Dezbatere Real Madrid: Cu Iker Casillas sau fara Iker Casillas?

Salutare Madrileni , cu totii stiti ca de la inceputul sezonului portarul nostru la implinirea a numai putin de 15 ani de cand imbraca tricoul alb a inceput sa dea semne de slabicune. Cel care de atatea ori repara greselile fundasilor a ajuns sa se bazeze pe aceiasi fundasi sa ii repare greselile. Chiar daca mi s-a pus rau pata pe faptul ca inca e titluar, si ca Ancelotti  inca il confirma si ca (de ce nu ) inca mai sta la club, trebuie sa fiu corect si sa vedem care au fost cifrele lui. Portarul nostru la 33 de ani are deja o importanta colectie de trofee si distinctii incat as face articolul plictisitor de citit daca le-as enumera. Casillas joaca titular la Campiona Europei si la fosta campiona a lumii (sper sa nu ajungem si noi “fosta”). Totusi, in ultima perioada tot mai multe voci critice erodeaza soclul pe care sta sfantul nostru. Oare au dreptate?

La Cupa Mondiala, detinatoarea titlului, cu un atacant foarte bun “proaspat transferat” si un schelet deja stiut de toata lumea,  a iesit inca din primul act, lasand in urma o victorie cu scor de neprezentare cu locul 79 in clasamentul Fifa (clasament unde tricolorii nostrii sunt pe locul 27 ! 😮 ). Acest lucru insa s-a intamplat in ultimul meci. In primul meci al lui Iker la CM a luat 5 goluri de la Olanda lui Van Gaal, 5 goluri din 10 suturi pe poarta (50% rata de conversie ) si a contribuit decisiv cu o eroare la unul dintre goluri. De partea celalata Spania a inscris si ea din 4 suturi pe poarta.

In meciul numarul doi cand toata lumea se astepta ca Spania sa se trezeasca ca un urs infometat din hibernare a atacat mai mult, a sutat mai mult (6 suturi pe poarta) dar nu au reusit sa il invinga pe actualul portar al Barcelonei. De partea cealalta, Iker a luat 2 goluri din 4 suturi pe poarta (50% rata de conversie). In ultimul meci Spania a castigat cum a mai spus in fata unei echipe care tot meciul a avut 4 suturi fara insa sa cadreze vreunul pe poarta , asta fara Iker pe teren.

De dragul cifrelor imi permit o mica  comparatie a lui Iker cu actuala lui rezerva pe aceleasi prime 3 meciuri de la Cupa Mondiala: in primul meci Uruguay a avut 3 suturi pe poarta si a macat 1 gol; apoi Italia 4 suturi si Anglia 1 singur fara insa sa marcheze vreun gol  (8 suturi 1 gol 0,125% rata de conversie)

Revenind la cifre, Iker Casillas a fost pe locul 4 la numarul de goluri incasate si singurul care a atins borna de 7 goluri in primele doua meciuri pe cand rezerva lui costaricana a luat 2 goluri in 5 meciuri acesta aflandu-se pe ultimul loc. Acum, revenind pe pamant iberic, Iker are 2 suturi pe poarta in primul meci cu Cordoba pe care le-a aparat cu succes, 5 suturi pe poarta de la Sociedad unde a parat cu succes unul singur, si 4 suturi pe poarta ale lui Atletico din care 2 parate, ceea ce ne aduce la 6 goluri din 11 suturi ( 😮 ) un procentaj identic cu cel de la Cupa Mondiala. Totusi ce e ciudat e ca la Real Madrid cred ca antrenorul sau colegii si-au dat seama de problema deoarece in cele doua meciuri de la Cupa Mondiala aparatorii au blocat cu succes 1 singur sut cadrat spre poarta lui Iker, in timp ce cu Atletico aparatorii au blocat 3 suturi, cu Sociedad 5, iar cu Cordoba zero.

Iar un alt lucru ciudat e ca la Cupa Mondiala, Olanda si Chile au avut doar cate 1 corner pe meci, in timp ce Cordoba a avut 5, Sociedad 8 iar Atletico 4. Iar acest lucru e relevant pentru ca 50% din golurile lui Iker vin din corner.

iker 1

Ca sa inchei cu o nota personala mereu am crezut ca Iker e un portar mic de statura, insa mare mi-a fost mirarea sa aflu ca are 1,85 totusi cred ca cu varsta si-a pierdut mobilitatea

pentru ca apara:

iker 3

 si primeste goluri:

Capture

 

Sambata, Bernabeul l-a fluierat , semn ca acele credite pe care le avea sunt pe sfarsite. Ancelotti insa l-a aparat si a spus ca pentru el subiectul portarilor e incheiat si ca nu va mai vorbi despre acest lucru in acest sezon. Deci Iker Casillas va ramane in continuare titular.  Dar inainte de asta, a spus un lucru ce ar putea avea mai multe intelesuri: intrebat de performantele lui Iker si de fluieraturile de sambata el a spus: ” Casillas are multa experienta, el cunoaste situatia bine si o va rezolva fara probleme”. Cluburile din Golf sau de peste Ocean sunt cunoscute ca si locuri de rezolvat probleme de genul .

 Voi ce credeti e o perioada mai slaba sau aceasta scadere de forma are caracter permanent ?

Despre autor

Tags: ,

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap