BD – Primele probleme pentru Lopetegui! O parte a jucatorilor deranjati de metodele de antrenament

Lopetegui

Nu totul e lapte si miere la Real Madrid. Cel putin asta sustine revista BernabeuDigital, care noteaza ca nu toti componentii lotului echipei blanco sunt multumiti cu metodele de lucru ale antrenorului Julen Lopetegui.

Simbioza dintre lot si corpul tehnic al francezului Zinedine Zidane era totala. O comuniune perfecta, vizibila in teren si in afara lui. Existau si exceptii, asa cum au fost cazurile Marcos Llorente si Dani Ceballos, dar 90% din lot era apropiat de tehnicianul francez.

Cu Julen Lopetegui pe banca lucrurile nu merg atat de bine, sustine sursa citata. Anumiti jucatori din lotul campioanei europei nu sunt partizanii metodelor de pregatire ale tehnicianului spaniol, a exercitiilor sale si a antrenamentelor pe care le conduce. Curios, unul dintre ei pare sa fie Marcelo Vieira, fotbalist pe care Lopetegui l-a si schimbat imediat in partida cu Girona. La finalul partidei, antrenorul a si atacat fotbalistul prin cateva declaratii fara trimitere directa.

Antonio Pintus, marul discordiei

Dar prima ruptura dintre Lopetegui si o parte a lotului s-a produs din alte motive. A fost o decizie care a luat prin surprindere lotul si a insemnat inlaturarea lui Antonio Pintus din postura de factor de decizie a programului de pregatire fizica. Pintus a fost pastrat in club din dorinta expresa a sefilor de pe Bernabeu, impresionati de ceea ce a reusit preparatorul fizic alaturi de Zidane.

Lopetegui a acceptat, dar tot ceea ce inseamna pregatire fizica la Madrid trece prin mainile si imaginatia lui Oscar Caro, om de incredere al antrenorului. El isi asuma tot ceea ce inseamna planificare si tot ceea ce inseamna judecata a parametrilor fizici,o strategie care l-a inlaturat pe Antonio Pintus din postura de factor decizional.

Caro stie cum lucreaza Lopetegui, iar filosofia acestuia este total opusa de cea a lui Pintus. Cu alte cuvinte, Julen Lopetegui l-a acceptat pe Antonio Pintus la echipa, dar il ignora aproape complet. Spre exemplu, antrenorul insista in ceea ce priveste antrenamentele pe alte detalii, cum ar fi pressingul avansat, posesia pe verticala, defensiva in bloc, detalii pe care prefera sa le lucreze cu exactitate in detrimentul unor sesiuni pregatite de Pintus pe partea fizica. Daca le-ar accepta, fara sa renunte la ceea ce si-a propus el si Oscar Caro sa lucreze, ar insemna prelungirea sedintelor cu inca o ora si jumatate. Nu exista solutie de mijloc iar Lopetegui a lasat clar sa se inteleaga in sedintele tehnice ca el decide totul.

Jucatorii nu au reactionat pozitiv la aceste metode. Bernabeu Digital scrie ca doar fotbalistii de la nationala Spaniei, obisnuiti deja cu metodele de lucru ale antrenorului au acceptat fara probleme maniera de lucru a spaniolului. La fel si fotbalistii neglijati in perioada Zidane, printre care Ceballos, Llorente, Bale sau noii veniti Valverde si Reguilon. In schimb, alti cativa jucatori, printre care si 4-5 jucatori foarte importanti in frunte cu Marcelo n-au inteles trecerea in umbra a lui Pintus si considera ca se face o greseala prin igorarea acestuia. La Madrid se stie ca jucatori ca Marcelo, Kroos, Benzema, Casemiro, Modric sau Raphael Varane sunt foarte apropiati de Antonio Pintus si de fostii colaboratori din stafful lui Zidane. S-a intamplat chiar ca Marcelo sau Benzema sa urce pe retelele de socializare imagini de la cine restranse la care a participat inclusiv preparatorul fizic francez.

Ramane de vazut cum vor continua lucrurile si care va fi reactia fotbalistilor de aici incolo, o reactie care indiscutabil ar trebui sa fie una care sa prioritizeze Real Madrid si in special profesionalismul.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap