Informatiile care se scurg din vestiar catre presa, din nou o problema la Madrid » cum a rezolvat-o Zidane

Zinedine Zidane, Real Madrid

Zinedine Zidane a fost in alerta in ultima vreme. Cotidianul ABC noteaza ca antrenorul si oficialii merengue s-au aflat in postura de a afla din presa, formulele de start exacte inaintea anumitor meciuri din acest sezon, inclusiv inainte de El Clasico. Zidane se pare ca a rezolvat situatia, cel putin pentru moment.

Precedentele Pedro Leon, Albiol, Casillas

Iker Casillas a fost numit de fani “El Topo” pentru perioada in care Real Madrid, sub Jose Mourinho, avea fix aceleasi probleme. Portughezul a fost foarte deranjat de faptul ca echipele de start pe care le pregatea pentru meciurile importante apareau in presa spaniola chiar in ziua meciului, cu cateva ore bune inainte de fluierul de start. S-a ajuns pana acolo incat presa a anticipat corect mutarea incredibila a lui Pepe in fata apararii intr-un meci decisiv de Uefa Champions League cu FC Barcelona. Iar Mourinho si-a pierdut cumpatul si l-a invinuit pe Casillas si pe sotia sa, Sara Carbonero, a carui trust de presa la care era angajata, a “intuit” acea mutare incredibila. Era al treilea episod din lotul blanco in mandatul Mourinho dupa cazurile Pedro Leon si Raul Albiol.

Din pacate, istoria pare ca se repeta, scrie ABC. Din fericire, Zidane a reusit sa rezolve situatia, tacut, in stilu-i caracteristic.

“Jucatorii si toti angajatii clubului stiau inainte de partida de la Torino ca sunt atent urmariti de oamenii de incredere ai antrenorului”, confirma ABC. Zidane era suparat de ceva vreme pentru acest aspect, iar prima tinta a antrenorului se spune ca a fost Isco. Impotriva Barcelonei in decembrie, presa a nimerit cu 24 de ore inainte de meci primul unsprezece al Madridului. Zidane a fost auzit atunci spunand: “E inadmisibil!” intr-o discutie privata cu Jose Angel Sanchez, anunta ABC.

Isco, marul discordiei

Infrangerea categorica in fata Barcei a tras semnalul de alarma decisiv in mintea antrenorului. S-a vazut obligat sa schimbe formula de joc inainte de meci, chiar cu cateva zeci de minute inainte de startul partidei. Atunci Isco a fost anuntat ca nu va juca titular, desi in formulele din media iberica era in formatia standard.

Francezul nu putea intelege ce interes poate avea un fotbalist pentru a lansa “astfel de scapari” din vestiar, mai ales inaintea unor meciuri atat de importante. Cu PSG, in partida retur, se stia din nou ca Isco va fi titular, toata presa confirmand formula de start a Madridului cu cinci ore inainte de meci. Din vestiar, era o scapare, iar Zidane stia asta. La fel s-a intamplat la retur, cand prea putini se asteptau ca Lucas si Asensio sa fie titulari. AS si MARCA au stiut, cumva asta! Si o stiau cu 4-5 ore inainte de startul partidei.

Marti seara, Isco a fost anuntat oficial de catre antrenor ca va fi titular impotriva lui Juventus cu fix o ora inainte de meci. Adica asa cum o cere UEFA. Zidane a tinut totul secret. Iar presa, desi se astepta ca Isco sa fie titular n-a aflat nimic. Nici macar pe Twitter unde diversi jurnalisti spanioli se intrec in exclusivitati in privinta formulei de start, nimeni n-a indraznit sa “se arunce” cu un 11 sigur. Asa trebuie sa fie!

La Torino, Zidane a confirmat formula de start cu o ora inainte de meci

Zidane vrea ca jucatorii sai sa fie concentrati 100% la fel ca si Mourinho, la fel ca si Ancelotti.  De regula formula de start e cunoscuta de jucatori in ziua meciului, la sedinta individuala pe care antrenorul o are cu fiecare titular in parte.

Impotriva lui Juventus, nimeni in afara antrenorului si a staff-ului sau n-a stiut cum va juca Madridul in mod cert. Stiind formula de start a echipei cu sase ore inainte de meci relaxeaza jucatorii si le ia din tensiune, in timp ce Zidane vrea ca jucatorii sai sa fie mereu pregatiti, inclusiv rezervele. Mai mult insa de atat, Zidane vrea ca adversarul sa nu se poata mula pe o echipa sigura a Madridului, pentru a nu-si crea avantaje imposibil de surmontat.

Iar cumva, antrenorul a reusit la Torino sa tina totul secret si sa rezolve situatia. Nimic n-a ajuns in presa, care in ziua meciului a dat formule diferite de joc, fie cu Isco, fie cu Asensio, fie cu Bale in unsprezecele de baza. Tehnicianul francez a facut cunoscuta echipa la 20:45, asa cum o cere UEFA. Iar lumea a aflat ca Francisco Alarcon a fost titular. Inclusiv Isco si colegii sai. Discutiile de dimineata au fost individuale,dar purtate cu fiecare jucator in parte.

“El Topo” sau “Los Topos” n-au avut niciun cuvant de zis, stiind ca sunt atent monitorizati anunta cotidianul ABC. Asa cum ar trebui sa fie mereu. Pe teren, Madridul a zburdat la Torino, asa cum ne dorim sa se intample mereu.

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap