De ce nu cred ca Santiago Solari are o problema cu Isco si Marcelo. Aici sunt CAUZELE unui divort anuntat

Am savurat perioada pozitiva din ultima vreme a echipei noastre, dar detaliul asupra caruia as vrea sa-mi indrept atentia este altul. Mai jos, am sa abordez pe scurt conflictul evident dintre Santiago Solari si doi dintre jucatorii echipei noastre, Isco Alarcon si Marcelo Viera.

Realul nostru da semne ca traieste, in ciuda numeroaselor probleme interne si a unui joc care pe mine cel putin, nu ma convinge. Victoriile din ultima vreme sunt de bun augur, iar cea de pe terenul lui Espanyol Barcelona, chiar mi-a placut. Am vazut atitudine, ambitie si acel dram de noroc care ne-a cam lipsit. Totusi, sa nu ne imbatam cu apa rece: titlul e pierdut de mult! Cele 11 puncte care ne despart de Barcelona (nu, nu am scris gresit, sunt 11 daca luam in calcul meciul direct si imposbila victorie cu 6-0 din retur) par suficiente ca titlul sa mearga din nou in Catalunya.

Solari vs Marcelo si Isco sau…

Ma bate un gand de ceva vreme sa scriu ceva pe subiectul asta. O fac acum si cred ca nu pot fi acuzat ca sunt un fan declarat al celor doi fotbalisti ai nostri, cu atat mai putin un aparator al lor. Dar, in opinia mea, cand Madridul a ajuns sa aiba in Vinicius cel mai bun jucator, Isco si Marcelo e musai sa joace, pentru ca pot face oricand diferenta. Asta cred, asta spun.

Evident, se vor intreba unii: ce vrea si asta acum? Nu e bine nici atunci cand antrenorul are mana libera si pune la zid jucatorii care nu merita sa joace?

Ei bine, daca iti pui intrebarea asta, ai doar partial dreptate. Iata de ce!

Ai dreptate pentru ca intr-adevar, antrenorul trebuie sa aiba mana libera. Si da, ai dreptate pentru ca jucatorii care “nu merita” sa joace, nu trebuie sa joace si trebuie pusi la zid.

Nu ai dreptate in opinia mea, pentru ca problema e mult mai stufoasa. Santiago Solari e un antrenor modest, fara palmares, nici ca jucator, nici ca antrenor. Santiago Solari e un tip simpatic, un madridista convins, dar nu e un antrenor de Real Madrid. Acelasi Santiago Solari are dreptul sa moara pe mana lui la Madrid, atat timp cat e antrenorul acestei echipe.

Dar, stii de ce nu cred ca ai dreptate? Pentru ca eu personal nu cred ca Santiago Solari e cel care are o problema cu Isco si Marcelo. In primul rand, pentru ca eu nu cred ca Solari are autoritatea sa decida atat de usor trecerea pe banca a doi jucatori decisivi in ultimii ani la Madrid si mai ales, doi bad boys ai vestiarului. La Real Madrid, doar doi antrenori au avut de-alungul mandatelor lui Florentino Perez mana libera 100%.

Unul a fost Jose Mourinho, pentru ca era Jose Mourinho. Proaspat castigator de Champions League, fauritor de trofee si stapanitor de aura si charisma. Al doilea a fost Zinedine Zidane pentru ca era foarte aproape de inima lui Perez, o legenda a clubului si un tip pe care nu ai cum sa nu-l respecti prin felul sau de a fi.

In rest…Pellegrini a spus-o chiar el ca a avut probleme cu 11-le de start: “Kaka trebuia sa joace, si o si”. Parol, Inginerio! Carlo Ancelotti si el a spus-o cu cuvintele sale: remember cazul Bale sau search rapid pe Google. Rafael Benitez saracul (Salut, Preda) doar el stie cum a facut formula aia de joc contra Barcei, care i-a pus de altfel capac. Credeti voi ca daca astia trei nu au avut mana libera, iar primii doi au avut, s-a trezit Florentino acum sa fie impresionat la maxim de zambetul charismatic al lui Solari? (il are fetelor, stiu).

Eu cred ca NU! Si de aceea nu cred ca ai dreptate tu, iar eu da. Daca tii sa ma contrazici, ai rubrica de comentarii la dispozitie si poate cine stie iese ceva misto. Eu cred ca Isco si Marcelo, doi dintre liderii vestiarului in acest moment, platesc politele lui Sergio Ramos, pe care Presi nu le poate sparge in capul capitanului. Si mai cred ca amandoi, vor pleca in vara, cand Florentino va taia in carne vie. Mai putin pe Sergio, de care n-are voie sa se atinga. Si de care nici nu trebuie sa se atinga, ca altfel…scuze…

searcing flyes to Madrid…215 euro..

…checked.

Nu mi-e greu sa ma deplasez. Sunt in stare sa protestez si singur pentru el.

Despre autor

Tags: , , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap