Portugalia = Cristiano Ronaldo: lusitanul a devenit golgeterul competitiilor europene ale echipelor nationale

Cristiano Ronaldo isi continua seria absolut incredibila de goluri. Superstarul lui Real Madrid a facut o noua demonstratie a faptului ca si in 2014 a fost si ramane cel mai bun jucator al lumii. Fara doar si poate, numele septarului madrilen se leaga indisolubil de tot ceea ce inseamna astazi performanta la nationala tarii sale.

Ronaldo a decis un nou meci modest al lusitanilor (al doilea consecutiv dupa prestatia slaba din Danemarca unde Ronaldo a marcat singurul gol al meciului). Portugalia a invins la limita aseara Armenia, iar Cristiano Ronaldo a fost din nou providential. Golul sau a adus toate cele trei puncte nationalei pregatite de Fernando Santos la capatul unui meci modest. Insa, in afara triumfului nationalei tarii sale, Ronaldo a mai bifat un record: portughezul a devenit golgheterul absolut in competitiile europene ale echipelor nationale (preliminarii si Europene), cu 23 de goluri, depasindu-l pe Jon Dahl Tomasson (22 de goluri intre 1998 si 2008). Pentru Ronaldo a fost reusita cu numarul 52 in tricoul echipei nationale a Portugaliei.

In Grupa I a preliminariilor Campionatului European, Portugalia a disputat trei meciuri si a acumulat sase puncte. In primul meci contra Albaniei, Cristiano Ronaldo nu a evoluat niciun minut, iar lusitanii au pierdut cu 0-1. In meciurile in care Ronaldo a jucat, contra Danemarcei si Armeniei, Portugalia a obtinut sase puncte, ambele victorii fiind aduse de Ronaldo, fotbalistul lui Real Madrid marcand de fiecare data pentru victoriile la limita ale Portugaliei: 1-0 in Danemarca si 1-0 acasa cu Armenia.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap