Jose Mourinho, interviu emoționant în MARCA: “Noaptea în care am pierdut cu Bayern, a fost singura în care am plâns din cauza fotbalului”

Jose Mourinho a oferit un interviu în exclusivitate cotidianului MARCA in care a vorbit despre perioada petrecută la Real Madrid. Cele mai interesante declarații făcute de fostul antrenor al Realului, le găsești mai jos.

“Aveam o forță a grupului extraordinară. Noi credeam despre noi că suntem cea mai bună echipă din lume. Și cu mentalitatea asta mergeam să câștigăm oriunde. Am mers așa la Valencia, la Sevilla, pe Calderon, pe San Mames sau pe Camp Nou”

“Acel Clasico din etapa cu numărul 26 când am câștigat titlul este o amintire extraordinară. Le-am zis băieților în repetate rânduri: deși pe noi ne ajuta și egalul. Presiunea din teren, emoția, totul a fost extraordinar. I-am ucis pe o fază de contraatac. La final, emoțiile au câștigat, ne-am dezlănțuit”

“Sunt singurul antrenor din lume care a cucerit titlul în Italia, Anglai si Spania. Imi doream mult să fac acest “hat-trick”. Adevărul este că imi doream să intru in istoria fotbalului în această manieră, dar la fel de mult îmi doream să o fac și cu Real Madrid, pentru că iubeam și iubesc acest club”

“Nu-mi place să individualizez munca mea. Nu vreau să vorbesc doar despre Cristiano Ronaldo, sau doar despre Ozil. Fiecare jucător era important, toți aveau același obiectiv și toți au simțit că sunt importanți pentru mine. Imi amintesc de Callejon și Granero spre exemplu, care nu erau titulari, dar despre care toata lumea, inclusiv jucătorii, știau că sunt jucători importanți pentru noi. Acea echipă merita să câștige UEFA Champions League”

“In acel sezon, Real Madrid era cea mai bună echipă din Spania și cea mai bună din Europa. De-asta ne-a și durut atât de mult eliminarea cu Bayern. Din păcate, așa este fotbalul. Cristiano Ronaldo, Kaka, Sergio Ramos (n.r cei care au ratat la loviturile de departajare)…trei monștri ai fotbalului, trei legende. Dar în același timp și ei sunt oameni. Acea noapte este singura noapte din cariera mea de antrenor în care am plâns din cauza unui rezultat. Mi-l amintesc pe Aitor Karanka, care stătea lângă mine în mașină, în fața casei mele…plângeam amândoi. A fost foarte dureros, pentru că în acel moment eram cei mai buni din lume”.

Despre autor

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap