La multi ani, Luka Modric: “Treizeci si unu!”

O Supercupă a Spaniei, o Copa del Rey, două Ligi ale Campionilor, două Supercupe Europene și un titlu de campion mondial inter-cluburi. Scrise șters pe o hârtie, aceste performanțe pot să lase nespusă povestea celui care a contribuit la obținerea acestora.

Fotbalul este cel mai frumos sport de echipă, dar orice formație are nevoie de câțiva maeștri pentru a încheia în poziția de câștigătoare la finalul competițiilor. Real Madrid s-a bucurat, în ultimii ani, de mai mulți jucători speciali.

Semnificația golurilor înscrise de Cristiano Ronaldo nu poate fi anulată nici măcar de cei mai vehemenți critici ai săi. Gareth Bale, cu ale sale șuturi feroce, nu poate fi subestimat. Sergio Ramos și prezența sa de spirit vor rămâne imposibil de contestat, peste ani și ani.

Driblingurile avântate ale lui Marcelo colorează tabloul, paradele lui Keylor îl conturează, însă doar o minte de artist îl poate desăvârși…Amplasat în vecinătatea unui monument de corectitudine, hărnicie și perseverență, Toni Kroos, stă un artist autentic și un om special. Acel fotbalist despre care mulți microbiști admit că este valoros, dar nu știu de ce anume, pentru că nu și-au făcut timp să îl urmărească. Însă acesta nu este și cazul nostru, al fanilor Real Madrid. De mai bine de patru ani, Luka Modrić nu a contenit să livreze. Văzându-l meci după meci, observi perfecționismul său atât de atipic pentru un balcanic, impulsul sincer care îl direcționează înspre victorie și viziunea sa impecabilă, care nu lasă nimic să intre în neștiință.

modric5Admirându-i fiecare mișcare, meci de meci, afli povestea din spatele performanțelor enumerate mai sus. Două Ligi ale Campionilor nu sunt de ici, de colo, însă mai presus de acestea stau poveștile jucătorilor care au atins aceste realizări. Nu e nevoie de mult studiu pentru a afla că Lukita este un fotbalist deosebit, ce refuză să se încadreze în tiparele fotbalistului modern. Fără tatuaje ori frizuri extravagante, Modrić pune accent pe esență, și nu pe aparență. Este mai interesat de minge decât de oglindă, iar prin acest aspect își umbrește oponenții pe teren. În ultimul an, Luka a fost preocupat.

S-a ocupat de aducerea celei de-a 11-a Cupe cu Urechi Mari în vitrina de pe Bernabeu. Printre altele, a înscris o bombă la Granada și a suferit, în lacrimi, pentru insuccesul provocat Croației de către Ronaldo și ai săi colegi, la Euro. Împlinind astăzi 31 de ani, nu pot să nu mă gândesc că fotbalistul meu preferat intră în ultima fază a carierei sale. Peste câțiva ani, povestea sa va fi epuizată…

Însă până atunci, Luka mai are meciuri de jucat pentru Real Madrid și cel puțin încă o Ligă de câștigat. Pentru că orice devine posibil atunci când ai un liant complet la mijloc, care unește luciditatea din spate cu creativitatea din față.

Nu sunt în măsură să estimez poziția lui Luka Modrić într-un clasament închipuit al celor mai buni mijlocași din istoria Realului, dar de un lucru pot fi sigur: atunci când Lukita va renunța la ghete, îi vom simți lipsa. La multi ani, Lukita!

Despre autor

Tags: ,

Marcu Czentye

Marcu Czentye

Raul Gonzalez, Zinedine Zidane & Luka Modric.... sau mai scurt - Real Madrid

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap