Real Madrid il va oferta in vara lui 2015 pe David de Gea

David de Gea, portarul titular al lui Manchester United ar putea fi din vara inlocuitorul lui Iker Casillas la Real Madrid. Vazut de multa lume drept viitorul titular al nationalei Spaniei dupa retragerea lui San Iker, tanarul portar spaniol cu trecut “colchonero” este considerat de conducerea “albilor” varianta ideala pentru inlocuirea legendarului Casillas.

Apreciat de fanii madrileni pentru comportamentul sau sportiv in derbyurile Real-Atleti, dar si pentru calitatea sa, De Gea intruneste trei calitati esentiale care il fac favorit pentru a-l inlocui pe Casillas in poarta Madridului: este tanar si valoros, este spaniol si este varianta cea mai accesibila ca pret dintre portarii de talie mondiala. Variantele Manuel Neuer si Thibault Courtois sunt imposibile din pricina cotei extraordinare de care se bucura cei mai buni doi portari ai anului trecut, astfel ca optiunea David de Gea prinde tot mai mult contur pe Santiago Bernabeu.

Cum este foarte posibil ca Iker Casillas sa decida in vara lui 2015 ca este cazul sa incerce o noua experienta, Real Madrid isi va alege portarul pentru sezonul viitor dintre De Gea, Kiko Casilla si actualul goalkeeper blanco, Keylor Navas. De Gea este insa unanim aprecit de Consiliul de Administratie al madrilenilor, astfel ca portarul lui United devine principalul favorit pentru inlocuirea lui Casillas. In Spania se vorbeste deja ca Real Madrid i-ar fi stabilit pretul de transfer al lui De Gea la 30 de milioane de euro, cu 5 milioane mai putin decat ar dori sa obtina Manchester pentru el. Un ajutor nesperat pentru achizitionarea lui De Gea ar putea veni chiar de la Louis van Gaal, tehncianul olandez al “diavolilor” avand se pare in gand o alta optiune pentru poarta englezilor. Conform presei britanice, De Gea nu este un portar pe gustul antrenorului olandez, speculatie care il apropie si mai mult pe fostul portar de pe Vicente Calderon de Real Madrid.

David de Gea are 23 de ani, s-a nascut la Madrid si masoara 1,91. Acum trei ani, United a platit pentru el 30 de milioane de euro, dupa ce tanarul portar spaniol impresionase intre buturile echipei madrilene, Atletico. De Gea a ajuns la Atletico Madrid la varsta de 10 ani si a debutat in 2009 in poarta “colchonerilor” pentru care a strans 84 de partide. Pana in prezent, la numai 23 de ani, David de Gea are 258 de partide jucate in Primera Division, Premier League, Uefa Champions League, Cupa Spaniei sau FA Cup. Un obisnuit al lotului national al Spaniei in ultima vreme, De Gea a strans trei selectii in prima reprezentativa a ibericilor.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap