Criza lui Cristiano: intre adevar si minciuna

Toata media Spaniola analizeaza “criza” pe care o traverseaza Cristiano Ronaldo. Marcator a unui singur gol in La Liga, portughezul este atacat in aproape toate editorialele de astazi pentru perioada de “seceta” pe care o traverseaza. Nimeni nu spune ca Ronaldo este intr-un moment extraordinar, dar prea putini dintre specialisti sunt interesati sa evidentieze realitatea, in schimb cauta putin “clickbait” pentru a-i face fericiti pe majoritatea celor care-l detesta pe lusitan. Sau, in alte cazuri, pentru a creste presiunea de la Real Madrid, una destul de mare in acest moment.

Da, Cristiano traverseaza cel mai prost moment al sau in La Liga, dar n–ar strica sa privim lucrurile per ansamblu, nu doar asa cum ne avantajeaza opiniile.

“Ronaldo n-a marcat de 175 de zile pe Santiago Bernabeu!”  Serios?

“Ronaldo n-a marcat de 175 de zile pe Santiago Bernabeu!”. Este un titlu pentru click-uri. In primul rand, este incorect!!! Cristiano n-a marcat de 175 de zile pe Bernabeu IN LA LIGA, pentru ca in Champions League a facut-o foarte recent. Apoi, sa vedem cum sunt cele 175 de zile fara gol marcat, nu? Ultima reusita a lui Cristiano pe Bernabeu in La Liga vine din 14 mai 2017, cand a reusit o dubla cu Sevilla. Urmatoarele doua etape (ultimele ale sezonului trecut), Madridul le-a jucat in deplasare. Din cele 175 de zile, in aceste 8, era IMPOSIBIL ca Ronaldo sa marcheze pe Bernabeu in La Liga.

La fel de imposibile au fost si urmatoarele 82 de zile, intrucat nu doar ca Madridul n-a jucat niciun meci pe Bernabeu in campionat, dar n-a jucat aproape deloc, sezonul cam incheindu-se 🙂 A reinceput pe 20 august, cu meci in deplasare la Depor si cu 5 etape de suspendare ale lui Cristiano Ronaldo in La Liga. Din cele 175 de zile, minus 90 in care era imposibil ca Ronaldo sa inscrie pentru ca Real n-a jucat in campionat, se mai adauga perioada 20 august 2017 pana pe 20 septembrie 2017 cand Ronaldo a jucat primul meci oficial pe Bernabeu in sezonul actual de La Liga. Adica inca o luna, 31 de zile.

Total 175 de zile – 121 de zile inseamna cam 54 de zile fara ca Ronaldo sa inscrie pe Bernabeu in campionat. Dar … Ronaldo a facut-o in Uefa Champions League in perioada asta, pe Bernabeu. Desigur, titlul e mai atractiv in maniera asta, chiar daca te numesti AS, ai nevoie de el.

“Ronaldo: 40 de suturi si un singur gol in La Liga” – Mai incercati!

Un alt detaliu remarcabil din presa spaniola de azi: “Ronaldo: 40 de suturi si un singur gol in La Liga”. Observati cum se repeta obsesiv La Liga, nu? Pentru ca Ronaldo e in criza in La Liga, daca e sa fim corectil Pentru ca doamnelor si domnilor, CAND ATI VERIFICAT ULTIMA DATA CLASAMENTUL GOLGETERILOR DIN ACEST AN AL CHAMPIONS LEAGUE? Acolo veti avea o mica surpriza: atacantul in mare criza a dat 6 in 4 meciuri. Marcand in fiecare joc, acasa sau deplasare. Si cu echipe bunute, precum BvB sau Spurs. Rau?

Revenind. Ce mai ignora presa sau nu vrea sa prezinte? “40 de suturi si un singur gol in La Liga”.. .Am eu o completare via Twitter: “din 40 de suturi, 88% s-au nascut ca urmare a unei actiuni individuale” Adica din cele 40 de incercari, Cristiano a luat 88% pe cont propriu, pentru ca doar 12% din actiuni au venit pe filiera colegilor. 12 % ?!!?! Adica 12% din mingile colegilor l-au gasit pe Ronaldo in pozitie de gol si el a ratat.

Daaaa, domnilor, este in criza! Doar ca voi nu prezentati corect aceasta criza! Nu a nascut-o Ronaldo, Cristiano ii e doar victima colaterala, pentru ca jocul este catastrofal. In Champions League, 61% dintre mingile colegilor l-au gasit la datorie, iar cifrele sunt clare: 6 goluri in 4 meciuri. Atatea au marcat Messi si Neymar impreuna in faza grupelor!

Si mai multe decat atacanti la moda ca Edinson Cavani, Kylian Mbappe, Harry Kane, Romelu Lukaku, Robert Lewandowski sau Sergio Aguero.

Criza lui Ronaldo: 8 goluri si 2 pase decisive in 13 meciuri!

Intr-un moment de “criza”, legendarul numar 7 blanco aduna 13 meciuri in acest sezon, 8 goluri si 2 pase decisive. In 1021 de minute. Unul dintre golurile din acest an a fost marcat in poarta Barcelonei, in Super Cupa Spaniei pe Camp Nou, printr-o executie fabuloasa, la trei minute dupa ce Barca egalase situatia pe tabela de marcaj. Singurul gol din campionat a adus trei puncte uriase Madridului, la Getafe. Dupa un alt joc foarte prost al echipei noastre. De notat, ca Ronaldo si-a trecut in cont 5 mingi trimise in bara in cele 7 meciuri jucate de el in campionat.

Cand marchezi de 8 ori in 13 meciuri, fara sa intri 100% in sezon dupa accidentare si fara sa primesti suficiente mingi de la colegii tai, se poate spune ca esti in criza doar daca te cheama Cristiano Ronaldo. De ce? Pentru ca acest Cristiano te-a obisnuit sa aiba mai multe goluri marcate decat meciuri jucate. E simplu! A ridicat asteptarile fiecaruia dintre noi, admiratori sau hateri, la un nivel la care o statistica buna ca aceasta ni se pare o criza. Da, in campionat, Cristiano nu traverseaza un moment foarte bun, dar uitati-va putin la jocul Madridului! Uitati-va in 90 de minute la maniera in care e jucat Cristiano Ronaldo. Nimic deosebit? Nimeni iesit din comun? Nu remarcati nimic? Atunci, bine.

Fara indoiala, se vor gasi oameni care sa considere acest articol drept unul subiectiv. FOARTE BINE! Asa si este! Este un articol subiectiv, in care se prezinta insa realist si o alta fata a perioadei de criza traversate de Cristiano Ronaldo. Iar daca un astfel de articol nu gasim pe un site al Realului, atunci probabil ca nu-l vom gasi niciunde. Cine se simte lezat de el, e liber sa rasfoiasca celelalte 823 de articole anti Cristiano din presa spaniola, romana, internationala. Que Viva Cris! Que Viva Mi Madrid!

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fĂștbol, el pĂșblico se cansa de sus grandes figuras antes que Ă©stas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap