Romanul Nicusor Craiu, pe urmele lui Denis Cheryshev

Nicusor Craiu, unul dintre cei mai talentati canterani de la Valdebebas a parasit Real Madrid dupa aproape sase ani petrecuti in Capitala. Nascut pe 19 februarie 1999 la Galati, Nicusor a debutat la juniorii lui Rayo Vallecano, unde a evoluat timp de doi ani, iar rata excelenta de goluri marcate (79 de reusite in al doilea sezon la formaţia din apropierea Madridului) l-a propulsat catre Real Madrid (unde a si ajuns in 2010).

In primul sau an la Valdebebas, Craiu a marcat de 51 de ori, pentru ca al doilea an sa insemne un progres: 64 de goluri pentru un fotbalist care nu evolueaza mereu ca atacant. A ajuns chiar capitan al grupei de juniori din care facea parte, iar acum dupa desfiintarea Real Madrid C a decis sa accepte una din numeroasele oferte venite pe adresa sa. A ales Villarreal, un club recunoscut pentru grija pe care o acorda tinerilor fotbalisti si unde cu siguranta, Nicusor, isi poate continua progresul fenomenal: „A sosit momentul, după 6 ani, să nu mai fac parte din familia Real Madrid. Plec de la clubul la care m-am format ca jucător și ca persoană în etapa mea de juniorat. Vreau să mulțumesc clubului pentru tot ceea ce am trăit aici, le sunt recunoscători tuturor colegilor pe care i-am avut, de la care am învățat fotbalul și prietenia. Le mulțumesc tuturor antrenorilor și corpului tehnic, precum și celor care muncesc ”în umbră” (medici, personal de curățenie, îngrijitori, echipei de televiziune și tuturor celor care lucrează la Valdebebas) pentru tratamentul primit întotdeauna. Moivele sunt clar personale” a anuntat Craiu pe Instagram.

Madrilen convins, Nicusor spera sa urmeze drumul pe care Denis Cherysjev l-a parcurs in acest an. Intr-un interviu acordat la finalul anului trecut, Craiu si-a explicat pasiunea pentru Real Madrid: “Real Madrid e cel mai bun club din lume, inveti foarte multe la aceasta echipa si sper sa ajung mare la Real Madrid. De ce Real si nu Barcelona? Real e echipa mea de suflet! Am avut sansa sa discut cu fotbalisti uriasi precum Casillas sau Kaka, de la ei intelegi totul mult mai usor. Pasiunea se explica pe teren” marturisea Nicusor.

Pe site-ul oficial al madrilenilor, Nicusor era descris astfel: “Fotbalist cu o tehnica extraordinara, impresioneaza prin ceea ce poate face pe faza ofensiva, dar are capacitatea de a-si ajuta echipa foarte mult si defensiv. Ajunge usor in careul advers si marcheaza extrem de des. Poseda un sut extrem de puternic”. Pentru Craiu, experienta Villarreal poate insemna pasul catre revenirea pe Santiago Bernabeu. Este foarte posibil ca mijlocasul roman sa evolueze pentru inceput sub comanda lui Paco Lopez la Villarreal B, echipa care evolueaza in Segunda Division B. Acolo ar putea fi coechipier cu proaspatul campion european de tineret Matias Nahuel, dar si cu jucatori foarte talentati precum Leo Suarez, Carlos Martinez, Jose Naranjo si Franco Acosta. Mult succes, Nicusor! Pe curand…

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap