EMOTIONANT: Scrisoarea lui Alfredo di Stefano

Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, legendarul Don Alfredo di Stefano si-a explicat sentimentele pentru Real Madrid intr-un emotionant prolog al cartii „Biblia lui Real Madrid”. Colega noastra, Daniela Pitigoi a tradus pentru dumneavoastra randurile emotionante scrise de mana marelui nostru fotbalist.

“Am ajuns aici la 26 de ani şi 22 de zile şi aici vreau să rămân pentru totdeauna. Mi-am dedicat întreaga viaţă acestui club, trecând prin bucurii şi tristeţi, însă, din fericire, cu mai multe zâmbete decât lacrimi. Am câştigat tot ceea ce îşi putea dori un fotbalist: campionate, cupe, premii individuale… însă, mai presus de toate acestea, am câştigat onoarea de a mă forma ca madridista. Valorile madridismului sunt sfinte şi nenegociabile şi se regăsesc în Biblia Real Madrid, dincolo de echipele sale istorice, de frazele memorabile sau de nenumăratele episoade care transmit mândria de a aparţine acestei mari familii.

Îmi amintesc cu emoţie atâtea şi atâtea nopţi de glorie… atâtea şi atâtea partide fantastice care au contribuit la construţia acestui uriaş al fotbalului mondial. Îmi amintesc de fani… de toţi cei care, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, au pus o piatra la ridicarea acestui mit, până în momentul în care Real Madrid a fost numit, pe bună dreptate, cel mai bun club al secolului al XX-lea.

Îmi amintesc sute şi sute de jucători… colegi de echipă sau vedete ale altor epoci, care au strălucit şi au apărat tricoul blanco ca pe o manta sacră. Îmi amintesc de atâţia oameni necunoscuţi, invizibili, bărbaţi şi femei care au muncit din umbră, lăsând la o parte orgoliul individual de a ieşi în faţă, pentru ca Real Madrid să fie din zi în zi mai bun.

Tuturor le dedic omagiul meu, cu emoţie şi cu recunoştinţă. Fără ei, madridismul nu ar fi fost posibil şi chiar eu aş fi fost un cetăţean oarecare, un argentinian pe nume Di Stefano, în loc de „Di Stefano, de la Real Madrid”. Am deosebitul privilegiu să fi fost alături de cei mai mari doi susţinători ai madridismului. Îmi aduc aminte cu multă dragoste conversaţiile cu don Santiago Bernabeu, un om integru, serios, imparţial şi cu sânge blanco, de la care am învăţat ce înseamnă măreţia şi aprecierea opiniilor celorlalţi. Şi sunt extrem de fericit că am trăit să îl cunosc pe Florentino Perez, un señor al fotbalului, care mi-a acordat privilegiul de a fi preşedintele de onoare al acestui club.

Chamartin a fost, este şi va fi mereu casa mea. Aici, purtând tricoul blanco, am crescut şi am devenit bărbat. Real Madrid mi-a dat totul şi eu am dat tot pentru Real Madrid. Nu exagerez deloc spunând că Chamartin este templul meu sacru, religia mea în fotbal.”

Despre autor

Tags: , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap