MARCA: James Rodriguez valoreaza cat greutatea sa in aur

Cotidianul MARCA a analizat in editia sa tiparita de astazi primele sezoane ale ultimilor mijlocasi ofensivi adusi de Real Madrid. Comparatia cotidianului madrilen a avut ca obiectiv analiza noului numar 10 al madrilenilor, James Rodriguez, sezonul sau de debut si sezonul altor fotbalisti transferati de “Los Merengues” pe aceeasi pozitie (sau cu acelasi numar pe tricou).

Contestat de presa si chiar de unii suporteri in primele zile de la anuntarea mutarii la Madrid a lui James, transferul columbianului este considerat astazi de MARCA o mare lovitura data de Florentino Perez. Cu el in teren, Real Madrid aduna un procentaj impresionant de victorii (80%) in timp ce fara James, procentajul victoriilor este de numai 58%! Aceeasi sursa anunta ca decarul sud american este o afacere si din punct de vedere al imaginii (in primii trei jucatori ca vanzari in acest sezon la Madrid), dar si al vestiarului. Declarat inca din perioada FC Porto un mare fan al echipei blanco si al lui Cristiano Ronaldo, James a fost rapid adoptat de catre coechipieri si foarte usor asimilat de grup. Volubil si deschis, James are o relatie foarte apropiata de Cristiano, Marcelo si Pepe.

Fotbalistic vorbind, in 35 de jocuri in toate competitiile la Real Madrid si fara ca anul sa se fi incheiat, James Rodriguez aduna pana acum 13 goluri si 12 pase decisive in primul sau an blanco. Ca procentaj, MARCA il considera pe Rodriguez cel mai bun debutant al sezonului in acest moment. In primul an la Madrid, legendarii Zinedine Zidane sau Michael Laudrup au avut cifre mult mai slabe: 49 de meciuri, 12 goluri si 2 pase de gol francezul si 37 de meciuri, 6 goluri si nicio pasa decisiva, danezul. Un alt numar 10 pe care Madridul a platit multi bani, brazilianul Robinho a strans la sezonul sau de debut 51 de partide, 12 goluri si doar 4 pase de gol, in timp ce olandezii Sneijder (37 de jocuri, 9 goluri si 7 pase de gol) si Van der Vaart (42 de jocuri, 5 goluri si 6 pase de gol) se situeaza de asemenea in spatele lui James. Intre jucatorii care se apropie de performanta lui James in primul an se numara Kaka (9 goluri si 12 pase decisive in primul sezon) si Isco(11 goluri si 9 pase de gol in primul an, dar in 53 de jocuri.).

g1004.a9388f2bc12804eb3800b9a4041e1dab

 

Mesut Ozil este singurul care pare sa aiba cifre usor superioare lui James, dar germanul a jucat aproape 20 de meciuri in plus in primul an (10 goluri si 26 decisive). Daca la pase de gol este depasit doar de Ozil, la goluri, James este numarul 1 in topul prezentat de MARCA, cele 13 goluri din sezonul de debut (cel putin pana acum) plasandu-l peste Isco, Kaka, Ozil, Van der Vaart, Sneijder, Robinho, Zidane sau Laudrup. Pentru cotidianul madrilen, James “valoreaza astazi cat greutatea sa in aur”.

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap