Real Madrid aproape de transferul lui Andriy Lunin

Andriy Lunin

Conform cotidianului MARCA, Real Madrid a ajuns la un acord pentru transferul unuia dintre cei mai promitatori tineri portari din Europa, Andriy Lunin de la Zorya Luhansk. Dorit si de FC Liverpool sau AS Roma, ucrainianul ar putea ajunge pe Santiago Bernabeu pentru 8.5 milioane de euro. Este monitorizat de Los Blancos de peste 6 luni.

Andriy Lunin ar fi a doua varianta pe care Real Madrid o avea in calcul drept proiect de viitor pentru poarta sa. Dupa ce in iarna nu l-a mai putut aduce pe Kepa Arrizabalaga, gruparea de pe Santiago Bernabeu a inceput sa-l urmareasca mult mai atent pe Andriy Lunin, portarul de 19 ani al Zoriei Luhansk, echipa din prima liga ucrainiana de fotbal.

Proaspat debutant in echipa nationala, Lunin este unul dintre cei mai promitatori tineri portari din Europa si masoara la numai 19 ani, 1.91 de centimetri. In sezonul trecut a jucat in Europa League cu echipa sa si a impresionat pe San Mames, in victoria obtinuta de ucrainieni in fata lui Bilbao. A fost momentul in care Real Sociedad si FC Liverpool au inceput urmarirea sa. Se spune chiar ca englezii ar fi facut o prima oferta de 7.5 milioane de euro la finalul acestui sezon competitional.

In sezonul trecut a fost portarul titular al echipei sale si, desi are numai 19 ani, aduna din 2016 pana in prezent, nu mai putin de 51 de meciuri in prima liga din Ucraina si in Europa. A fost titular in toate meciurile europene ale Zoriei, titular in nationalele Under 19 si Under 21 ale Ucrainei si proaspat debutant la echipa nationala mare, acolo unde Andriy Shevchenko l-a debutat la numai 19 ani, 1 luna si 12 zile.

Conform cotidianului MARCA, transferul sau nu o impiedica insa pe Real Madrid sa se gandeasca in continuare la Courtois sau Alisson, cele doua tinte pentru a-i face concurenta directa lui Keylor Navas in proiectul Julen Lopetegui.

Despre autor

Tags: , , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap