Real Madrid – Maccabi Tel Aviv: 86 – 98! Lehitraot … La Novena

Real Madrid a pierdut finala Euroligii la baschet dupa ce a fost invinsa de vicecampioana Israelului cu 98-86. Maccabi cucereste astfel a sasea Euroliga din istoria sa, in timp ce Real Madrid, dupa o finala incredibila contra Barcei si dupa victorii in fata lui Maccabi in faza grupelor, rateaza din nou sansa de a cuceri La Novena.

Prima finala din istoria Euroligii decisa dupa o repriza de prelungiri a facut-o pe Maccabi Tel Aviv pentru a sasea oara in istorie, campioana a Europei. Cu un Tyrese Rice intr-o forma extraordinara, israelienii au produs surpriza si au indepartat Real Madrid de mult visata “La Novena”. Este cea de-a doua finala de Euroliga consecutiva pierduta de Real Madrid dupa ce in sezonul trecut Olympiacos a pus capat sperantelor la titlu ale madrilenilor. Cu Rudy Fernandez accidentat (fractura la unul dintre degetele mainii drepte), cu un Sergio Llull destul de apatic si cu prea putine realizari fata de semifinala contra Barcei, Real Madrid Baloncesto s-a bazat in exclusivitate pe clasa lui Chacho Rodriguez. Dar n-a fost de-ajuns. Cu toate ca in minutul 17, madrilenii aveau un avantaj de 11 puncte pe tabela. Rice a decis finalul jocului in favoarea elevilor lui David Blatt si a spulberat visul madrilenilor din intreaga lume.

Se cuvine insa la capatul acestui final de sezon sa le multumim favoritilor nostri, pentru efort, sacrificiu, determinare si incercare. Gracias por todo Dontaye Draper, Rudy Fernandez, Jonathan Barreiro, Alberto Martin, Felipe Reyes, Dani Diez, Nikola Mirotic, Sergio Rodriguez, Jaycee Carroll, Tremmell Darden, Sergio Lulll, Ioannis Bourousis, Marcus Slaughter, Mejri Salah si Pablo Laso.

REAL MADRID 86 Llull (0), Darden (7), Rudy Fernández (15), Mirotic (12) y Bourousis (12) -cinco inicial–; Sergio Rodríguez (21), Carroll (5), Díez (0), Reyes (12), Slaughter (2) Mejri (0).

MACCABI ELECTRA 98 : Ohayon (4), Hickman (18), Smith (15), Pnini (0) y Schortsanitis (9) -cinco inicial; Rice (26), Ingles (0), Blu (14) y Tyus (12).

Despre autor

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap