INTERVIU Sergio Ramos: “2014 a fost cel mai bun an din viata mea!”

Poate că nu e întotdeauna cel mai calm fundaş din lume, poate că lasă echipa în zece când ţi-e lumea mai dragă, poate că a marcat în proprie poartă pe Old Trafford şi poate că nu va cîştiga niciodată premiul de cel mai intelectual fotbalist în activitate. Dar nimeni nu poate spune despre el că nu îşi dă sufletul pe teren, că nu iubeşte Real Madrid aşa cum puţini au făcut-o de-a lungul timpului.

Poartă pe spate un număr greu, căci l-a luat de la Hierro, modelul căpitanului luptător şi onest şi nu o face rău. Iar dacă e să îi fie iertate toate nebuniile, atunci motivul principal stă în inima lui mare şi complet lipsită de făţărnicie (uneori chiar şi atunci când, poate, ar trebui să fie mai circumspect). Iar de anul ăsta, şi în capul lui salvator: acela de pe Allianz Arena, când a răzbunat cu două lovituri minunate toate umilinţele şi limitele pe care le suportase timp de doi ani; capul lui salvator din minutul acela de la Lisabona, care ne-a adus din nou speranţa şi mândria. Pentru toate astea, fără să tai din meritele magicienilor din Concha Espina, cred că Ramos este eroul de anul acesta al Realului. Pentru credinţa lui de căpos, că mereu se poate, pentru acel strigăt de luptă de acum doi ani cu Borussia- SI, SE PUEDE- şi pentru că o demonstrează în fiecare partidă, în fiecare încleştare cu adversarul, în fiecare bucurie de gol. Zilele acestea, după câştigarea trofeului mondial al cluburilor, Sergio a acordat un interviu pentru Cadena Ser. Iată câteva dintre declaraţiile sale:

Riscul unei accidentări în finala Campionatului Mondial al Cluburilor: „ Clar că exsitau ceva riscuri să mă accidentez mai rău, pentru că am simţit o durere la terminarea meciului din semifinale. Era o ruptură musculară de gradul al II-lea şi medicii mi-au zis că trebuie să stau pe margine trei săptămâni. Trebuia, însă, să joc, pentru că era prima dată pentru mine când participam la aşa ceva şi era şi unicul titlu care îmi lipsea. Am stat de vorbă cu medicii şi antrenorul şi am decis să joc; am riscat şi mi-a ieşit bine.”

Prelungirea contractului: „ E un subiect care nu mă preocupă, deocamdată, mai am doi ani de contract. Nu am luat contact cu clubul, prin impresarul meu, deşi au fost ceva discuţii, nu e nicio grabă. Eu îmi doresc să mai joc aici încă mulţi ani, iar asta depinde de ceea ce vrea clubul. Din fericire, ţin mult la Florentino Perez şi îi sunt foarte recunoscător, pentru că el m-a adus la cel mai mare club din lume. Avem o relaţie foarte apropiată şi foarte bună, deşi am mai avut, şi noi, momentele mai bune şi mai rele. Oricum, tema prelungirii contractului e o chestiune de care se ocupă fratele meu (Rene Ramos, fratele lui Sergio, este şi impresarul său).”

Declaraţiile lui Arrigo Sacchi, despre contractul lui Ramos: „ Nu cred că a făcut acele declaraţii cu răutate, mai ales că eu nu am vorbit cu nimeni despre acest lucru; singurul care are ceva de spus despre asta e fratele meu. M-a surprins, însă, că a făcut aceste declaraţii şi de aceea am ieşit şi eu în presă, pentru că a fost o persoanaă importantă în aducerea mea aici.”

Balonul de Aur la Mundialito: „ E un motiv de bucurie, mă simt mereu bine când sunt apreciat şi premiat, însă datorez acest trofeu colegilor mei. În fotbal, nimeni nu poate câştiga de unul singur.”

Cristiano Ronaldo: „ E un învingător înnăscut, nu suportă să piardă. Pentru că îmi e prieten, ştiu că se bucură pentru mine. Oricum nu are de ce să se supere, pentru că el are destule :)”

Ancelotti: „ E un antrenor unic, face o treabă minunată în vestiar. Real Madrid şi-a recuperat bucuria şi imaginea. Meritul cel mai important e al lui mister, pentru că ştie să gestioneze fiecare situaţie. Echipa are nevoie de un antrenor care să înţeleagă bine jucătorii, iar el ştie la perfecţie să managerieze vestiarul, mai ales când trebuie să ne vorbească tuturor în vestiar sau unul la unul.”

Dorinţa de a câştiga: „ Oboseala e ultimul lucru la care ne gândim când ne ies bine lucrurile, nimeni nu oboseşte să câştige.”

Anul 2014: „ A fost cel mai bun an din viaţa mea, atât profesional, dar şi personal, pentru că s-a născut fiul meu.”

Toni Kroos: „ Comunicăm foarte bine cu el în ceea ce priveşte jocul, e un specialist în a plasa balonul acolo unde vrea, iar pentru asta trebuie să îi fim recunoascători.”

Finala de la Mundialito: „ A fost un meci intens, cu o echipă argentiniană care a jucat la limită, mai ales că în joc era un trofeu, însă certurile rămân în teren. Ştim cum trăiesc ei fotbalul, sunt foarte pasionali şi fac totul ca să enerveze adversarul. Am reuşit însă să marcăm din faze fixe şi am câştigat trofeul.”

Felul în care au sărbătorit trofeul: „ Am sărbătorit în avion, cu cei apropiaţi nouă, apoi ne-am despărţit, pentru câzteva zile de odihnă. Am pus muzică pentru toţi. Poate că unii erau mai obosiţi, dar suntem câţiva în echipă cărora ne place să sărbătorim pentru toţi. A fost la un restaurant, să mâncăm ceva, iar oamenii de acolo ne-au aplaudat.”

Golul său: „ L-am dedicat lui Chueca, fizioterapeutul care a lucrat cu mine. Mi-am arătat numele de pe tricou în onoarea lui Raul, care făcea aşa, nu era un mesaj pentru cineva.”

Cesc Fabregas: „ Am avut mereu o relaţie bună, aporape niciodată nu am avut motive să nu ne înţelegem, iar ce s-a întâmplat la ultima convocare la naţională e deja istorie. O să stăm de vorbă faţă în faţă, ne înţelegem bine şi mai avem de jucat la naţională împreună, pentru că suntem încă tineri. Trebuie să dăm un bun exemplu.”

Mourinho: „ Îi merge bine la Londra, mie îmi merge bine la Madrid şi îi doresc tot binele din lume, ca tuturor antrenorilor pe care i-am avut.”

Tags: ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap