Șoc la Barcelona – fostul președinte al clubului, Bartomeu, a fost arestat!

Urmând tradiția celui care i-a fost șef, Sandro Rosell, proaspăt demisionarul președinte al rivalilor noștri, Josep Maria Bartomeu a fost reținut astăzi de forțele de ordine, cu suspiciunea de spălare de bani.

Fostul președinte a clubului FC Barcelona și șeful serviciilor juridice au fost reținuți luni, în cadrul unei acțiuni a poliției, notează presa din Spania. Josep Maria Bartomeu și echipa lui sunt acuzați de spălare de bani și deturnare de fonduri.

Forțele speciale Mossos D’Esquadra, poliția din Catalunia, au descins luni dimineața la locuințele lui Bartomeu și a foștilor lui colaboratori din perioada în care a fost președintele Barcelonei.

Au fost percheziționate și birourile clubului de fotbal, anchetatorii reținând mai multe probe în cazul ”Barcagate”. Acest caz a devenit cunoscut după ce clubul prezidat de Bartomeu a angajat o companie, I3 Ventures, ca să creeze sute de conturi Facebook pentru a discredita imaginea foștilor manageri și a unor foști jucători.
Anchetatorii au concluzionat că există dovezi ale corupției în acest caz. Conform jurnaliștilor spanioli, care citează surse apropiate anchetatorilor, Josep Maria Bartomeu ar fi plătit un milion de euro companiei amintite pentru a denigra imaginea unor foști oficiali și legende ale clubului.

Bartomeu, precum și Oscar Grau, fost CEO al clubului și Roman Gomez Ponti, fost director juridic, oamenii de încredere a fostului șef de pe Camp Nou, sunt acuzați de autorități că au împărțit plata către compania I3 Ventures în facturi de mai puțin de 200.000 de euro pentru a evita controlul transparenței la club.

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap