Toni Kroos, motorul german de la Real Madrid

Browse By

Carlo Ancelotti schimbă piesele maşinăriei sale, căutând echilibrul perfect pentru a atinge viteza maximă. A umblat la frâne, la suspensie, la direcţie… însă nu la motor. Niciodată la motor. Continuă să se încreadă în fiabilitatea germană, care i-a oferit atât de multe rezultate bune. Kroos nu se gripează niciodată, oricât de mulţi kilometri îl pune Ancelotti să alerge.

Mijlocaşul german a jucat titular în toate cele zece meciuri pe care le-a strâns până acum, în sezonul de abia început. Nu a pierdut decât 45 de minute, a doua repriză din meciul tur cu Atletico din Supercupa Spaniei. Şi toate astea, deşi a venit la echipă abia pe 5 august, după turneul final al Cupei Mondiale. Şi a jucat 90 de minute, de la primul meci disputat pentru Real Madrid. Cu alte cuvinte, după ce avea deja în spate un Mondial întreg, după ce a beneficiat de doar 5 zile de pretemporada, Kroos a preluat cârma echipei şi de atunci nu a mai lăsat-o. Nu a dat semne de oboseală şi nici Ancelotti nu a sugerat că vrea să îl includă şi pe el în sistemul rotaţiilor. De exemplu, pe Modric l-a odihnit marţi împotriva lui Elche, în vederea meciului de sâmbătă cu Villarreal, însă Kroos a jucat 90 de minute, aşa cum a făcut în ultimele şase partide. Şi nici pe El Madrigal, stadion greu, s-a odihnit, alt meci in care a bifat peste 11 km alergati.

Kroos trebuie să fie punctul de sprijin al echipei lui Ancelotti, când acesta hotărăşte să joace 4-3-3, sistemul care permite tuturor vedetelor Realului să se desfăşoare pe teren în acelaşi timp, deşi sistemul mai are nevoie de rodaj. Împotriva lui Basel, Kroos a fost jucătorul care a acoperit cele mai mari distanţe, 11,411 m, o dovadă în plus a implicării sale în joc. Chiar întru-un meci ca acesta, care a fost uşor, munca lui Kroos este vizibilă. El trebuie să fie liantul unei echipe care are tendinţa să se rupă uşor, din cauza greutăţii enorme pe care o pune atacul său exploziv.

Împotriva lui Elche, Kroos a părut mai liber, datortă prezenţei lui Illarramendi alături de el, mai ales cu mai multă libertate de a atinge mingea în terenul rival. Fără îndoială, în sistemul de 4-3-3 pe care îl preferă Ancelotti, sarcina lui Kroos este să continuie să strângă partide jucate şi minute, în acelaşi timp în care trebuie să alerge cât mai mulţi kilometri. Motorul lui Carlo nu trebuie să se oprească niciodată.

 • Radu Dranga

  Cred ca ce-mi place la el cel mai mult, pe langa precizia paselor si increderea pe care o are in tehnica lui, e faptul ca atunci cand primeste o pasa de fiecare data se gandeste sa joace ofensiv sau macar lateral, aproape niciodata in spate. Chiar daca are jucator ce vine la blocaj la el am observat ca incearca sa joace inainte sau sa blocheze, sa dribleze si apoi sa porneasca tranzitia pe atac. Fantastic jucator avem.

  • zece

   De asta nu poate juca mijlocas defensiv.

   • Radu Dranga

    In meciurile grele … In rest vad ca merge lângă Modric, cu sarcini defensive sporite, si James mai retras si dispus sa primească pasa in jumătatea noastră. De acord insa ca ar face minuni cu Illara lângă el, după cum s-a si vazut .

    • zece

     James pe stanga joaca la jumate din ce poate. Daca nu-l joci in spatele varfului, trebuie jucat in dreapta. Raman la parerea ca cel mai bun 11 e cu Illarra, Kroos, Isco si James la mijloc. Bale si Ronaldo in fata.

     • Radu Dranga

      Fara Luka? No way …

     • zece

      Este parerea mea. Nu-l vad pe Modric mai bun decat Kroos sau Isco.

     • COSTEL

      nu cred ca am fost de 5 ori de acord cu zece in viata mea pe acest site sau celalalt insa un mijloc cu illarra kroos (modrici )isco james si cu bale +cristiano este mult mai echilibrat .

      insa modrici este un 8 cu creier sange de 10 !!! + isco + james ai deja 3 decari in echipa .fotbalisti care iti aduc sclipirea acel moment magic …kroos este ceasul care nu iese din ritmul sau care joaca de 8 cu veleitati de 5 fara stres probleme . DACA NEAMTUL REUSESTE SA JOACE CU TRECEREA TIMPULUI DE 5 VA FI EXCEPTIONAL PTR REAL MADRID . DAR EU ASTAZI NU L-AS LASA PE BANCA PE MODRICI NICIODATA . CHIAR DACA ASA RENUNT LA UNUL DINTRE JAMES SI ISCO .

     • zece

      Eu nu-l vad pe Modric cu atata creier pe cat spui tu motane. Tine prea mult de minge, are nevoie de prea mult timp pt a actiona. Modric ar fi o acoperire perfecta dupa parerea mea.

 • Prisacariu Cristian

  Foarte bine spus , omul e o masinarie … mereu precis, mereu rapid in miscari si cand il vad in teren cum se misca cu mingea e ca si cand ar avea un calculator care calculeaza care e cea mai buna soluttie de pasa si cum ar trebui sa o dea .

  Omul e un dirijor , care odata ce isi va cunoaste orchestra la perfectie va putea compune o capodopera …

  Mie imi placea de cand a jucat la Koln imprumut si intr-adevar sub Heykens a explodat .

  il urmaresc cu drag .

  • Radu Dranga

   Exact Cristi, este încântător insa poate daca ar juca si Illara lângă el ar putea fi si un finalizatei fiindcă are un șut excelent. Doar cu Luka lângă el devine vioara a 2-a dpdv ofensiv. E bine ca avem variante 🙂

 • COSTEL

  ESTE FABULOS .
  INSA CEA MAI MARE PIERDERE PENTRU NEAMT ESTE PLECAREA MARELUI MAG …XABI.
  CU EL IN LOT ECHIPA KROOS SE DEZVOLTA SI INTELEGEA PERFECT CE SE DORESTE DE LA EL….
  ORCE PASA CE VINE SI PLEACA DE LA EL ESTE CU CREIER .
  TODO TIENE SENTIDO …..

  • psycho

   plecarea lui alonso este o rana deschisa,inca una dupa plecarea lui mourinho.nu au legatura fotbalistica directa si poate este chiar asa cum se spune oficial,cei doi si-au dorit plecarea …dar nu dupa mine.

 • gogoloius

  A fost unul din putinii jucatorii de la Bayern pe care i-am admirat. Iar la CM a fost fabulos. Insa… avea un Martinez sau un Khedira linga el. Nu pricep multe din tactici, insa cel putin la nivel ”popular” cam stiu pozitionarile jucatorilor si rolul lor. Exact cum s-a observat, la meciul cu Elche, stiindu-l pe Illara in spatele sau a fost acel Kroos pe care il stiam, un ”creier” cu valente ofensive certe . Eu unul nu-l vad, poate gresesc, un inlocuitor pt Alonso. Poate pe parte de coordonare a axului central spre virfuri ar putea aparea ca inlocuitor, insa la partea defensiva, mai putin

Real Madrid Romania