Florentino Perez: “Suntem admirati de toata lumea pentru felul în care ne administrăm finantele!”

Browse By

Preşedintele lui Real Madrid, Florentino Perez, a atins toate punctele sensibile ale actualităţii madridiste şi a răspuns celor 879 de membri ai clubului, la recenta Adunare Generală. Va prezentam mai jos cu ajutorul colegei noastre, Daniela Pitigoi, cele mai interesante declaratii facute de presedintele clubului Don Florentino Perez in fata Adunarii Generale Extraordinare. Perez a fost aplaudat la scena deschisa de catre Los Socios in urma discursului sau deschis si lipsit de diplomatia obisnuita unei astfel de “ceremonii”.

Ar trebui să fie mai multe divizii sportive în club?

Florentino: “Real Madrid trece printr-o perioada grea, pentru că trebuie să lupte pe toate fronturile, împotriva unor cluburi ai căror finanţatori deţin adevărate imperii financiare. Clubul de baschet este deja deficitar şi facem eforturi imense pentru a-i susţine în faţa unor grupări care au, de exemplu, doar echipă de fotbal. Cu tot dragul vă spun că nu mai putem aloca fonduri unor alte departamente sportive.”

Limitări pentru Cantera:

Florentino: “Nu am zis niciodată că trebuie să renunţăm la Cantera. Avem prima echipa, echipa C, iar în fiecare an jucători de aici merg la echipele bune. Sunt cluburi care au doar două echipe de tineret, în loc de trei, cum avem noi. Ceea ce susţin eu este optimizarea acestor echipe secunde, pentru că în fiecare an pleacă mulţi jucători crescuţi aici, cu eforturile clubului. Sunt echipe care au mai puţini jucători la a doua echipă, însă mai buni. Asta încercăm şi noi să facem, deşi este încă un proiect, o idee. Ramon Martinez era cel care promova cu ei când am ajuns eu la club în 2009. Ne gândim intens la cantera. Să vedem ce avem de făcut ca să fie mai puţine echipe, pentru ca jucătorii de la Castilla să nu mai plece atât de mult. În fiecare an aici e un adevărat haos şi ne dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple.”

Datoriile clubului:

Florentino: “Mă voi adresa direct lui Carlos Mendoza (omul care a atacat ieri Real Madrid in cotidianul catalan El Mundo Deportivo, ziar care a scris tot ieri ca datoria clubului este uriasa-peste 600 de milioane euro). Fiecare joacă în viaţă ce rol îşi doreşte. Ceea ce nu înţeleg eu este rolul său în legătură cu Real Madrid. Dă apă la moară celor care nu ne iubesc şi celor care vor să ne dezbine. Mi-aş dori să îşi reconsidere acest rol, căci nu cred că i se potriveşte. Nu e cazul ca madridiştii adevăraţi să facă opoziţie de opinii, apoi să vină şi să voteze măsurile financiare luate de club. Se spune despre el că este avocat şi licenţiat în politică. Habar nu am ce meserie are şi nici nu ştiu unde lucrează, însă e clar că nu are idee despre calculele financiare. Număraţi rău, domnule. Se mai spune că este profsor. Ce vă învăţaţi elevii, domnule? Nu am afirmat niciodată ca Forbes nu calculează şi datoriile cluburilor, căci adevărul e că ei ţin cont de toate. Îi recomand domnului Mendoza să se mai gândească şi să înceteze acest joc, căci deja azi aproape nu mai avea voce când a pomenit de cele 602 milioane de euro datorie. Îl sfătuiesc să îi întrebe pe cei de la UEFA sau de la Ibex care sunt cu adevărat datoriile noastre. Suntem admiraţi de toată lumea pentru felul în care ne administrăm finanţele şi dumneavoastră mergeţi la un ziar şi vorbiţi de datorii incredibile. Universitatea Harvard are un curs de economie în care studenţii învaţă modelul Real Madrid, pentru că lumea nu înţelege cum funcţionează atât de bine o societate care nu merge cu banii băgaţi de persoane fizice şi care are, totuşi, asemenea statistici.”

Gestiunea clubului

Florentino: “Cluburile mari din Europa impun salarii foarte mari şi uneori, nu îi putem obliga pe ai noştri să rămână la noi, aşa că trebuie să îi lăsăm să plece. Dacă nu am fi câştigat UCL, am fi câştigat 70 de milioane de euro. Am plătit o grămadă de milioane ca primă. Iar după ce le-am plătit, tot am rămas cu un profit de 48 de milioane. E meritul jucătorilor, dar în aceeaşi măsură şi a conducătorilor acestui club, despre care dumneavoastră spuneţi că câştigă prea mult (unii chiar 1000 de euro pe zi). Dacă vrea domnul Mendoza, aducem unii mai ieftini, dar care vor face pe jumătate banii pe care îi fac acum.”

Stadionul si noul nume

Florentino: “Mă străduiesc din răsputeri să facem cel mai frumos stadion din lume. Am colaborat cu Primăria, cu Comunitatea locală. A apărut apoi un grup, Ecologiştii în acţiune, şi lucrurile au întârziat un pic. Nu au nicio treabă cu felul în care va arăta stadionul sau cu construcţia în sine. Însă continuăm să luptăm pentru stadion, continuăm să lucrăm. Ne dorim să facem acest lucru fără să ne îndatorăm foarte mult, iar acest lucru se poate realiza doar dacă ne asociem numele cu al unui sponsor pentru următorii 15-20 de ani, un sponsor care să ne poată ajuta cu cei 450-500 de euro cât ne va costa totul. Acest lucru ne va permite să ne continuăm mitul care este Real Madrid. Cine nu înţelege asta şi crtică nu e madridist şi nu are decât să aibă altă opinie.”

ad gen rm

Fluierăturile de pe Bernabeu

Florentino: “Mă folosesc de această ocazie ca să vă mărturisesc că mă îngrijorează multele fluierături pe care le aud pe stadionul nostru. Nu trebuie să trecem niciodată limita care ne face din cei mai puternici nişte adversari slabi. Atât, să nu cădem în capcana aceasta. Să fim critici, însă să nu trecem această linie. Când zic că acest club este al celor care sunt socios, mă refer la întreaga lume. Trebuie să fin uniţi, să ne protejăm în faţa adversarilor, a celor care nu ţin cu Real Madrid sau a celor care doresc să ne influenţeze. Trebuie să fim tari în faţa celor care ne sunt împotrivă, iar tăria noastră stă în unitate.”

Găsirea unui sponsor

Florentino: “Suntem în discuţii cu 10 firme, ca să vedem care este capabilă să îşi unească numele cu al nostru, pentru construirea stadionului. Am promis că vom renova stadionul şi o vom face, însă trebuie să fim precauţi.” (n.r Fly Emirates ofera 500 de milioane de euro pentru ca Santiago Bernabeu sa devina Fly Emirates Bernabeu)

Despre plecarea lui Xabi Alonso

Florentino: “Există un cod între jucători şi club care ne împiedică sa vorbim despre anumite lucruri. Ar fi putut să plece liber de contract. Am prelungit înţelegrea, pentru că aşa şi-a dorit şi el. Însă în august a zis că vrea să îşi petreacă aceşti doi ani în alt fel, iar noi am fost de acord, mai ales că Sami Khedira prelungise cu noi.”

Despre proiectul El Resort Island

Florentino: “Suntem în cărţi, pe noi nu ne-a costat acest proiect. Însă, în loc să îl facem în Emirate, care este un stat mai mic, am încercat să ne mutăm in Abu Dhabi, unde şi suntem acum.”

Despre Iker Casillas

Florentino: “Merită respectul nostru. E de 15 ani la prima echipă, este cel mai mare portar din istoria acestui club. Să nu ne amăgim, nu merită fluierăturile pe care le primeşte. Mie nu îmi place această situaţie. Să îl lăsăm să muncească şi pe antrenor să decidă ce are de făcut.”

Despre fostul presedinte Ramon Calderon

Florentino: “Cea mai bună soluţie este să ne ţinem departe de situaţii din astea. Mă întristează când vad această luptă între foşti preşedinţi. Avem cea mai bună imagine dintre toate cluburile. Să facem tot ce trebuie pentru Real Madrid, însă să nu intrăm în dispute care ne-ar putea afecta.”

Garda nouă (galeria) stă prea sus, a fost mutată

Florentino: “Galeria stă sus pe multe stadioane din lume. Am făcut această schimbare pentru a nu mai avea parte de grupurile violente care nu aveau nimic de-a face cu Bernabeul. Ei au câştigat, pentru că au avut cel mai bun plan. Aceste locuri sunt mai ieftine, însă ele sunt netransferabile, se pot ceda doar unui abonat al clubului şi sunt limitate ca număr. Clubul nu a plătit deplasările acestui grup de galerie, însă ei au însoţit echipa.”

Despre proiectul legat de secţia de fotbal feminin

Florentino: “Încercăm să facem o echipă feminină. Nu e uşor, pentru că va trebui să găsim alt loc de antrenament, în afara Valdebebasului.”

Despre Fernando Hierro

Florentino: “E antrenor secund pentru că vrea să fie antrenor şi a făcut cursurile necesare. Acum lucrează cu Clemens şi suntem foarte mulţumiţi de situaţie.”

 • Marius Odagiu

  “Insă în august a zis că vrea să îşi petreacă aceşti doi ani în alt fel, iar noi am fost de acord, mai ales că Sami Khedira prelungise cu noi.””

  a prelungit Khedira cu Real ? 🙂

  • soso

   exact la asta ma gandeam si eu…m-as bucura sa fi prelungit 🙂

 • bembiluna

  pe siteurile de specialitate Sami apare cu contract pana in 2015, deci nu e vorba de prelungire. in textul spaniol era o omisiune, probabil ca se refereau la faptul ca Sami a ales sa ramana la Real in acest sezon, deci nu de prelungirea contractului.

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   asa cred si eu…ceva de genul: “mai ales ca sami isi prelungise sederea cu inca un an, n-a mai plecat in vara asta…”

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  “în loc să îl facem în Emirate, care este un stat mai mic, am încercat să ne mutăm in Abu Dhabi” ? Pai Abu Dhabi e in Emirate

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  Off Topic: Am vazut in Romania 1720 de stiri cu titlul ” Ronaldo il umileste pe James la antrenament” trimitandu-l sa se antreneze in alta parte. In fapt, James era trimis la alt grup pentru ca nu pricepuse ca acolo il trecuse ancelotti, iar Ronaldo i-a explicat asta. La ultimele 2 antrenamente, Ronaldo a facut misto de toata presa alaturi de James, dar NIMENI INTRE SPECIALISTII DIN ROMANIA gen Digi sau Gsp N-A FOST IN STARE SA DEA O DEZMINTIRE DE DOAMNE AJUTA asupra amuzamentului cu care Ronaldo si James au tratat acea situatie:

  http://as.com/videos/2014/09/22/portada/1411380820_269088.html

  • Marius Odagiu

   nu mai citi tot ce se scrie in Romania….ca ai sa fi foarte dezamagit 🙂

 • Marius Odagiu

  Cat de rau imi pare de Jese….

  Ce ascensiune a avut….cate meciuri putea juca daca nu se accidenta….

  Pe final de sezon putea juca meci de meci….imi aduc aminte ca Ronaldo a fost ba suspendat , ba accidentat , Bale racit , accidentat…Benzema nu era 100%…

  In campionat la fel…Valladolid , Celta , Valencia ect…turul cu Bayern , finala Copei del Rey …ect

  Ce urat e fotbalul….cand iti merge mai bine….vine un “pokemon” si te scoate de tot din forma si din joc…timp de 8 lunii

  Sper sa revina mai puternic ca niciodata….

  Acest jucator este o comoara pt noi….de departe cel mai bun jucator produs de noi la cantera in ultimii ani…

 • ILFeNoMeNo10(Silviu)

  O mutare foarte inteligenta ,asocierea numelui stadionului cu al unui brand precum Emirates. Amortizam bine din cheltuielile necesare pentru remodernizarea stadionului cu miscarea asta,astfel Real Madrid nu va fi nevoita sa transfere mai putin sau sa isi vanda piesele grele,e o miscare intelingenta marca FP.

 • sanbk2002

  In afara de partea cu fanii, tot respectul pentru tot ce spune, il sustin…aproape 100 % 🙂 (ca nu mai pot sa spun 100%, dat fiind felul in care se acomodeaza la lumea fotbalistica ultra-comerciala de azi).
  Hala Madrid!

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Hm, stire interesanta in Marca, se pare ca Navas o sa fie titular maine. Weird

  • psycho

   trebuie sa fie si el jucat ,sa-si intre in mana.plus ca si corul de fundal cred ca are importanta in cazul sau.

  • Marius Odagiu

   sper sa-i vad in echipa pe Varane , Illarramendi , Isco si Chicharito 🙂

   • gogoloius

    nu-i vad in campionat titulari,desi mi-ar placea. Poate in primele faze ale Cupei

 • psycho

  problema datoriilor clubului este dezbatuta de mult mai multe persoane/institutii decat mai sus amintitul domn.presedintele este bine intentionat doar ca s-ar putea sa ”arda” niste etape la un moment dat.acum nu are competitor direct si manevreaza subtil situatia favorabila in care se afla clubul.dar sa nu uite ca doar acumularile sportive ”orbesc” votantii si nu gross profitul declarat mai mult sau mai putin corect.este un afacerist feroce si abil deci e pe terenul lui cand vorbeste de capital insa de multe ori chiar si cei mai buni pot gresi copilareste.am spus mai devreme ca nu are competitor direct acum dar asta nu inseamna ca cineva nu-l urmareste atent si asteapta cea mai mica greseala.eu ii doresc mult succes si crestere sanatoasa a finanatelor clubului !!!

 • psycho

  ca si aici,presedintele crede ca acum are un stadion de ”pokemoni” habarnisti ce se intalnesc acolo pentru un snack si ceva de baut sau din lipsa de activitate.nu a folosit cuvinte tari dar pe acolo se duce discursul.si el uita ca este partas la dezmatul organizational din trecut,la scindarea tribunei si a vestiarului uneori,ca importa obiceiuri de pe alte stadioane fara a intra in problema reala a tribunei,ca a favorizat globalizarea aceleiasi tribune(nu cred totusi ca turistii au timp sa se manifeste atat de radical)…da,traim in alte vremuri si timpuri fata de acum 50 de ani si toti acceptam asta cu bune si cu rele dar la noi parca conducerea niciodata nu face greseli.totul este pus in carca unui sau altuia dar niciodata in a lor….si banii vin si curg din suporteri,aceiasi care mai si fluiera senor ca asa e in viatza.

 • COSTEL

  eu stiu ca samy e semnat cu arsenal . pe salariu 10 mil euro ….
  cat despre ce spune .
  eu imi doresc rezultate sportive pentru ca din ele sigur vine o crestere financiara pe termen lung si foarte lung .
  altfel….ne pacalim si devenim extrem de comercial. eu imi doresc sa crestem economic insa cea mai sanatoasa crestere este din sportiv spre financiar …
  CU ECHILIBRU …IARASI ECHILIBRU ….
  VIATA SA INVARTE IN JURUL ACESTUI CUVANT .
  CAT DESPRE FLUIERATURI ZOCO SPUNEA ASTAZI
  dar cine este ZOCO ….

  Zoco: “Que Iker se lleve algún
  silbido forma parte de la profesión”

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  450-500 mil euro pare o suma frumoasa… dar reprezinta pretul prostitutiei numelui lui don Santiago

  sa alaturi numele sau cu Fly Emirates sau Abu Dhabi este un fel de desconsiderare pt el

  urmatorul pas ar fi ca fii vreunui arab sa fie adusi la real madrid in schimbul unei sume de bani

  ca clubul sa isi schimbe denumirea in Real Bin Madrid etc….

  nu sunt deloc cu deciziile astea…

  decat sa primesc 450-500 mil euro pt 15-20 de ani in care sa fiu curva altora, prefer sa fiu un maestru mai iscusit in cumparari si vanzari de jucatori si sa generam aceste 20mil/an.. IN ALT MOD.. ca efectiv asta inseamna 20mil/an

  alte moduri???… imediat le spun celor interesati

  • Pepsi

   E genial Presi!
   Nu vreau sa fiu rautacios… dar pe langa fotbal, observ ca noi, romanii, suntem mari specialisti si la finante. Sa primesti 500 de milioane de euro pentru a “brandui” un stadion este ceva absolut fabulos! Traim in tara asistatilor sociali, a hotilor, a manelistilor… o tara de semi-analfabeti, in care modele sociale sunt oameni din lumea interlopa sau baieti destepti din politica… si totusi ne permitem sa ne dam cu parerea despre cum se conduce o afacere (da, orice club de fotbal e mai intai o afacere, pentru ca nimic nu functioneaza fara a aduce bani). In tara in care salariul minim nu atinge 200 euro, in tara in care un TV de 60” e un lux, in aceasta tara vorbim despre sute de milioane de euro ca de hartie igienica.
   Mai lasati fratilor aroganta si nu mai fiti performanti la “datul cu parerea”. Cand o sa faceti voi pe cont propriu primul milion de dolari, atunci mai vorbim. Pana una-alta, omul asta conduce cel mai profitabil club de fotbal din lume, si o face cu succes.
   Ce prostitutie, ce bani aruncati pe transferuri? Despre ce vorbim aici? Real Madrid e o masina de facut bani, asa ca isi oermite sa cumpere ce vrea, cand vrea! Si pentru ca e atat de tare, de aia dau arabii aia 500 milioane de Petrodolari ca sa isi puna SIGLA pe stadion.
   Si nu veniti cu argumente ca James nu merita 80, ci maxim 60, 50 etc.
   Faceti si voi macar 100.000 euro NET si apoi o sa va intreb eu daca va intereseaza ca platiti 800 euro, 600 euro sau 500 euro impozit la masina.
   Treziti-va, oameni buni!

   • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

    Este prima oara cand citesc ce scrie acest domn PEPSI dar jur ca sunt fan! Jos palaria domnule, mi-ai furat multe cuvinte din gura si meriti o bere! Ba nu, o lada de bere!! Fiecare cuvant, fiecare rand, fiecare fraza scrisa de tine vine din adancul sufletului si e perfect realista. Ma bucur sa vad ca exista si oameni care gandesc mai mult inainte de a scrie ceva doar pt a incerca sa fie interesanti. Respect!

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  iar fraza ca suntem admirati este pe jumate corecta

  admiratia poate fi foarte usor confundata cu uimirea….

  sunt multi care se uimesc de colosul pus in miscare an de an de real madrid… si da.. este un colos si o mare uimire

  dar faptul ca ar exista admiratie, ar reiesii doar daca exista consideratia ca modul cum procedam noi este de invididiat, de urmat si sunt cluburi care ar proceda la fel…

  au adoptat si alte cluburi, deplasarile internationale si turneele.. (e adevarat ca sporeste prestigiu, notorietatea, creste numarul de fani si se stimuleaza marketingul, dar practicate an de an si an de an pe aceleasi meleaguri e ca si cum ai manca zi de zi sarmale, la un moment dat tzi se apleaca)

  au adoptat si alte cluburi tacticile de a cumpara jucatori top… (dar in afara de sezonul asta, nu am avut rezultate sportive extraordinare si de apreciat, mai mereu am avut de furca cu egourile mari si am necesitat timp si maestrie de ai pune pe toti sa traga cot la cot in aceeasi directie)

  INSA

  nu se discuta deloc de CONSUMUL DE RESURSE sau de RESURSELE CARE RAMAN NEVALORIFICATE

  noi pt a genera cifrele alea uriashe de marketing, bagam bani uriashi in promovare, peste tot, pe google, pe site-uri sunt anunturi cu real madrid shop..

  1. as vrea sa vad cat reprezinta cheltuielile cu promovarea

  2. cheltuielile cu conducerea, directorii si numarul lor (nu zic ca e mare/mic, dar ar fi bine de stiut

  3.cheltuilelile cu transportul, aici ma refer la livrarile de produse
  (de ex revistele sunt trimise prin cel mai scump serviciu de curierat, correos espana, cu livrare in oficiile postale, si nu door-to-door si nici macar nu ajung la destinatar si se plateste si drumul de intors, iar tricourile printr-o firma de logistica spaniola, un intermediar, care apoi subcontracteaza la terti in functie de destinatia geografica)

  4. cheltuielile cu cazarea… hoteluri de 5 stele plus, de parca am avea echipa de ambasadori, nu de fotbalisti

  5. cati bani nu se castiga, fara sa se tina cont… exista sute de locuri la vip, care raman nevandute si cu toate ca un vip iti aduce un castig cat alti 10 fani.. ei nu reprezinta acea caldura si spirit de fan adevarat… ci un simpatizant

  6. avem cantera care produce jucatori, dar preferim an de an sa platim comisioane… sunt tare curios la ce rubrica se inregistreaza cheltuielile cu comisioanele respective

  toate sunt aspecte care sporesc valoarea cheltuielilor si care umfla si dau aer spre a se obtine cifrele alea uriashe

  insa intre cat se umfla si cat se obtine, este o diferentza

  am putea avea produse cu un design mult mai bun, ma uit pe site-ul nostru si nu sunt deloc estetice fain, bunurile larg consum par made in china, si nimic nu pare in trend cu moda, la nivel de cusatura, dimensiuni componente, culori, explicatii continut etc… insa preturile sunt umflate

  real madrid television are niste cheltuieli pe care datorita faptului ca emite doar national, nu si le poate eficientiza la maxim… daca ar emite global, ar fi aceleasi cheltuieli de personal + cheltuielile de licenta si echipamente suplimentare… insa acoperirea si veniturile ar creste intr-un ritm mult mai mare

  mecanismul de madridista, este bine si ft bine definit pt cei care sunt madrileni spanioli, pt cei din international beneficiile sunt nesemnificative, nu avem acces sa vedem cantera liber, nu avem acces sa vedem real madrid tv… abia anul asta au facut si ei linkul sa poti sa intrii din area privada logat ca madridista si sa poti sa beneficiezi de discountul de 5% la produsele puse in coshul online… pana acuma aveai facilitatea, dar nu era mecanismul care sa o puna in practica… tot de acum a aparut si revista online… dar sunt mult mai multe ce pot fi oferite… personalizari gratuite la produse pt cei cu carnet madridista, posibilitatea de a ati comanda in shop international si produse care sunt prezente doar in cel national.. multe lucruri faine sunt acolo… sectiuni si forumuri pt fanii din o anumita zona geografica.. posibilitati ca fanii din intreaga lume sa vorbeasca intre ei… jucatorii sa aiba sesiuni live de comunicare cu fanii online… pt cei cu care de mana, posibilitatea de a comanda si mingi sau produse semnate de jucatori, la modul real, nu print.. s-ar colecta mult mai mult bani asa

  si ar mai fi si altele….

  • Pepsi

   Am inceput sa citesc comentariul tau, dar nu am avut rabdarea necesara sa termin… In primul rand, consider ca trebuie sa ai cel putin niste cunostinte de baza de marketing ca sa poti sa pui sub semnul intrebarii ce face clubul Real Madrid sau daca face bine. Ori cand se pun astfel de intrebari, e clar ca aceste cunostinte lipsesc.

   Exemple:
   bagam bani uriashi in promovare, peste tot, pe google, pe site-uri sunt anunturi cu real madrid shop..
   Google AdWords implica afisari generate, in functie de criterii prestabilite si de profilul consumatorului tinta, pe toate site-urile care includ acest tip de bannere. Afisarile nu costa! Tu platesti click-urile, si platesti cat vrei tu, printr-un sistem de tip licitatie. Costurile sunt extrem mici pentru un colos ca Real Madrid.

   4. cheltuielile cu cazarea… hoteluri de 5 stele plus, de parca am avea echipa de ambasadori, nu de fotbalisti
   Pai, prietene… tu daca ai avea un salariu intre 5 si 10 milioane de euro, te duci sa stai la caminul studentesc? In ce lume traiesti?! Vorbim de costuri de 100-200 euro pe noapte pentru doua persoane!!! Asta e bacsis ca sa le cari bagajele!!!

   • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

    Adwords si Adsense

    ai zis bine de sistemul de licitatie, dar citeste fraza asta

    “2. The highest paying ads appear on your site

    Advertisers bid to show in your ad spaces in a real-time auction. The highest paying ad will show on your site.”

    ce pot spune mai mult, se intelege de la sine ca la licitatie Real Madrid este cel care ofera cel mai mult.. e o licitatie in sus, nu in jos

    Real Madrid liciteaza cu altii in fata Google, pentru a avea intaietate
    si Real Madrid prin Adsense il plateste pe cel care are site-ul

    iar Adwords este serviciul de SEA, de optimizare a cuvintelor in motorul de cautare, ii incarci un credit de care cei de la Google iti fac promovare de cuvinte cheie, si tot la fel la un click pe linku catre tine, ti se ia banu’

    si faptul ca la orice click, dai banu’ indiferent ca iti cumpara ceva sau nu, este un bun prilej pt catalani sa dea clickuri peste clickuri, doar asa… sa ne ajunga din urma

    • Pepsi

     Evident ca licitatia e in sus, dar tu stabilesti bugetul. Si daca Real Madrid isi permite, nu vad care e problema. Te crezi in Romania? Crezi ca fanul catalan nu are altceva de facut decat sa dea clickuri sa ia cate 0.25 eurocenti per click din sutele de milioane a Realului? 🙂
     In fine, ma retrag din discutia asta… cand tu consideri ca e prea scumpa camera de hotel, este clar ca nu intelegi cum se fac lucrurile la nivel inalt.

   • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

    cea mai ieftina camera la Mierrasiera Sheraton este 440 euro

    eu inteleg ca trebuie sa te mai si respecti, dar fotbalistul traieste pe picior mai mare decat ambasadorii!!!!!!! asta subliniam

    daca si-ar platii jucatorii singuri, as intelege

    dar tu ca club de fotbal, si entitate care administreaza banii lui socios, prea te arunci la servicii top, cand ai mereu la indemana si 4 stele si vorbim de niste angajati de-ai tai, nu musafiri, nu oaspeti de seama

    te intreb eu altfel… la o deplasare pe langa jucatori, mai este si stafful… pe maseuri si psihoterapeuti ii cazeaza tot la 5 stele +?? cum ti se pare tie normal??

    pai nu degeaba ajung mai toti sa fac parte din Real Madrid, daca noi le punem totul pe tava

    la un moment dat nu o sa mai existe argumente la negociere, ridicand prea sus shtacheta

    a se vedea nationala camerunului, baietii aia si-au pierdut capul

  • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

   asta cu hotelul de 5 stele deja depaseste orice urma de bun simt si realism :)))) bai frate, Steaua si Petrolul se cazeaza la hoteluri de 5 stele in orasele unde sunt astfel de hoteluri :)))) Real Madrid nu are voie :)))) bai e incredibil ce citesc, deci baiatul asta 5inco a scris multe ineptii, dar comentariul asta de mai sus mi se pare de departe cel mai prost dintre toate :)))

   • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

    ne amuzam noi, dar orice manager stie ca exista 3 cai de a genera profit

    1. a sporii veniturile
    2. a reduce cheltuielile
    3. a sporii si veniturile si a reduce si cheltuielile

    asa ca poti sa spui ca esti eficient si ca cheltui cu cap, atunci cand
    delta cheltuieli este mai mic decat delta venituri

    adica la 1000 de euro lei cheltuiti suplimentar generezi un venit suplimentar de 2000 de euro sau 1500

    ca da cheltui 1000 euro in plus, ca sa generezi un spor de 500 de euro

    esti ras de manager, generezi o pierdere prin spor

    de cost de oportunitate ai auzit??

    • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

     o sa exemplic deseara pe cifrele exacte ale clubului, ca e placinta acolo mentionata

     • Marius Odagiu

      are dreptate 5inco 🙂

     • Pepsi

      Vad ca mai nou toti sunt manageri si specialisti in analize financiare. Pai voi dati exemple din carti, pe niste indicatori care nici nu ii cunoasteti bine in cazul Real Madrid, ci doar speculati. Oameni ca Perez scriu acele carti! Si nu mai comparati management-ul real, cel practic, cu partea teoretica. Important e geniul, deciziile de moment, initiativa, curajul de a schimba, eficienta etc. Ma intrebi pe mine de spor de oportunitate? Pai sa primesti 500 milioane de euro sa iti faci un stadion ultra-modern, ca sa iti pui o sigla pe mall, cum se numeste? Astea sunt oportunitatile reale. Aici se departajeaza un manager bun de unul slab… diferenta se face prin curajul de a face schimbare.
      Oricum e jenant sa dam noi lectii de marketing unor oameni care manageriaza bugete colosale. Eu zic sa le dai un mail celor de la Coca-Cola/Microsoft/Samsung, sa le explici ca nu are rost sa mai cheltuie MILIARDE de dolari pe publicitate.

     • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

      In primul rand eu chiar sunt un analist financiar. Asta imi e profesia. Si in al doilea rand sunt si manager. Asa ca vad ca vorbesti intr-o mare necunostiinta de cauza.

      Coca Cola are patroni, la fel si Samsung… Real Madrid este un club de fotbal, care cu toate ca are la baza socios, acestia nu castiga nimic la final de sezon. Nu au statut de asociati. Sunt doar cotizanti cu drept de vot. Nici macar drept de decizie nu au. Numesc o persoana si aia decide in numele lor.

      Eu nu zic ca sunt merite de apreciat, dar de aici pana la a merge la afirmatii de genul ca suntem admirati… e cale lunga.

      In afara de dimensiunea uriasha la care am ajuns, structura si compozitia nu e de admirat. Am ajuns ca americanii, care daca nu genereaza razboaie, degeaba au cheltuielile alea cu armata.

      Noi avem un mecanism care are in centru “a cheltui” si este o functie in care daca nu cheltui sa aduci jucatori de top, nu poti genera venituri de top.

      Imediat exemplific pe datele clubului.

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  Ce-mi place cand vin romanii si ii dau lectii de marketing lui Perez. Vai ce-mi place 🙂 Exprima exact dimensiunea gandirii romanesti 🙂

 • zece

  se discuta banii de cazare ? :))

 • Negru

  Care singe aicea lumina? Deja e prea de tot si nu mai vede 5inco tastele 🙂

  Calm down oameni buni….

 • Torpyla

  Facem fotbal feminin şi scoatem alte 5 echipe.bravo!

  Omu o arde foarte diplomat,însă,eu îl văd mai mult ca pe un dictator…aplauze la unison,Hahaha…oare nu i-a pupat nimeni mâna?

Real Madrid Romania