Alternativele defensive ale lui Zidane pentru returul cu Juve

Casemiro

Jesus Vallejo nu pare sa fie refacut 100% pentru partida retur cu Juventus, desi tehnicianul francez il asteapta sa fie apt. Daca fundasul central adus de la Real Zaragoza nu va fi complet refacut, Zinedine Zidane are pregatite cateva variante de rezerva.

Odata incheiata ultima etapa din La Liga (1-1 pe Santiago Bernabeu cu Atletico Madrid), privirile madridismului se indreapta catre returul din Uefa Champions League. Miercuri, gruparea blanco primeste vizita lui Juventus Torino, dupa 3-0 in partida tur. Pare o simpla formalitate, insa Real Madrid are mari probleme in defensiva. Sergio Ramos este indisponibil din pricina suspendarii, in timp ce Nacho nu este apt pentru acest meci, fiind in plin proces de recuperare.

Contra trupei lui Simeone, Real i-a avut in defensiva pe Varane si Ramos, in conditiile in care francezul era vizat pentru o pauza. Raphael a fost obligat sa intre din primul minut pentru ca Vallejo s-a accidentat si ar putea sa lipseasca si miercuri, cu Juve. Pustiul rateaza in acest context o sansa uriasa de a ramane si in sezonul viitor la Madrid, in conditiile in care era de asteptat sa joace titular cu Atletico si Juve, doua meciuri tari, care i-ar fi putut confirma statutul pe Bernabeu. Daca va absenta si miercuri, sansele sale sa ramana la Real Madrid se diminueaza. Zidane, ia in calcul si varianta in care Vallejo nu va fi refacut complet pana maine si are trei-patru variante de backup. E drept, trei dintre ele sunt improvizatii.

1. Casemiro

Brazilianul este marele favorit pentru a juca miercuri titular alaturi de Varane. Nu ar fi prima data cand Casemiro joaca in pozitia de fundas central, dar precedentele episoade nu au fost foarte fericite.

2. Marcos Llorente

Mijlocas defensiv ca si Casemiro, Marcos ar fi a doua optiune pentru a-l dubla pe Varane in centrul apararii cu Juve. Sunt sanse mici totusi ca Llorente sa fie folosit ca titular miercuri, chiar si in conditiile in care Casemiro ar urma sa joace fundas central.

3. Alvaro Tejero

Fundas lateral la origini, Tejero este prima varianta din Cantera care poate fi folosit ca titular miercuri. De mentionat insa ca Tejero masoara doar 1.72 centimetri si evolueaza de regula ca fundas stanga. Si el ar fi tot o improvizatie.

4. Manu Hernando

Este inscris pe lista de Champions League si evoleaza ca titular in echipa de Youth League a lui Guti. Este unul dintre cei mai promitatori tineri fundasi spanioli, are 19 ani si masoara 1.81 de centimetri. Manu si-a prelungit recent contractul cu Real Madrid

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap