Problemele de arbitraj din Spania » cifre zdrobitoare impotriva Madridului

Acest articol n-ar fi existat daca presa nu ar manca in general, desertul preferat al turcilor. Ideea e simpla: Madridul e cea mai mare echipa a lumii si nu are nevoie de sprijinul arbitrilor! Acest articol nu reprezinta o scuza pentru perioada proasta pe care o traversam si nu inseamna niciun atac gratuit la adresa rivalilor sau a altcuiva decat a presei spaniole. Cu predilectie, cea catalana. Adica presa care de zeci de ani ne explica cum Madridul fura din toate unghiurile in toate meciurile pe care le joaca.

 

Hai sa vedem…

 

Erorile de arbitraj din ultima perioada au dat nastere la tot felul de calcule si statistici, e clar. Intre acestea, exista cateva date care par intr-adevar ingrijoratoare, cel putin pentru mine. Sau…care te fac sa te intrebi, mai in gluma, mai in serior, asa cum se intreba Mourinho: “Por Que?”

Sa vedem cum stam.

In ultimele 100 de meciuri din La Liga, FC Barcelona, marea rivala a Madridului a primit cu 19 penalty-uri mai mult in timp ce adversarii sai au incasat nu mai putin de 12 cartonase rosii in plus fata de adversarii Realului.

33 de lovituri de la unsprezece metri au primit catalanii in ultimele 100 de jocuri din campionat si doar 2 penalty-uri impotriva!

14 lovituri de la unsprezece metri a primit Real Madrid in ultimele 100 de jocuri si 10 penalty-uri impotriva in aceeasi perioada! De remarcat ca in primele 12 runde din acest sezon, Real Madrid nu a primit niciun penalty, desi doar in meciurile cu Valencia, Levante si Atletico Madrid, presa spaniola a stabilit ca trebuia sa primeasca 6!

Si asta nu e tot…

In 21 de ocazii din ultimele 100 de meciuri, Barcelona a jucat in superioritate numerica, in timp ce Real Madrid a facut-o in doar 9 meciuri. Dar…Barca s-a aflat in inferioritate numerica in doar 3 jocuri din ultimele 100, in timp ce Madridul a facut-o…tot in 9!!!

Ce inseamna aceste date?

Pe scurt, in jumatate din ultimele 100 de partide jucate (49%) FC Barcelona a primit un mic ajutor din partea brigazilor de arbitri. Intamplare sau conjunctura favorabila, nimeni nu poate spune. Fara indoiala, cel putin in acest sezon, Real Madrid nu se ridica la nivelul unei campioane a Europei ca joc si si-a dezamagit suporterii in multe momente. Dar…nu poti sa nu te intrebi: POR QUE?

Mai jos, 12 erori mari comise in primele 12 runde din La Liga impotriva Madridului:

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap