Florentino Perez: “Suntem admirati de toata lumea pentru felul în care ne administrăm finantele!”

Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a atins toate punctele sensibile ale actualităţii madridiste şi a răspuns celor 879 de membri ai clubului, la recenta Adunare Generală. Va prezentam mai jos cu ajutorul colegei noastre, Daniela Pitigoi, cele mai interesante declaratii facute de presedintele clubului Don Florentino Perez in fata Adunarii Generale Extraordinare. Perez a fost aplaudat la scena deschisa de catre Los Socios in urma discursului sau deschis si lipsit de diplomatia obisnuita unei astfel de “ceremonii”.

Ar trebui să fie mai multe divizii sportive în club?

Florentino: “Real Madrid trece printr-o perioada grea, pentru că trebuie să lupte pe toate fronturile, împotriva unor cluburi ai căror finanţatori deţin adevărate imperii financiare. Clubul de baschet este deja deficitar şi facem eforturi imense pentru a-i susţine în faţa unor grupări care au, de exemplu, doar echipă de fotbal. Cu tot dragul vă spun că nu mai putem aloca fonduri unor alte departamente sportive.”

Limitări pentru Cantera:

Florentino: “Nu am zis niciodată că trebuie să renunţăm la Cantera. Avem prima echipa, echipa C, iar în fiecare an jucători de aici merg la echipele bune. Sunt cluburi care au doar două echipe de tineret, în loc de trei, cum avem noi. Ceea ce susţin eu este optimizarea acestor echipe secunde, pentru că în fiecare an pleacă mulţi jucători crescuţi aici, cu eforturile clubului. Sunt echipe care au mai puţini jucători la a doua echipă, însă mai buni. Asta încercăm şi noi să facem, deşi este încă un proiect, o idee. Ramon Martinez era cel care promova cu ei când am ajuns eu la club în 2009. Ne gândim intens la cantera. Să vedem ce avem de făcut ca să fie mai puţine echipe, pentru ca jucătorii de la Castilla să nu mai plece atât de mult. În fiecare an aici e un adevărat haos şi ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple.”

Datoriile clubului:

Florentino: “Mă voi adresa direct lui Carlos Mendoza (omul care a atacat ieri Real Madrid in cotidianul catalan El Mundo Deportivo, ziar care a scris tot ieri ca datoria clubului este uriasa-peste 600 de milioane euro). Fiecare joacă în viaţă ce rol îşi doreşte. Ceea ce nu înţeleg eu este rolul său în legătură cu Real Madrid. Dă apă la moară celor care nu ne iubesc şi celor care vor să ne dezbine. Mi-aş dori să îşi reconsidere acest rol, căci nu cred că i se potriveşte. Nu e cazul ca madridiştii adevăraţi să facă opoziţie de opinii, apoi să vină şi să voteze măsurile financiare luate de club. Se spune despre el că este avocat şi licenţiat în politică. Habar nu am ce meserie are şi nici nu ştiu unde lucrează, însă e clar că nu are idee despre calculele financiare. Număraţi rău, domnule. Se mai spune că este profsor. Ce vă învăţaţi elevii, domnule? Nu am afirmat niciodată ca Forbes nu calculează şi datoriile cluburilor, căci adevărul e că ei ţin cont de toate. Îi recomand domnului Mendoza să se mai gândească şi să înceteze acest joc, căci deja azi aproape nu mai avea voce când a pomenit de cele 602 milioane de euro datorie. Îl sfătuiesc să îi întrebe pe cei de la UEFA sau de la Ibex care sunt cu adevărat datoriile noastre. Suntem admiraţi de toată lumea pentru felul în care ne administrăm finanţele şi dumneavoastră mergeţi la un ziar şi vorbiţi de datorii incredibile. Universitatea Harvard are un curs de economie în care studenţii învaţă modelul Real Madrid, pentru că lumea nu înţelege cum funcţionează atât de bine o societate care nu merge cu banii băgaţi de persoane fizice şi care are, totuşi, asemenea statistici.”

Gestiunea clubului

Florentino: “Cluburile mari din Europa impun salarii foarte mari şi uneori, nu îi putem obliga pe ai noştri să rămână la noi, aşa că trebuie să îi lăsăm să plece. Dacă nu am fi câştigat UCL, am fi câştigat 70 de milioane de euro. Am plătit o grămadă de milioane ca primă. Iar după ce le-am plătit, tot am rămas cu un profit de 48 de milioane. E meritul jucătorilor, dar în aceeaşi măsură şi a conducătorilor acestui club, despre care dumneavoastră spuneţi că câştigă prea mult (unii chiar 1000 de euro pe zi). Dacă vrea domnul Mendoza, aducem unii mai ieftini, dar care vor face pe jumătate banii pe care îi fac acum.”

Stadionul si noul nume

Florentino: “Mă străduiesc din răsputeri să facem cel mai frumos stadion din lume. Am colaborat cu Primăria, cu Comunitatea locală. A apărut apoi un grup, Ecologiştii în acţiune, şi lucrurile au întârziat un pic. Nu au nicio treabă cu felul în care va arăta stadionul sau cu construcţia în sine. Însă continuăm să luptăm pentru stadion, continuăm să lucrăm. Ne dorim să facem acest lucru fără să ne îndatorăm foarte mult, iar acest lucru se poate realiza doar dacă ne asociem numele cu al unui sponsor pentru următorii 15-20 de ani, un sponsor care să ne poată ajuta cu cei 450-500 de euro cât ne va costa totul. Acest lucru ne va permite să ne continuăm mitul care este Real Madrid. Cine nu înţelege asta şi crtică nu e madridist şi nu are decât să aibă altă opinie.”

ad gen rm

Fluierăturile de pe Bernabeu

Florentino: “Mă folosesc de această ocazie ca să vă mărturisesc că mă îngrijorează multele fluierături pe care le aud pe stadionul nostru. Nu trebuie să trecem niciodată limita care ne face din cei mai puternici nişte adversari slabi. Atât, să nu cădem în capcana aceasta. Să fim critici, însă să nu trecem această linie. Când zic că acest club este al celor care sunt socios, mă refer la întreaga lume. Trebuie să fin uniţi, să ne protejăm în faţa adversarilor, a celor care nu ţin cu Real Madrid sau a celor care doresc să ne influenţeze. Trebuie să fim tari în faţa celor care ne sunt împotrivă, iar tăria noastră stă în unitate.”

Găsirea unui sponsor

Florentino: “Suntem în discuţii cu 10 firme, ca să vedem care este capabilă să îşi unească numele cu al nostru, pentru construirea stadionului. Am promis că vom renova stadionul şi o vom face, însă trebuie să fim precauţi.” (n.r Fly Emirates ofera 500 de milioane de euro pentru ca Santiago Bernabeu sa devina Fly Emirates Bernabeu)

Despre plecarea lui Xabi Alonso

Florentino: “Există un cod între jucători şi club care ne împiedică sa vorbim despre anumite lucruri. Ar fi putut să plece liber de contract. Am prelungit înţelegrea, pentru că aşa şi-a dorit şi el. Însă în august a zis că vrea să îşi petreacă aceşti doi ani în alt fel, iar noi am fost de acord, mai ales că Sami Khedira prelungise cu noi.”

Despre proiectul El Resort Island

Florentino: “Suntem în cărţi, pe noi nu ne-a costat acest proiect. Însă, în loc să îl facem în Emirate, care este un stat mai mic, am încercat să ne mutăm in Abu Dhabi, unde şi suntem acum.”

Despre Iker Casillas

Florentino: “Merită respectul nostru. E de 15 ani la prima echipă, este cel mai mare portar din istoria acestui club. Să nu ne amăgim, nu merită fluierăturile pe care le primeşte. Mie nu îmi place această situaţie. Să îl lăsăm să muncească şi pe antrenor să decidă ce are de făcut.”

Despre fostul presedinte Ramon Calderon

Florentino: “Cea mai bună soluţie este să ne ţinem departe de situaţii din astea. Mă întristează când vad această luptă între foşti preşedinţi. Avem cea mai bună imagine dintre toate cluburile. Să facem tot ce trebuie pentru Real Madrid, însă să nu intrăm în dispute care ne-ar putea afecta.”

Garda nouă (galeria) stă prea sus, a fost mutată

Florentino: “Galeria stă sus pe multe stadioane din lume. Am făcut această schimbare pentru a nu mai avea parte de grupurile violente care nu aveau nimic de-a face cu Bernabeul. Ei au câştigat, pentru că au avut cel mai bun plan. Aceste locuri sunt mai ieftine, însă ele sunt netransferabile, se pot ceda doar unui abonat al clubului şi sunt limitate ca număr. Clubul nu a plătit deplasările acestui grup de galerie, însă ei au însoţit echipa.”

Despre proiectul legat de secţia de fotbal feminin

Florentino: “Încercăm să facem o echipă feminină. Nu e uşor, pentru că va trebui să găsim alt loc de antrenament, în afara Valdebebasului.”

Despre Fernando Hierro

Florentino: “E antrenor secund pentru că vrea să fie antrenor şi a făcut cursurile necesare. Acum lucrează cu Clemens şi suntem foarte mulţumiţi de situaţie.”

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap