Un nou record istoric pentru Real Madrid

Ceea ce la inceput era un fel de consolare cu acele trei semifinale la rand din era Mourinho, astazi devine motiv de mandrie si recunoastere la nivel inalt. Real Madrid, dupa o noapte horror, va fi intre cele patru echipe din semifinalele Uefa Champions League, pentru a opta oara la rand.

Este un record pentru cea mai importanta competitie intercluburi, pentru ca niciun alt club n-a reusit aceasta performanta (consecutiv) in mai bine de 60 de ani! Drumul pana la Kiev pare ceva mai scurt acum.

Daca numarul trofeelor castigate de Real Madrid in Champions League este mult mai mare decat al marilor sale rivale, ei bine, gruparea blanco este de asemenea lider si la nivel de semifinale. Los Blancos au atins de 29 de ori faza semifinalelor in Liga Campionilor, in timp ce Bayern este urmatoarea cu 19 prezente. Ce urmeaza pentru Madrileni?

Incercarea de a cuceri pentru a treia oara la rand trofeul suprem in Europa. A facut-o deja Realul lui Di Stefano (de cinci ori la rand chiar), si mai apoi Bayern Munchen (1974, 1975 si 1976) si marele Ajax (1971, 1972 si 1973), dar au facut-o in formatul anterior al Uefa Champions League (Cupa Campionilor pe atunci). In noul format, Real Madrid este singura echipa din lume care a castigat de doua ori la rand trofeul si va incerca in acest an sa o faca si pentru a treia oara la rand, la 42 de ani distanta de la performanta bavarezilor.

Despre autor

Tags: , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap