Pirlo povesteste cu regret: “Am fost al Realului, cu inima, cu sufletul…”

Scandalul Calciopoli putea sa aduca Madridului inca un mare fotbalist. Campion Mondial cu Italia la Mondialul German din 2006, Andrea Pirlo a fost la un pas de un transfer pe Santiago Bernabeu, acolo unde Fabio Capello il dorea alaturi de Cannavaro sau Emerson, jucatori adusi deja de madrileni de la Juventus Torino, retrogradata in Serie B.

Milan, echipa la care Pirlo evolua in acea vreme a fost si ea la un pas de dezastru,in cele din urma primind o penalizare de 30 de puncte la startul sezonului 2005-2006: „Era o perioada extrem de dificila pentru mine si penttru club. Astazi citeam ca vom fi retrogradati in liga secunda, maine ca ne vor penaliza cu 15 puncte. Saptamana viitoare ne anuntau ca ne vor retrage trofeele si ca vor sa ne scoata din cartea recordurilor. La un moment dat suspectam ca nu David Chapman l-a ucis pe John Lenoon ci unul din sefii Milanului. Nimeni nu stia nimic despre soarta Milanului, iar singurul lucru cert era ca eu nu vroiam sa joc in Serie B” povesteste Andrea Pirlo in cartea sa „Gandesc, deci joc”.

Agentul sau, Tulio Tinti l-a pus in legatura directa pe Pirlo cu antrenorul Fabio Capello care l-a si sunat in aceeasi zi: „Salut Andrea, sunt Fabio. Fabio Capello. L-am luat pe Emerson de la Juventus si cred ca tu esti omul potrivit pentru a juca alaturi de el in mijlocul nostru” i-a transmis tehnicianul italian, care avea sa devina campion al Spaniei in acel sezon pentru a doua oara in cariera sa cu Real Madrid. Pirlo povesteste: „Nu i-a trebuit mult ca sa ma convinga. Cred ca mai putin de un minut. Tulio Tinti a studiat contractul propus si a plecat imediat la Madrid” spune Andrea.

„Ma imaginam in tricoul alb. De multe ori gandurile mele au zburat spre Santiago Bernabeu, acel stadion unic, acel templu. Un stadion care seamana teroare printre adversari. Sclavi batuti si invinetiti la banchetul regului. In mintea mea jucam deja la Real Madrid. Clubul era in inima si sufletul meu. Un contract pe cinci ani de zile ma astepta la fata locului, iar salariul parea din alta lume. Gandeam in spaniola, visam in spaniola” marturiseste emotionat Pirlo. A urmat o noua discutie cu agentul sau care i-a transmis ca trebuie sa se vada in cateva zile:” Hai sa luam masa” i-a zis Tunti. Pirlo, care se pregatea de viata din Spania i-a raspuns cu umor: „Unde? In Piata Sangel Carbajo?”. „Nu, Andrea, nu mergel la Madrid, la Milanello mergem” i-a raspuns agentul. Pirlo s-a schimbat la fata: „Cum adica la Milanello? Esti prost? Ti-ai pierdut mintile?”. Tinti i-a raspuns: „Mergem la Milanello, nu avem acceptul lui Galliani deocamdata”.

La masa cu Galliani, Pirlo a plecat cu ochii in lacrimi: „Mi se spulberase un vis, aveam lacrimi in ochi de nervi. Galliani mi-a spus: Andrea, prietene, nu pleci nicaieri. Nu pleci, fiindca vei semna asta. Contract pe 5 ani iar detaliile salariale sunt in alb, poti sa treci ce suma vrei tu acolo”. I-a fost rusine sa refuze un om care facuse atatea pentru el, dar recunoaste: “E pacat ca s-a intamplat cum s-a intamplat. As fi semnat cu Real intr-o secunda. E un club mai stralucitor decat Milan; mai multe perspective, o chemare mai mare, mai bun cu totul. Baga frica in adversari, oricine ar fi ei”, incheie Pirlo.

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap