Florentino Perez a actionat in instanta cotidianului madrilen AS

Browse By

Conform presei spaniole, presedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez a actionat in instanta cotidianul AS, pentru publicarea unui interviu “aranjat” cu economistul Gay de Liebana. In cadrul respectivului interviu, economistul, care sustin unele surse este un apropiat al directorului Alfredo Relano de peste 30 de ani, a insinuat ca transferurile unor jucatori sud americani la Real Madrid au legatura cu imaginea companiei conduse de Florentino Perez (ACS) in acele tari.

Directorul cotidianului AS, Alfredo Relano

Directorul cotidianului AS, Alfredo Relano

Perez si-a contactat avocatii imediat dupa publicarea articolului, dar acestia au depus actiunea in

Economistul spaniol, Gay de Liebana

Economistul spaniol, Gay de Liebana

instanta ceva mai tarziu dupa strangerea unor alte probe “covarsitoare” anunta unele surse spaniole. Pe 25 septembrie 2014, cotidianul madrilen AS a publicat un interviu cu Liebana in care s-a afirmat cu lux de amanunte ca transferul columbianului James Rodriguez si al mexicanului Chicharito Hernandez la Real Madrid s-a produs ca urmare a intereselor economice pe care compania de constructii prezidata de Florentino Perez le are in Columbia si Mexic.

Liebana a legat transferul columbianului de o afacere a ACS in Columbia care se ridica la 6 miliarde de dolari, insa economistul nu s-a oprit aici. El a acuzat ca Perez are astfel de interese si in Costa Rica, de-acolo de unde Real Madrid l-a adus pe Keylor Navas, cel mai popular jucatori costarican si incontestabil cel mai valoros. Practic, interviul a subliniat faptul ca intre afacerile presedintelui de la Real Madrid si transferurile clubului blanco, exista o puternica si stransa legatura.

Pe baza acestor afirmatii, considerandu-se complet nevinovat, Florentino Perez si-a mandatat avocatii sa-i actioneze in civil pe cei de la AS (in frunte cu directorul Alfredo Relano) pe Gay de Liebana precum si grupul editorial Prisa. Perez considera ca i-a fost afectata imaginea si cere daune morale “modice” de 100.000 de euro doar cotidianului sportiv. Insotit de avocatii sai (printre care si unul dintre vicepresedintii clubului) Perez a depus marti actiunea in civil. Printre altele, Perez a declarat in scris ca nu l-au interesat niciun moment astfel de conexiuni, ca transferurile clubului se fac dupa o analiza stricta intre antrenori si conducerea executiva si a prezentat documente din care reiese ca cifra de afaceri a companiei sale este mai mare decat intregul PIB al statului Costa Rica! In urmatoarele cateva saptamani se va cunoaste o prima decizie in acest caz. Sursele El Confidencial nu au confirmat daca Florentino Perez a cerut si o dezmintire publica din partea cotidianului respectiv. De remarcat ca in urma cu 3 ani, Florentino Perez a castigat un proces cu cotidianul El Pais (cel mai important cotidian spaniol), dar si cu francezii de la Le Monde.

 • Rileyy

  Ma bucur! Ma bucur, ma bucur, ma bucur! Nu se poate sa-i desfiinteze cumva? Bn, ca si 100 de mii daca le ia, intra in gaura 🙂 dar totusi, nu poate sa-i desfiinteze. AS este cancerul madridismului mondial!

  • psycho

   acesti inamici din interior sunt cei mai periculosi.

 • bembiluna

  Bine, Flore, da cu ei de pamant, sa nu se mai ridice! Scarbe invidioase si interesate, pseudo jurnalisti si inchizitori tembeli. Sper sa si-o fure rau de tot.

 • Dreammer

  Sa dea in ei pana nu mai pot!

  • Rileyy

   Sau pana zic eu sa se opreasca 🙂

 • Torpyla

  Nu inteleg. Chiar şi dacă au vreo conexiune aceste afaceri cu transferurile,nu văd nimic ilegal aici … imoral,poate,dar în nici un caz ilegal. E vorba de afaceri,ce e atât de greu de înţeles?

  Nu-mi vine sa cred ca eu spun asta,dar perez n-are de ce sta la discuţii cu mancatorii aia de rahat turcesc.

  • psycho

   rahatul turcesc este o delicatesa fina

 • psycho

  era si timpul senor,la cat de mult rahat au aruncat in clubul asta.
  ar fi timpul ca si vestiarul sa rupa orice legatura cu acesti asa zisi ziaristi.

 • sanbk2002

  Cum ar veni, “ziarul de casa”, nu?

 • psycho

  navas cu probleme fizice,se mai mira cineva

Real Madrid Romania