Interviu cu Carlo Ancelotti : gata de “era Real Madrid ! “

Carlo Ancelotti a acordat un interviu pentru Gazzetta dello Sport  la putin timp  dupa castigarea ligii campionilor , zi in care o data cu Real a urcat in topul acestei competitii. Dupa memorabila seara de 24 Mai 2014  ancelotti l-a egalat pe Bob Paisley  la numarul finalelor de Champions league castigate dar fata de legendarul antrenor al lui Liverpool Carlo are si o finala pierduta . 

” Se duce la petrecere Carlo Ancelotti… Petrecerea La Decima, unde se celebreaza cu noul imn Real Madrid, si la finalul careia presedintele Florentino Perez a recunoscut ca  in final devenise o obsesie . A fost nevoie de un antrenor italian pentru a o infrange.

Gazzeta dello Sport : Carlo ai vazut parada vechilor glorii madriliste la Lisabona .La acest club istoria este tratata bine, realizati ca veti ramane pentru totdeauna in mitul acestui club atat de mare . Nu vor uita niciodata

Carlo Ancelotti : Da, au trecut foarte putine ore (de la castigarea “la decima”) dar imi dau seama .Precum realizez ca aceasta victorie poate deschide un ciclu important, o noua era . Aceasta echipa de abia a inceput sa castige , suntem plini de tinerete , talent si determinare . Cand am semnat pentru Real Madrid am avut clar in minte ca Liga campionilor este obiectivul principal al acestui sezon , pentru noi ca si la alte cluburi importante , campionatul vine dupa aceea. Dar aici , cu povestea “la decima” castigarea valora chiar mai mult .

GdS: Nici un dubiu ca pentru madrilistas este o cupa speciala , dar pentru dumneavoastra ?

CA: Nu , valoreza la fel ca si toate celelate , si ca  jucator sau ca si antrenor.Gustul victoriei e la fel mereu . Foarte dulce .

GdS: Vreo dedicatie speciala ?

CA: Sa spunem ca folosesc acest moment , pentru a multumi tuturor celor ce mi-au scris . Nu le pot raspunde ficeruia in parte insa tin sa ii salut afectuos de aici .

GdS: Vreun telefon neasteptat ?

CA: Cel al presedintelui Consiliului Renzi ( Matteo Renzi , fost prim ministru al Italiei ) . Mi-a facut complimente , mi-a spus ca e mandru ca si italian pentru succesul nostru , a fost foarte dragut .

GdS: Ieri jucatorii , dupa ce v-au lansat in aer  pe teren , au venit in plina conferinta de presa pentru a va arata toata afectiunea lor sincera .un gest spontan care spune multe.

CA: Sincer sa fiu , nu ma asteptam, a fost o surpriza si pentru mine si a insemnat de asemenea mult pe plan afectiv. Acest lucru inseamna ca in acest sezon am creat o atmosfera placuta , sentimente ce s-au nascut si ce vor continua.

GdS: Dupa greseala lui Casillias v-ati gandit la toate polemicile pe subiectul dublului portar ce au acompaniat acest sezon ?

CA: Nu, nu m-am gandit decat ca trebuie sa revenim in joc . Casilias , ca si ceilalti a facut un sezon spectaculos si se mai intampla sa comiti greseli . Bravura unei echipe e aceea de a remedia greselile individuale , si am facut asta foarte bine .

GdS: Mai credeati in egalare ?

CA: Beh, a sosit destul de tarziu , si pe masura ce timpul trece  , creste si anxietatea iar  sansele diminueaza posibilitatea (de egalare). Dar uitati , am revazut partida si in ultima jumatate de ora am jucat foarte bine. din minutul 60 am fortat foarte mult . Si apoi, trebuie sa speram pana in ultima clipa .

GdS: Un gand despre Sergio Ramos .

CA:  Dar ce parte secunda de sezon  a facut !? Incredibila . Cu el in prima parte a sezonului am avut probleme … Apoi dupa Craciun s-a intors un alt jucator . Nu stiu unde a fost in vacanta dar i-a facut foarte bine .

GdS: Cu acest obiectiv care nu mai sosea, nu credeati ca putea fi ultimul meci ca si antrenor al Madridului ? Am pus aceiasi intrebare vineri in conferinta de presa , intrebare ce azi , cu “la decima” pe noptiera , pare destul de ridicola .

CA: Nu, acest lucru ,sincer chiar nu. Nu am avut niciodata nici un semnal negativ cu privire la viitorul meu. Cu tot respectul pentru intrebare, poate parea ciudat ,  insa acesta e un joc cu care sunt familiarizat , in Italia e la fel

GdS: Relatia cu presedintele?

CA: Optima , cum ar trebui sa fie? Eu sunt genul calm , cand vorbesc cu el e mereu afectuos .

GdS: L-ati ajuns pe Miguel Munoz cu 5 trofee Champions league ca jucator si antrenor si pe Bob Paisley cu 3 ca si antrenor.

CA: Recordurile sunt placute insa realitatea e cu totul altceva. Nu aceste numere iti garanteaza viitorul . Cand incepi urmatorul sezon si pierzi doua meciuri esti deja un idiot. Asa ca suntem  linistiti .

GdS: In spaniola nu se face distinctie intre scaun si fund , se foloseste mereu al doilea cuvant …

CA: Napoleon spunea ca prefera generali norocosi inaintea celor bravi .

GdS: Momentul cel mai complicat al sezonului  ?

CA: Pregatirea finalei. Am avut probleme de natura fizica , multi jucatori nu erau optimi din acest  punct de vedere , nu a fost deloc simplu de pregatit aceasta partida.

GdS: Ocazia lui Mkhitaryan . La acea ocazie prin care Dortmund ar fi putut duce scorul la 3-0 dupa 3-0 in tur v-ati mai gandit  ?

CA: Nu , nu m-am mai gandit , insa nu am uitat-o . Dar tragand linie spun ca am meritat acest trofeu . o echipa care inscrie de 41 de ori trebuie sa castige Liga Campionilor . La inceputul sezonului i-am spus lui Cristiano Ronaldo : “Daca dai 20 de goluri in Champions o sa castigam trofeul ” A dat 17 si tot am castigat .

GdS: Si Xabi Alonso , ex Liverpool , in vara i-ati spus ca va e dator cu o liga a campionilor .

CA: Intr-adevar Xabi si-a platit datoria .Acum in schimb i-am zis ca il vom face sa joace  finala anul viitor . Noi ii suntem datori lui acum (cu o finala )

Pentru ca dupa ce a spuberat obsessia pentru “la Decima” Carlo vrea sa inceapa o noua era la Real Madrid .

Despre autor

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap