Este Matthijs de Ligt o opțiune bună pentru Real Madrid? Avantajele și dezavantajele unei posibile mutări

Se vorbește tot mai des de varianta Matthijs de Ligt la Real Madrid. Presa spaniolă îl vede drept un posibil înlocuitor pentru Sergio Rams, iar olandezul pare și el tentat să plece de la Juventus, acolo unde contactul cu fotbalul italian nu a fost tocmai unul prielnic. Analizăm astăzi oportunitatea unui asemenea transfer la Real Madrid.

Real Madrid ar putea fi echipată cu un nou gladiator în spate. Doar Varane și Ramos au susținut bombardamentul în acest sezon, deși telenovela reînnoirii contractului căpitanului pare că se prelungește. Nacho nu ridică vocea, Militao a plecat desculț până acum pe teren, iar Vallejo a plecat de două ori sub formă de împrumut, fără să impresioneze. Ideea transferului olandezului este cea mai convingătoare după ultimele sondaje de presă, dar cât de bun ar fi transferul lui De Ligt la Real Madrid? Vă invităm să discutăm despre asta.

Pro:

O întreagă carieră înainte. În august va împlini 21 de ani, dar experiența sa îl susține deja. Sergio Ramos a ajuns la Real la numai 19 ani și, având în vedere CV-ul său impecabil, De Ligt va fi mâini bune.

Garanție. În ciuda vârstei sale fragede, De Ligt a jucat deja pentru două cluburi istorice ale fotbalului mondial: Ajax și Juventus. Cu fostul sau a fost unul dintre războinicii coloniei, iar evoluțiile sale din Liga Campionilor până în semifinale, i-au câștigat un transfer somptuos la Torino, unde în ciuda unui început tulburat a câștigat compania lui Bonucci.

Poate juca la o echipă mare. Evoluția sa entuziasmantă și spiritul de leadership pe care îl arată sunt doar câteva principii seriale. Știe să iasă cu mingea la picior, poate pasa mereu cu criteriu, este foarte bun în duelurile aeriene, dar și în cele unu contra unu, și are o tehnică impecabilă pentru înălțimea sa de 1.89 m.

Contra:

Doar un an în Italia. Juventus l-a recrutat vara trecută pentru o avere. 75 milioane plus alte 10,5 în variabile, cifre care i-au înduplecat pe conducătorii lui Ajax, care au cedat uneia dintre bijuteriile lor cu mai multe carate. Va fi dificil să-l scoți din Piedmont, unde Juventus pune în continuare mare preț pe el.

Un agent controversat. Reprezentantul său este Mino Raiola cu tot ce înseamnă asta. Controversatul italian nu este un impresar tolerat de către Real Madrid și, deși acum relația nu pare atât de ostilă, niciodată nu este o veste bună pentru părți să negocieze cu cei care își pun interesele înaintea celor ale jucătorului.

O investiție în consecință. Dacă în cele din urmă Real Madrid ajunge la un acord cu „Vecchia Signora”, albii ar trebui să-și scuture bine de tot buzunarele. Dacă italienii au plătit aproape 90 de milioane în urmă cu câteva luni, nu vor accepta mai puțin. La aceasta se adaugă faptul că Real Madrid are și alte investiții în plan, pentru alte posturi.

Tu ce părerei ai? Poate fi Matthijs de Ligt un transfer bun pentru Real Madrid? Te așteptăm în rubrica de comentarii.

Despre autor

Tags:

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap