Real Sociedad – Real Madrid 1-3. Victorie pretioasa via Mayoral si Bale

Sociedad-Real Madrid

Cand se astepta mai putin, Madridul l-a descoperit pe Borja Mayoral si redescoperit pe Gareth Bale. Pe Anoeta, trupa lui Zidane s-a impus cu 3-1, la capatul unui meci spectaculos pentru fanii ambelor formatii.

Zinedine Zidane a avut reale probleme in a aseza un 11 functional in fata unui adversar neinvins in acest sezon. N-a fost usor pentru tehnicianul francez sa gandeasca o echipa fara Marcelo, Toni Kroos, Karim Benzema si Cristiano Ronaldo, patru dintre piesele de baza ale sezonului fabulos de anul trecut.

Antrenorul francez a reusit totusi sa trimita in teren o echipa echilibrata si destul de ofensiva. 18 actiuni de poarta si-au creat madrilenii pe Anoeta pana la final, de sase ori au trimis pe spatiul portii si de alte sapte ori pe langa poarta. Rulli a intervenit de trei ori salvator intr-un meci in care Sociedad a reusit sa castige posesia in prima parte si sa termine la egalitate la acest capitol dupa 90 de minute.

A fost un joc disputat, in care fostul madrilen, Illarramendi a dominat centrul terenului cu un procentaj de 90% al paselor reusite, in timp ce Borja Mayoral, a aparut de nicaieri si a contribuit decisiv la victoria trupei lui Zizou. Mayoral a avut trei situatii de gol in acest meci, a reusit sa trimita 80% dintre pase corect, a tras de doua ori pe poarta, a marcat o data si a provocat un autogol. Deloc rau pentru debutul oficial din acest sezon ca titular. Borjita a deschis de altfel scorul pe Anoeta, dar Rodriguez a egalat dupa mai putin de zece minute cu largul concurs al lui Navas. Acelasi Rodriguez avea sa fie protagonist pana la finalul primei parti, printr-un autogol reusit in minutul 36.

La reluare, Bale si-a amintit ca Anoeta este stadionul sau preferat de cand a venit in Spania. Galezul a reusit al doilea sau gol din acest sezon, dupa o pasa fantastica a lui Isco Alarcon si o cursa de 73 de metri in care a atins 35 de kilometri pe ora, desi plecase din spatele aceluiasi nefericit Rodrigues.

Real Madrid s-a impus cu 3-1 pe un stadion foarte dificil in compania unui adversar foarte incomod. Un nou pas gresit ar fi contat fara indoiala destul de mult in economia finala a clasamentului la finalul sezonului. Cu aceasta victorie insa, lucurile pot reintra usor spre foarte usor in normal, in conditiile in care nici FC Barcelona n-a reusit sa impresioneze in vreun fel in partida de la Getafe si chiar daca are maxim de puncte dupa 4 runde se poate oricand impiedica si de adversari mai putin valorosi. Hala Madrid!

PS: Atentie: revine #CristianOROnaldo!

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap