Vinicius Junior vs Neymar Junior » Pana la varsta de 17 ani, pustiul Realului sta mai bine

Vinicius vs Neymar

Pentru Vinicius Junior, orice comparatie cu Neymar nu are cum sa fie una favorabila. Cel putin nu in acest moment. Presa spaniola a analizat insa in detaliu debutul celor doi in fotbalul mare din Brazilia. Iar tanarul fotbalist, pe care Real Madrid a platit 45 de milioane de euro la numai 16 ani, pare sa fie o adevarata lovitura.

Vinicius Junior vs Neymar Junior, pana la varsta de 17 ani

Intr-adevar, orice comparatie intre cei doi il va dezavantaja pe pustiul de la Flamengo. Nu insa si comparatia care urmeaza. Infograficul prezentat de presa spaniola este destul de elocvent si “vorbeste” despre debutul celor doi fotbalisti brazilieni in fotbalul mare.

Neymar Junior a implinit 17 ani in 2009. Pana la aceasta varsta, pustiul considerat la acea vreme viitor Balon de Aur, bifa 42 de meciuri la nivel inalt, acumuland 2.337 de minute. Cand Neymar debuta in fotbalul mare din tara sa, Vinicius Junior avea doar 9 ani. La 17 ani, fotbalistul lui Flamengo are o inaltime apropiata de cea a lui Neymar in 2009 (1.77 cm vs 1.75 cm) si aproape aceeasi greutate (62 kg vs 60 kg). Dar … pana la 17 ani, Neymar bifase 42 de meciuri la echipa mare a lui Santos, marcase de 8 ori si pasase decisiv in alte 8 randuri. Pana la 17 ani, Vinicius Junior a bifat 50 de meciuri, a marcat 10 goluri si a dat 6 pase decisive.

Un alt capitol la care Vinicius sta mai bine decat Neymar la 17 ani este urmatorul: pustiul cumparat de Real Madrid a debutat la 16 ani, 10 luni si o zi in fotbalul mare, Neymar a facut-o mai tarziu, la 17 ani, o luna si 2 zile. Primul gol ca profesionist, Vinicius l-a marcat la 17 ani si 29 de zile, Neymar Junior a facut-o la 17 ani si o luna.

Momentan, Vinicius nu a debutat la echipa mare a Brazilieni, dar a fost declarat cel mai bun fotbalist din lume la turneul final Sub 17 ani, unde a iesit si golgeter. Neymar avea sa debuteze la echipa nationala la 18 ani si jumatate.

Cu toate ca sta mai bine decat Neymar la varsta de 17 ani, Vinicius respinge comparatia: “Nu am facut nimic ca sa fiu comparat cu el. Eu sunt Vinicius, nu vreau sa fiu Neymar. Il respect si il admir ca fotbalist, insa nu suntem la fel. ” explica pustiul nascut la Sao Goncalo. In acest an, Vinicius a debutat in Copa Libertadores si la primul meci, in numai 20 de minute jucate a marcat o dubla, aducand victoria echipei sale.

Despre autor

Tags: , , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap