Real Madrid – FC Barcelona, un meci cât un titlu! – 10 aprilie 2021

Real Madrid joacă astăzi un meci extrem de important, o finală cum ar spune Zinedine Zidane, jocul rezultatelor putând să-i aducă chiar pe primul loc la finalul acestei etape dar la fel și la distanță mare de locurile 1 și 2. Madrilenii se prezintă cu un moral foarte bun după victoria din meciul de Liga Campionilor contra celor de la FC Liverpool iar Barcelona cu un moral la fel de bun după victoria cu gol în minutul 90 din ultima etapă.

La adversari se pare că va juca Pique cu infiltrații, meciul de astăzi fiind foarte important pentru el și de aceea a hotărât să forțeze, iar în rest formula deja obișnuită pentru Koeman cu o linie de 3 fundași, 2 aripi care urcă foarte mult și acoperă toată banda, la centru cu De Jong, omul cu cele mai multe pase din campionat, chiar deasupra lui Toni Kroos, iar în față cu Messi și Dembele.

Echipa noastră se confruntă cu deja obișnuitele accidentări care afectează mai mult partea defensivă, 3 dintre fundașii titulari absentând astăzi, căpitanul Sergio Ramos și Dani Carvajal accidentați iar Rafa Varane cu covid. Probabil că linia de fund se va păstra cea din meciul cu Liverpool în formula Courtois, Lucas Vaquez, Militao, Nacho și Mendy. La mijloc este posibil ca Zidane să odihnească unul dintre cei 3 membri ai tripletei de aur, în acest caz Luka Modric, și să alinieze un centru format din Toni Kroos, Casemiro și Fede Valverde. În cazul în care Luka nu va avea nevoie de acest mic respiro, Zizou va opta pentru formula obișnuită care a dat foarte bune rezultate Kroos – Casemiro – Modric și Asensio – Benzema – Vini Jr.

Adversarii de astăzi joacă în ultima vreme o formulă care crează o mare presiune pe ieșirea balonului din apărare, un pressing agresiv în jumătatea adversă, dar tranziția defensivă le crează mari probleme iar, dacă va gestiona bine aceste momente de joc, Realul va avea un mic avantaj.

Arbitrul de astăzi ar fi trebuit să fie Matheu Lahoz care însă s-a accidentat la un antrenament și i-a lăsat locul lui Gil Manzano. Cu acest arbitru, Real Madrid a primit cele 3 lovituri de la 11m împotrivă la meciul cu Valencia iar Messi a fost eliminat corect într-un alt meci, deci putem spera ca arbitrajul să fie echidistant de această dată.

Hala Madrid!

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap