul Spaniol. Se stia din nou nevinovat si nimeni nu spunea un cuvant in favoarea lui. S-a aparat singur in fata judecatorilor si nici macar o voce autorizata din club nu l-a sprijinit intr-o declaratie de presa. Nicun coechipier, niciun oficial.

Sentimental, Ronaldo a suferit, cu toate ca era obisnuit sa-si infrunte singur problemele, de mic copil. Desigur, nu putea sa nu priveasca inspre Messi si Barcelona, care au facut front comun in fata unor probleme similiare. Au trecut trei saptamani pana cand Madridul a dat un scurt comunicat de presa, si asta dupa insistentele impresarului Jorge Mendes. Trei saptamani si cateva randuri!

Profesionist desavarsit, Ronaldo a continuat sa joace pe fondul acestor tuturor lipsuri pe care le-a resimtit. A marcat din nou mai multe goluri decat meciuri jucate si a uimit fotbalul mondial la Torino, printr-o executie uimitoare. Cand Madridul a terminat triumfatoare la Kiev, Cristiano a izbucnit. Trecuse un an de la promisiunea lui Florentino, una care nu nu tinea atat de nivelul financiar, cat de dorinta jucatorului de a se simti iubit, apreciat si DORIT in club. Mai exact, dorinta lui de a stii ca Real Madrid nu-i cauta inlocuitori, cat el inca demonstreaza profesionism, calitate si goluri. In fond si la urma urmei, degeaba iti numesti public starul drept cel mai bun fotbalist al lumii, atat timp cat 6-7 jucatori ai Planetei sunt mult mai bine platiti ca el. Suna complet ridicol.

Astazi, clubul pare sa inteleaga ca maniera in care s-a exprimat Ronaldo la Kiev n-a fost cea mai fericita, dar sub nicio forma n-a fost un alint. Primii care sunt speriati de plecarea lui Ronaldo sunt probabil chiar cei cativa care obisnuiau sa-l fluiere pe Bernabeu. Iar presa jubileaza in a-si sublinia exclusivitatile legate de viitorul destin al portughezului. In spatele acestei cortine de fum necunoscute, ramanem noi. Cu capul plecat, inima indoita si ochii in lacrimi, gandindu-ne la cat a asteptat Real Madrid sa puna mana pe un trofeu european, dupa ce veteranul Di Stefano a fost inlaturat de la echipa chiar de miticul Bernabeu.

Despre autor

Tags: , , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap