Uriasul Sandro Mazzola: “Pentru mine, Di Stefano a fost Dumnezeul fotbalului

Foarte multi fotbalisti uriasi isi amintesc in aceste zile de cel mai mare fotbalist al Realului din toate timpurile. Paco Gento marturisea ieri ca “atunci cand il aveam pe Alfredo in teren, adversarii ne ziceau ca jucam in 14 oameni”. Tot ieri, Diego Maradona i-a adus un adevarat elogiu lui Di Stefano, la fel ca si cel mai mare fotbalist brazilian din istorie, Pele. Astazi a fost randul unui urias din Italia sa vorbeasca despre Di Stefano.

“Prima finala a Cupei Campionilor a fost pentru mine cea mai importanta din cariera. De ce? Pentru ca eu eram in teren si jucam contra lui Real Madrid si Alfredo di Stefano. Pentru mine, el era cel mai mare dintre toti, pentru mine, Di Stefano era Dumnezeu, era Dumnezeul fotbalului”. Acestea sunt cuvintele unuia dintre cei mai mari fotbalisti italieni din istorie, legendarul Sandro Mazzola.

Omul cu 417 meciuri si 116 goluri pentru Internazionale Milano, Mazzola rememoreaza episodul petrecut la Viena inainte de fluierul de start al partide contra Realului: “Eram pe tunelul de la vestiare. Imi amintesc ca erau multe lumini in jurul nostru, iar la doi metri de mine era el. Alfredo di Stefano mi se parea enorm, ma holbam pur si simplu la el ca la o statuie. Atunci Suarez (n.r legendarul Luis Suarez fostul mare mijlocas de la FC Barcelona si Inter Milano), colegul meu, cu care ma intelegeam foarte bine, m-a batut pe spate si mi-a zis -Sandro, noi mergem sa jucam finala, tu poti sa stai aici sa-l privesti pe Alfredo- Abia atunci m-am trezit si am decis sa intru pe teren. Am castigat cu 3-1 si am invins marele Real Madrid, care atunci era pe final de epoca, dar singurul meu gand era sa ajung primul la Di Stefano pentru a-i cere tricoul de joc” isi aminteste zambind Mazzola.

Membru al celebrului Inter care facea senzatie in Europa sub comanda lui Helenio Herrera, Sandro Mazzola a fost unul dintre cei mai mari jucatori italieni din toate timpurile. A castigat de patru ori campionatul italian, doua Cupe ale Campionilor, doua Cupe Intercontinentale si un campionat European cu nationala Italiei.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap