Retrospectiva sezonului 2014-2015 pana in prezent (partea a III-a – Apararea)

Buna ziua dragi madrileni, azi vom vorbi despre un subiect un pic sensibil  poate chiar tabu la clubul nostru mult iubit (cu ceva mici exceptii ) si anume  faza de aparare. Cand vorbim de aparare un pragmatic ca mine ar incepe cu golurile primite, care in comparatie cu competitorii nostrii nu sunt putine. Cu 26 de goluri primite impartim locul 4 cu Valencia, depasiti de echipe ca Barcelona (17) care daca tinem cont ca noi le-am dat 3 goluri in cele doua meciuri, reiese ca ei iau un gol la fiecare 2 meciuri ; Valencia (22) si Atletico (23). Trecand la o comparatie un pic mai interesanta, aflam ca fara acea “rusine “de pe Bernabeu cu Atletico ne-am fi situat pe primul loc in ceea ce priveste golurile luate acasa, insa in momentul de fata cu 8 goluri luate acasa,  impartim locul 2 cu Valencia devansati fiind doar de Sevilia (7). In deplasare insa e cu totul alta poveste. Aici, cel mai bine din campionat stau cei de la Barcelona cu 8 goluri primite, urmata de Atletico (13), Valencia si Villiareal cu 14, Bilbao (16), Eibar (17) iar noi impreuna cu Deportivo si Celta ne clasam pe un deloc onorabil loc 7 (sau 9 in functie de starea de spirit a fiecaruia). Lucru de altfel un pic legat de faptul ca in deplasare avem 10 victorii si 5 infrangeri din 15 partide.

Trecand la cifrele jucatorilor , mai jos gasiti situatia din acest sezon, pana in acest moment ( stiti voi : click pe poza pentru a o mari ) 

cifre aparare

 

Imi permit sa mai fac o mica paranteza in ceea ce priveste selectia jucatorilor din acest sezon pentru iubitorii de Trivia . Raspunsul la intrebarile : “cine a fost de cele mai multe ori titular la Real in acest sezon ? ” nu e Cristiano ; “care a fost jucatorul care nu a fost niciodata titular ? “nu e Chicharito iar la intrebarea “cine a fost cea mai folosita rezerva din acest sezon ? “nu e nici de data asta Chicharito . Raspunsurile sunt : Kroos, Jese si respectiv Illaramendi  .

Revenind la cifrele pe faza defensiva , prima statistica pe care o urmarim sunt tacklingurile unde , campion e Daniel Carvajal cu o medie de 3 tacklinguri pe meci ,el e urmat de proaspat absolventul “universitatii Xavi Alonso ” (Toni Kroos) cu 2,7  tacklinguri pe meci si de Marcelo cu 2,4. Ca si idee cei mai buni 3 oameni pe acest capitol din La Liga sunt : Dani Alves ( 3,9 ) gabi ( 3,6 ) si Krychowiak cu 3,5.  Distantele sunt mari si la statistica pe echipa unde noi, cu cele 18,5 tacklinguri pe meci ne clasam direct pe locul 18 din 20 in La liga, fiind depasiti doar de Eibar (18) si Levante (17.3 ) la acest capitol unde campioana absoluta e Atletico cu 23,8 tacklinguri pe meci . La acest capitol cel mai rau sta Cristiano care face 0.16 tacklinguri pe meci ( are 4 tacklinguri in 25 de partide )

La capitolul interceptii campion la Real este Sergio Ramos cu o medie de 2,6 interceptii pe meci urmat de Pepe cu 2,2 si de Carvajal cu cate 2 interceptii pe meci. La acest capitol cel mai bun jucator din La Liga este senegalezul Ba de la vecina noastra Rayo, cu 4 interceptii pe meci urmat de fostul jucator de la CFR Cluj, argentinianul Dubarbier cu 3,9 interceptii pe meci. La acest capitol stam cel mai prost din liga cu o medie de 13,2 interceptii pe meci dupa barcelona 13,8, logic la acest capitol, rezervat echipelor cu profil mai defensiv cea mai buna echipa e Bilbao cu o medie de 20 de interceptii pe meci . Si aici Ronaldo e cel mai cel cu 0 (zero) interceptii in cele 25 de meciuri jucate .

In ce priveste degajarile  cel mai bun jucator de la Real este “Mr.Proper”(Varane) cu 5 degajari pe meci, urmat de Ramos cu 4 si Pepe cu 3,6 pe meci. In La liga cel mai bine sta la acest capitol fundasul lui Sociedad, Ansotegi cu 6,9 pe meci urmat de tanarul fundas al Cordobei, Pantic cu aceiasi cifra. In ce priveste UCL stam exact deasupra Barcelonei (lanterna rosie in acest caz ) cu 19,4 degajari pe meci fata de 14 ale barcelonei . La acest capitol , Isco e cel mai deficitar cu 0.038 ( 1 degajare in 26  de meciuri jucate )

Iar la capitolul suturi blocate cel mai bine sta Ramos cu 0,6 pe meci urmat de Varane cu aproximativ aceiasi cifra, iar podiumul e incheiat de Pepe cu 0,3 pe meci. Cel mai bine la acest capitol din La Liga sta Victor Ruiz cu 1,1 pe meci de la Villareal urmat la egalitate de 4 jucatori printre care si Inigo Martinez cu 0,9 . In campionat , cea mai buna echipa la acest capitol e Getafe cu 3,3 pe meci , noi ne clasam undeva pe 7 cu cele 3,1 pe meci . De la Real cel mai slab la acest capitol e Benzema, cu 1 sut blocat in cele 26 de partide jucate.

Ramos detine titlul de jucatorul cu cele mai multe faulturi pe meci cu o cifra cuminte de 1,8 pe meci, urmat de Carvajal cu 1,3 si Modric , cu aproximativ aceiasi cifra. Polonezul Seviliei ( Krychowiak ) detine superioritatea la acest capitol cu 2.8 faulturi pe meci urmat de Lafita de la Getafe cu 2.7. Echipa cea mai fluierata din acest motiv e Sevillia cu 16,5 faulturi pe meci, urmata de Espanyol cu 16,3. Noi ne clasam de asemenea pe penultimul loc cu 10,8 faulturi pe meci, inaintea Barcelonei cu 9,8 . La polul opus in cazul echipei noastre Varane e cel care faulteaza cel mai putin de la noi  facand 0.5 faulturi in medie pe meci .

La duelurile aeriene, Ramos e lider cu 3.35 dueluri castigate pe meci urmat de Pepe cu 3 si Varane cu 2.7.  Cristiano  Ronaldo are 1.6 dueluri castigate pe meci insa cel mai bun la acest capitor din La Liga e Aduriz cu 6.1 dueluri castigate pe meci, primul fundas la acest capitol din La Liga e Albentosa cu 3.6 dueluri castigate pe meci, urmat de Godin cu 3.4 . Ca si echipa suntem pe penultimul loc cu 13.4 dueluri castigate pe meci dupa lanterna Barcelona care are 10.3 dueluri castigate pe meci. Lider la acest capitol e Atletico  cu 23 de dueluri aeriene castigate. Ce este interesant este ca primele 3 echipe care au cel mai mare procentaj al duelurilor aeriene castigate fata de incercate sunt : Atletico (56%) , Real (54 %) , Barcelona (53%) . Aici de la noi cel mai rau sta marcelo care are o cifra de 0.16 dueluri aeriene castigate pe meci ( 4 dueluri castigate in 25 de meciuri )

La capitolul “cromatic” , cei care prefera culoarea galben sunt Ramos si Carvajal  cu cate 9 galbene in total in acest sezon, cu un plus pentru Ramos ca a reusit asta in mai putine meciuri. Acestia doi sunt urmati de Marcelo cu 7 si Isco cu 6. Altfel Ramos are o cifra rezonabila de 0.45 cartonase galbee pe meci comparabila cu cea de 0.6 care ii face pe Ba , Baena si Sanchez lideri la acest capitor in la liga. Cu 2.2 cartonase pe meci suntem antepenultimii din La liga urmati de Sociedad  tot (2.2 )si Barcelona  si (1.9) . Cea mai indisciplinata echipa din La Liga cu o medie de 3.2 cartonase pe meci este Espanyol la egalitate cu Rayo . Vorbind doar de Real acum, jucatorul cel mai iertat de arbitru este nimeni altul decat Karim … Francezul are 23 de fauturi in 26 de meciuri jucate si nici un galben fiind urmat de Bale indeaproape .  Galezul a facut 17 faulturi in acest sezon, insa nu a fost taxat decat o singura data; Iar apoi il gasim pe Varane  care a faultat de 10 ori si a primit tot un singur cartonas . Iar la polul opus e Khedira, care  are doua cartonase galbene primite pentru 2 faulturi. Ca si cartonase rosii  nu avem decat  3 impartite intre Ronaldo , Coentrao si Isco .

Fiind o echipa care controleaza jocul prin faptul ca nu ne aparam foarte mult , e normal ca pe faza defensiva sa nu excelam . Ingrijorator insa e cantitatea mare de goluri pe care le primim , in special in deplasare . Pe faza defensiva e foarte ok ca tactica avantajeaza fundasii centrali in a nu se mai expune la tackling-uri acesta ramanand in doza mare fundasilor laterali si mijlocasilorcu profil mai defensiv.

La capitolul portari  Iker Casillas are o medie 1 gol la fiecare 3.8 suturi pe poarta ( cu mentiunea ca procentajul pana in Ianuarie a fost de 1 gol la fiecare 4.7 suturi , iar dupa ianuarie de 1 gol la fiecare 3.1 ) iar Keylor Navas are un porcentaj de 1 gol la 4.5 de suturi pe poarta .

In continuare as dori sa aflu parerea voastra despre cum a aratat apararea in acest sezon , daca putem imbunatati ceva si cum ?

 

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap