Real Madrid – San Lorenzo 2-0. Realul lui Ancelotti, campioana lumii in 2014

Nicio echipa n-a reusit sa stopeze cu adevarat Real Madrid in 2014. Campioana Europei a devenit aseara si Campioana Lumii, dupa ce a castigat pentru prima data in istorie Campionatul Mondial al Cluburilor.

La Marraquech, Sergio Ramos si Gareth Bale, cei care tind sa devina oamenii decisivi ai finalelor jucate de Real Madrid, au incoronat Madridul si au asezat intreaga lume fotbalistica la picioarele gruparii de pe Santiago Bernabeu. San Lorenzo de Almagro, campioana din Libertadores, a incercat sa devina ultima piedica in calea suprematiei absolute a “albilor” in 2014. Ramos, imperial in acest an si Bale, omul de care Real Madrid avea nevoie pentru a contrabalansa atentia din jurul lui Ronaldo, au facut insa ordine si Carlo Ancelotti isi trece in palmares al patrulea trofeu pe banca madrilenilor.

Real Madrid a obtinut aseara cea de-a 22 -a victorie consecutiva in acest an si aduna deja 20 de trofee internationale. La Marraquech, nimeni nu putea linisti fotbalul suburban si plin de apucaturi al argentinienilor decat Sergio Ramos. Pe terenul minat pe care sud – americanii il pregatisera in fata armadei blanco, fundasul nascut la Camas a gasit solutia perfecta: a plutit peste intreaga defensiva argentiniana si a intalnit la locul potrivit centrarea magica expediata de Kroos deschizand scorul si drumul Madridului. Dominand categoric partida, atat tehnic, cat si tactic sau teritorial, Realul lui Ancelotti si-a concretizat dominatia in partea secunda atunci cand Gareth Bale a facut 2-0. Galezul s-a obisnuit sa oscarizeze finalele, avand pana acum un bilant fantastic in tricoul blanco, menit parca sa alunge toate vorbele urate care i se adreseaza acolo unde nimic nu mai conteaza: pe internet. Bale strange trei goluri si o pasa decisiva de gol in patru finale din cele cinci jucate de Real Madrid, iar importanta sa este atat de evidenta incat, pentru multa lume, devine doar dureroasa. Pentru noi, ceilalti, prezenta sa e grandioasa si suficienta, iar baiatul din Cardiff continua sa-si traiasca umil si sincer visul copilariei.

Un alt mare merit al madrilenilor aseara a fost faptul ca n-au raspuns deloc jocului agresiv si necontrolat al argentinienilor. Dincolo de multele merite in trofeele obtinute si in recordurile doborate, Ancelotti are pe undeva si acest merit putin vizibil: Real Madrid este preocupata sa joace fotbal, sa doboare recorduri si sa raspunda cu eleganta si fair play oricarui adversar.

2014 a fost un an incredibil! Sigur, “n-au fost sase trofee precum cele ale Barcelonei” vorba detractorilor de la Eurosport, dar anul a fost unul fabulos pentru o echipa obisnuita cu limitele in ultimii ani. Avem un Real Madrid cladit sa doboare record dupa record, un Real Madrid care cauta performanta si fotbalul absolut, avem un Real Madrid elegant, puternic si mai presus de toate, fericit. Realul lui Ancelotti are o medie de trei goluri pe meci in 2014 si un procentaj de 83% de victorii obtinute in meciurile jucate in acest an. Pe langa cele patru trofee obtinute si recordul de 22 de victorii consecutive care poate creste. Ciudat, despre asta,distinsii specialisti Ioan Viorel si Bogdan Nevel n-au gasit nici macar un cuvant. Probabil ca erau prea ocupati sa spuna…nimic. Un nimic pe care o televiziune respectabila il plateste foarte scump.

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap