Real Madrid – Betis Sevilla 2-1. The name’s Ramos, Sergio Ramos!

Real Madrid-Betis 2-1

Real Madrid a avut din nou nevoie de veritabilul sau James Bond, Sergio Ramos, pentru a rezolva un meci slab, in fata unui adversar cel mult mediocru. Capitanul Madridului a raspuns prompt la solicitarea echipierilor sai si a inchis in minutul 81 conturile, aducand trei puncte uriase gruparii blanco si totodata pozitia de lider in clasamentul La Liga, dupa esecul surprinzator al Barcelonei de pe Riazor.

Formula de start a lui Zidane in fata lui Betis, cu Isco si James Rodriguez intre titulari, a propus cateva minute de start promitatoare ale campionilor europei. Impresionat de simularile lui Luis Suarez din urma cu cateva zile, Alvaro Morata, titular in dauna lui Benzema, a parut decis sa obtina si el favoruri pentru echipa sa in debutul jocului, insa Mateu Lahoz nu l-a bagat nicio clipa in seama. Cristiano, izolat ca de obicei s-a zbatut aproape inutil in populatia de tricouri alb-verzi din jurul sau, in timp ce Toni Kroos a imbracat haina mijlocasului defensiv, haina lasata libera de Casemiro, menajat de Zidane. A rezultat un fotbal decent in primele 20-25 de minute ale jocului pentru “albi”, care in minutul 25 au fost tradati de propriul portar.

Keylor Navas a scapat in poarta in mod inexplicabil mingea sutata de Antonio Sanabria, la doar cateva minute dupa ce Lahoz il salvase pe costa-rican de la eliminare, in urma contactului cu Brasanac. Crudul public de pe Bernabeu si-a facut ulterior “datoria” si l-a fluierat (in multe randuri vehement) pe Keylor pe parcursul jocului, probabil nu ca urmare a acestei greseli in sine, ci pentru prestatia slaba din acest sezon, mult sub standardele din sezonul trecut. Nu Keylor Navas este insa problema numarul 1 la Real Madrid in acest moment.

Echipa lui Zidane are mari probleme in a inscrie, dar si mai mari in a-si crea situatii de gol. Contra lui Betis, Madridul a avut in teren mijlocul visat de multi in ultima perioada, cu doi fotbalisti de fantezie (Isco si James) la constructie, cu Modric si Toni Kroos langa ei. Chiar si-asa, tot Marcelo a fost cel care a gasit calea spre golul egalizator, servindu-l pe Cristiano Ronaldo printr-o centrare buna. Dar de cate astfel de mingi beneficiaza superstarul portughez in ultima perioada?? Si mai ales, de ce ajunge Madridul sa conteze ofensiv doar prin centrari din lateral sau faze fixe?? Detalii, detalii…

Un Betis asezat cu 5 fundasi pe linia defensiva s-a achitat bine de sarcinile defensive, iar Isco si James n-au gasit culoarele potrivite spre poarta lui Adan. Cristiano a scapat la un moment dat in partea a doua spre gol. Ba chiar a inscris, desi Lahoz semnalizare (eronat, daca mai era nevoie s-o spun) o pozitie de offisde la septarul portughez. Acelasi Lahoz l-a trimis mai devreme la cabine pe Piccini, italianul care jucase aproape impecabil pana in acel moment, dar care a incasat un al doilea galben meritat dupa faultul asupra lui Lucas Vazquez. In superioritate numerica, Madridul inca se cauta. Pana in momentul in care, in urma unui nou corner, Sergio Ramos s-a inaltat si a restabilit ordinea fireasca a lucrurilor: 2-1 pentru Real Madrid, un nou gol decisiv pentru Capitanul blanco.

Betis a incercat insa pana in ultima clipa sa schimbe din nou lucrurile in favoarea sa, iar la ultima faza a meciului, lovitura de cap a lui Sanabria a fost respinsa extraordinar de Keylor Navas, costaricanul tinand parca sa raspunda astfel fluieraturilor primite pe Bernabeu, aseara, 12 martie. Real Madrid invinge Betis Sevilla cu 2-1, se instaleaza din nou in fruntea clasamentului din La Liga, dar runda urmatoare merge la Bilbao. Unde in atare conditii, cu asemenea prestatii, e aproape imposibil sa pleci cu toate cele trei puncte.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap