La multi ani, Luka Modric: “Treizeci si unu!”

Browse By

O Supercupă a Spaniei, o Copa del Rey, două Ligi ale Campionilor, două Supercupe Europene și un titlu de campion mondial inter-cluburi. Scrise șters pe o hârtie, aceste performanțe pot să lase nespusă povestea celui care a contribuit la obținerea acestora.

Fotbalul este cel mai frumos sport de echipă, dar orice formație are nevoie de câțiva maeștri pentru a încheia în poziția de câștigătoare la finalul competițiilor. Real Madrid s-a bucurat, în ultimii ani, de mai mulți jucători speciali.

Semnificația golurilor înscrise de Cristiano Ronaldo nu poate fi anulată nici măcar de cei mai vehemenți critici ai săi. Gareth Bale, cu ale sale șuturi feroce, nu poate fi subestimat. Sergio Ramos și prezența sa de spirit vor rămâne imposibil de contestat, peste ani și ani.

Driblingurile avântate ale lui Marcelo colorează tabloul, paradele lui Keylor îl conturează, însă doar o minte de artist îl poate desăvârși…Amplasat în vecinătatea unui monument de corectitudine, hărnicie și perseverență, Toni Kroos, stă un artist autentic și un om special. Acel fotbalist despre care mulți microbiști admit că este valoros, dar nu știu de ce anume, pentru că nu și-au făcut timp să îl urmărească. Însă acesta nu este și cazul nostru, al fanilor Real Madrid. De mai bine de patru ani, Luka Modrić nu a contenit să livreze. Văzându-l meci după meci, observi perfecționismul său atât de atipic pentru un balcanic, impulsul sincer care îl direcționează înspre victorie și viziunea sa impecabilă, care nu lasă nimic să intre în neștiință.

modric5Admirându-i fiecare mișcare, meci de meci, afli povestea din spatele performanțelor enumerate mai sus. Două Ligi ale Campionilor nu sunt de ici, de colo, însă mai presus de acestea stau poveștile jucătorilor care au atins aceste realizări. Nu e nevoie de mult studiu pentru a afla că Lukita este un fotbalist deosebit, ce refuză să se încadreze în tiparele fotbalistului modern. Fără tatuaje ori frizuri extravagante, Modrić pune accent pe esență, și nu pe aparență. Este mai interesat de minge decât de oglindă, iar prin acest aspect își umbrește oponenții pe teren. În ultimul an, Luka a fost preocupat.

S-a ocupat de aducerea celei de-a 11-a Cupe cu Urechi Mari în vitrina de pe Bernabeu. Printre altele, a înscris o bombă la Granada și a suferit, în lacrimi, pentru insuccesul provocat Croației de către Ronaldo și ai săi colegi, la Euro. Împlinind astăzi 31 de ani, nu pot să nu mă gândesc că fotbalistul meu preferat intră în ultima fază a carierei sale. Peste câțiva ani, povestea sa va fi epuizată…

Însă până atunci, Luka mai are meciuri de jucat pentru Real Madrid și cel puțin încă o Ligă de câștigat. Pentru că orice devine posibil atunci când ai un liant complet la mijloc, care unește luciditatea din spate cu creativitatea din față.

Nu sunt în măsură să estimez poziția lui Luka Modrić într-un clasament închipuit al celor mai buni mijlocași din istoria Realului, dar de un lucru pot fi sigur: atunci când Lukita va renunța la ghete, îi vom simți lipsa. La multi ani, Lukita!

 • zece

  La multi ani celui mai bun mijlocas din lume

  • http://realmadrid.com.ro miticoreal

   Chiar ca cel mai bun!

 • Rileyy

  Sa traiesti, genio! La multi ani!!

 • psycho
 • http://realmadrid.com.ro miticoreal

  Felicitări Marcu. LMA Luka!

  • Marcu

   Mulțumesc!

 • Real..eu..

  Realmente o placere sa-l vezi cu mingea la picior. La Multi Ani!

 • Florentino

  Marcu, cu tot respectul iti zic: dupa parerea mea, in ritmul asta Modric este intre cei mai buni mijlocasi all time ai clubului. La ora asta e de departe nr 1 in lume in pozitia sa, aspect recunoscut mie chiar si de catre cei mai aprigi dusmani ai madridismului. E drept, trebuie sa fii putin orb sau complet orb sa nu realizezi ca baiatul asta e o piesa de arta divina smulsa din ceruri si asezata pe gazon in tricoul alb al Realului. 2012 – 2016 si baiatul asta a contribuit serios la doua Ligi ale Campionilor. In 4 ani. Sa fie sanatos, sa mai joace 2-3 ani si madridismul si-l va aminti mereu ca pe un grande. La multi ani Lukita! Esti unul dintre fotbalistii pe care daca i-as intalni, as avea mari emotii in a scoate doua cuvinte. Respect!

  • Marcu

   Excelent spus!

 • COSTEL

  FELICITARILE MELE SENIOR MARCU.
  MULTUMESC PENTRU ACEST MIC ARTICOL.
  LUKITA ESTE UN MONSTRU DE MIJLOCAS. ESTE UN FOTBALAU.
  L-AM DORIT LA NOI SI ESTE CEA MAI MARE BUCURIE SA IL VAD JUCAND IN TRICOUL ALB.
  FARA EL CANTECUL ESTE ALTUL.
  CEL MAI COMPLET MIJLOCAS .JOACA DE 5,8,10!!!
  AS FI VRUT SA IL VAD IN TEREN INTR-UN 442 AL REALULUI CU REDONDO, MODRICI ,GUTI ,ZINEDIN ZIDAN !!!!
  MI-AR PLACE CA JAMES SA INVETE DE LA EL CATI ANI MAI JOACA LUKITA LA NOI .
  ASTAZI IN LUME NU EXISTA 2 JUCATORI DE CARACTERISTICIILE LUI.
  LA MULTI ANI LUKITA !
  SA NE TRAIESTI SANATOS SA NU BUCURI CU EVOLUTIILE TALE.

  • Marcu

   Mă bucur că ți-a plăcut articolul, Costel! Ar fi fost de vis să-l vedem împreună cu Zidane, Guti și Redondo 🙂

 • Torpyla

  dupa portughez,mi se pare cel mai influent jucator al realului.

  la multi ani.

 • https://www.youtube.com/watch?v=Zh-rjm2ViKg Los Merengues

  Minunea Blonda!

Real Madrid Romania