Statistica si cifre dupa Villarreal – Real Madrid 0-2

Villarreal a facut un meci foarte bun in compania lui Real Madrid sau Real Madrid a facut un meci modest in compania trupei lui Marcelino? Conform statisticii de la finalul jocului gazdele au schimbat un numar de pase mai mare decat echipa noastra si au centrat mai mult in careul lui Casillas. In acelasi timp, “submarinul” a trimis de 19 ori mingea spre poarta “albilor”, cu 8 suturi mai mult decat au trimis baietii lui Ancelotti.

Intre jucatorii nostri care s-au remarcat in acest meci trebuie subliniat aportul defensiv extraordinar adus de Raphael Varane (sapte interceptii reusite si cele mai multe dueluri aeriene castigate) precum si jocul exact al noilor achizitii James Rodriguez si Toni Kroos. Cristiano Ronaldo, omul care este ocupat in aceasta perioada cu doborarea tuturor recordurilor in ceea ce priveste golurile marcate a fost jucatorul care a incercat cel mai mult poarta lui Asenjo. Carlo Ancelotti schimba, schimba si iar schimba. Aparent ca sa tina in priza masinaria nou creata o duce pe toate felurile de drumuri pentru a o pregati poate de marea cursa. Contra “submarinului” a testat parca faza de aparare cu echipa ofensiva, iar echipa a trecut cu brio testul .

Ancelotti a inceput in acelasi clasic 433, dar care (dupa parerea autorului) intr-un mod ciudat, se transforma pe alocuri intr-un 424, o asezare deviata din 442. Carlo a incercat sa se apere sugrumand parca jocul si impingandu-l spre centru. Marcelo si Carvajal s-au pozitionat aproape in linie cu Kroos si Modric lasand apararea in grija cuplului Ramos-Varane, Bale si Ronaldo in benzi, iar James a fost urcat. In acelasi timp Benzema a fost coborat, iar Ronaldo schimband deseori pozitia cu James ajungand deseori in pozitie de finalizare din postura de al doilea atacant.

In partea a doua a reprizei prin mutarile defensive, echipa s-a inchis ca o echipa cu tendinte italienesti,  iar meciul si-a pierdut din viteza, Real transformandu-se intr-un 4-4-1-1 defensiv cu o aparare pe doua linii asteptand doar finalul meciului. Aceasta asezare a dus la o scadere a actiunilor de atac, unde Ronaldo a avut doar 4 suturi tot meciul, dintr-un total de 11 al echipei, cea mai scazuta valoare de pana acum, echipa noastra avand o medie de 19 suturi pe meci pana la meciul de sambata. Numarul paselor a scazut de asemenea (502), iar posesia a fost impartita. Numarul de centrari totusi a ramas in medie (28 pe meci) cu un numar de 25 de centrari, precizia insa scazand  de la 6 in medie la 1 singura reusita tot meciul. Pasele “printre “au fost la un nivel aproape de inexistent pe cand cele lungi au crescut, un trend normal pentru mentalitatea defensiva adoptata sambata.

Imi pare rau ca nu mai putem implementa notele jucatorilor, insa cred ca putem alege in comentarii omul meciului care Sambata (in parerea autorului ) a fost intr-un mod indiscutabil Varane. Francezul de 21 de ani proaspat posesor al unui nou contract a vrut sa demonstreze ca el si cu Ramos pot fi la finele sezonului cel mai bun cuplu de fundasi din lume, el a avut numai putin de 29 (!) actiuni defensive in acest meci devenind un zid de netrecut; (ceea ce e impresionant e ca din 12 degajari facute in meci 12 din ele au fost efective). Sergio Ramos de asemenea a facut un mecei in ton, avand aceiasi medie ridicata de actiuni defenisve (14), iar Iker, si-a facut treaba cu brio parand toate cele 5 suturi  pe poarta, expediate de echipa adversa. Va lasam sa descoperiti in slide-ul de mai jos si alte detalii interesante dupa Villarreal-Real Madrid 0-2.

[metaslider id=2592]

Despre autor

Tags: , ,

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap