OFICIAL: Danilo Luiz da Silva, primul transfer al verii la Real Madrid

Gruparea blanco a anuntat oficializarea primei mutari in campania de transferuri a verii 2015 . Campioana Europei l-a achizionat pe fundasul dreapta al lui FC Porto Danilo Luiz da Silva in varsta de 23 de ani pentru o suma in jurul a 30 de milioane de euro . Fundasul Brazilian este un produs al clubului America din Brazilia , dupa primul sezon la echipa mare a fost transferat de Santos echipa cu care a castigat in 2011 Copa Libertadores iar dupa mondialul cluburilor a fost transferat de FC Porto in schimbul a 13,5 milioane de euro . Are in palmares 2 titluri de campion cu actuala vice-campioana a Portugaliei pentru care pana in prezent a evoluat in 84 de meciuri si a marcat 8 goluri . In anul 2011 a debutat si pentru nationala “ Selecao “ pentru care a adunat 11 selectii .

Dupa venirea lui Mourinho la Real Madrid si trecerea lui Sergio Ramos pe postul de fundas central , la Madrid in fiecare perioada de mercato se vorbea de transferal lui Maicon , dar varsta si pretul ridicat pe care sefii lui Inter Milano le cereau au fost considerate exagerate de catre sefii de pe Bernabeu . Astazi dupa aproape 5 ani “los blancos “ si-au adus un fundas cu calitati asemanatoare . Viteza de deplasare , tehnica si implicarea atat fizica dar si emotionala fiind principale caracteristici . Nu are doar urcari pe zona laterala a terenului , el apare si la finalizare detinand un sut foarte bun si o tehnica buna de lovire a balonului cu ambele picioare iar denta este un alt element important prin care se poate impune la fazele fixe el masurand 1, 84 m . Suma la care este cotat de siteurile de specialitate fiind de 20 de milioane de euro .

In acest sezon brazilianul a evoluat in 7 meciuri pt FC Porto in Uefa Champions League avand 63 de km alergati in 562 de minute ,are o medie de 84% a paselor , a marcat in optimi din penalty contra lui FC Basel si o pasa decisiva . Este alaturi de Stephan Lichtsteiner si Darijo Srna singurul fundas dreapta din Champions League care a fost de mai multe ori faultat decat a faultat.

Despre autor

Tags: , ,

Mihai Dolinschi

Mihai Dolinschi

Sunt un mare iubitor de fotbal,mare fan Real Madrid

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap